Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pomoc w znalezieniu pracy

antoni97

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jestem osobą bardzo wrażliwą zwłaszcza na krytyke, jak i wolniej myślącą.

Jestem przed 30tką i chciałbym w końcu zacząć pracować, tylko że ciezko mi znaleźć taką pracę pode mnie.

Czy macie dla mnie jakieś propozycje/pomysły gdzie może taka osoba jak ja pracować?

Ktoś pomoże?

Ps. Najlepiej taka praca na orzeczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej ochroniarz, to zawód poważny, powinien szybko działać w razie czego. Jako kasjer też trzeba w miarę szybko czasem towar podawać, może bardziej coś w stylu magazyniera jak już. 

Najspokojniejsze pracę są zwykle w muzeach i bibliotekach. 

A jaką szkołę skonczyłeś  co potrafisz? Przy szukaniu pracy to jest priorytet, a nie dzień dobry, cześć, jestem wrażliwy, wolniej myślący i szukam pracy. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, mrNobody07 napisał(a):

A myślałeś może o pracy na produkcji? Nie każą jest na akord i nie każda produkcja wymaga bycia turbo szybkim 

Inną propozycją to praca w punkcie Lotto bądź sklepie np z warzywami owocami 

Żeś wymyślił 🙂↕️😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.06.2025 o 02:12, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Tak czy inaczej ochroniarz, to zawód poważny, powinien szybko działać w razie czego.

Ochroniarz tak, stróż nocny tylko gapi się w kamerki a w międzyczasie scrolluje social media i jak coś się dzieje to daje znak do ochrony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.05.2025 o 20:40, antoni97 napisał(a):

Jestem przed 30tką i chciałbym w końcu zacząć pracować, tylko że ciezko mi znaleźć taką pracę pode mnie.

Duże znaczenie ma to z kim się pracuje. Jeśli ma sie spoko współpracowników to już jest duży plus, jeśli pracuje sie samemu i się to lubi to też jest dobrze. Praca z klientem to dość duża niewiadoma, ludzie są rożni, naprawdę. 

Może zauważysz też u siebie coś takiego, że z czasem będziesz sobie lepiej radzil z różnymi sytuacjami, nabierzesz wprawy, obycia. Jak chcesz pracować to po prostu próbuj. Tak najlepiej się przekonasz czy coś jest dla ciebie czy nie. Jak zaczniesz pracować to przecież nikt ci nie zabroni w międzyczasie szukać lepszej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.05.2025 o 20:40, antoni97 napisał(a):

Cześć.

Czy macie dla mnie jakieś propozycje/pomysły gdzie może taka osoba jak ja pracować?

Ktoś pomoże?

Ps. Najlepiej taka praca na orzeczenie

Poszukaj ofert w administracji publicznej - służba cywilna, samorząd, ZUS, NFZ, ale także sądy. Skieruj swoją uwagę zwłaszcza na archiwa zakładowe, kancelarie ogólne w urzędzie, praca z korespondencją, obieg dokumentów, przygotowanie sali sądowych. Często ta praca odbywa się na zapleczu, jest powtarzalna, nie trzeba podejmować żadnych decyzji i nie ma się kontaktu z klientem zewnętrznym, co dla dla osób wysoko wrażliwych może być trudne. 

Nie wiem jak to wygląda aktualnie, ale może urzędy pracy mają jakieś oferty stażów dla osób bezrobotnych w administracji, można sprawdzić się przez kilka miesięcy na określonym stanowisku. Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wam za propozycje i podpowiedzi. Ja dzisiaj miałem spotkanie rekrutacyjne w takim biurze KSON. Może dzięki nim uda mi się znaleźć zatrudnienie.

A co do pytania po jakiej szkole jestem i co umiem robić to ukończyłem ogólniak bez podejścia do matury z czego żałuję, że nie robiłem zawodówki. A umiem np zapamiętywać informacje zbędne albo pięknie lepić z gliny, modeliny itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różne prace dają szansę na zdobycie nowych doświadczeń i umiejętności które będzie można wykorzystać w przyszłości. Chociażby dzięki słabej pracy potem można bardziej docenić kolejna która będzie lepsza. Jeśli nigdy nie pracowałeś to można zacząć od czegoś prostego typu rozdawanie ulotek, zbieranie borówek itp. Ja potem próbowałam w obsłudze klienta -kasa w markecie, obsługa stoiska ale to już jest według mnie trudniejsza praca i niektórzy klienci są trudni. Już układanie towaru w markecie jest mniej stresujące. Można też spróbować skorzystać z pomocy różnych biur. Jak naprawdę chcesz pracować to pomyśl sobie, że jak się okaże że dana praca nie jest dla ciebie, to po prostu spróbujesz gdzieś indziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, antoni97 napisał(a):

Dziękuję wam za propozycje i podpowiedzi. Ja dzisiaj miałem spotkanie rekrutacyjne w takim biurze KSON. Może dzięki nim uda mi się znaleźć zatrudnienie.

A co do pytania po jakiej szkole jestem i co umiem robić to ukończyłem ogólniak bez podejścia do matury z czego żałuję, że nie robiłem zawodówki. A umiem np zapamiętywać informacje zbędne albo pięknie lepić z gliny, modeliny itp.

Trzymamy kciuki i powodzenia! 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.06.2025 o 09:11, Raccoon napisał(a):

Ochroniarz tak, stróż nocny tylko gapi się w kamerki a w międzyczasie scrolluje social media i jak coś się dzieje to daje znak do ochrony. 

A i do tego nie każdego chcą wziąć. Kilka lat próbowałem się dostać bezskutecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, antoni97 napisał(a):

A umiem np zapamiętywać informacje zbędne albo pięknie lepić z gliny, modeliny itp.

Skoro uważasz, że masz talent to zostań rzeźbiarzem, nawet bez szkoły. Możesz coś tworzyć, wystawiać w internecie i na tym zarabiać. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi