Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zmiana leku seronil na mozarin

Kosmoska

Rekomendowane odpowiedzi

Od 2 miesięcy jestem na seronilu, dawka obecnie 30 mg. Po zwiększeniu dawki bardzo źle się czuję, cały czas mam straszne mdłości, odbijanie i zgagę. Nigdy wcześniej nie miałam tak po lekach a tu ewidentnie jest to myślę skutek uboczny 🥺 

Wcześniej brałam mozarin ale po nim bardzo tylam, miałam okropny apetyt 🫣dlatego zdecydowałam się na zmianę leku... 

Ale ze względu na te dolegliwości żołądkowe muszę zrezygnować z seronilu... Zastanawiam się czy powinnam zmniejszać dawkę seronilu by przejść na mozarin? Wizyta u dr dopiero za 3 miesiące 🥺ktoś miał podobnie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Kosmoska napisał(a):

Od 2 miesięcy jestem na seronilu, dawka obecnie 30 mg. Po zwiększeniu dawki bardzo źle się czuję, cały czas mam straszne mdłości, odbijanie i zgagę. Nigdy wcześniej nie miałam tak po lekach a tu ewidentnie jest to myślę skutek uboczny 🥺 

Wcześniej brałam mozarin ale po nim bardzo tylam, miałam okropny apetyt 🫣dlatego zdecydowałam się na zmianę leku... 

Ale ze względu na te dolegliwości żołądkowe muszę zrezygnować z seronilu... Zastanawiam się czy powinnam zmniejszać dawkę seronilu by przejść na mozarin? Wizyta u dr dopiero za 3 miesiące 🥺ktoś miał podobnie? 

Nikomu z nas nie wolno prowadzić Twojego leczenia. To są pytania do lekarza psychiatry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie trochę dziwi,że wizyta jest dopiero za 3 miesiące jak nie wiadomo było jak zareagujesz na zmianę dawki. Ja bym poszła do lekarza jeśli faktycznie jest źle. Jak wymiotujesz to i tak zwracasz ten lek. Chyba, że to trwa niedługo to możesz się zastanowić czy chcesz to przetrzymać. Ja miałam mdłości jako skutek uboczny bardzo krótko, potem mi przeszło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi