Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pomozcie bo nie wiem czy brac Parogen..

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Wili2359 napisał(a):

Każdy lek psychotropowy miesza w neuroprzekaźnikach na tym polega jego działanie, problem z ssri i parogenem jest taki że początek brania zwykle do miesiąca jest trudny i warto poprosić o pomoc lekarza jeśli chcesz to brać, np lekarz może przepisać lek pomocniczy który złagodzi skutki uboczne parogenu lub zmieni lek

Lek pomocniczy mam w postaci hydroksyzyny . A tak pytanie z innej beczki , psychotropowe leki nie zmieniają struktury mózgu ? W sensie np nie pogarszają myślenia itd? Bo mam taką koleżankę co też bierze długo i w sumie widzę po niej , że np ma zaburzoną trochę koordynację ruchową 

I też widzę po niej , że np nie odczuwa emocji . Jest to możliwe ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Domenicopp napisał(a):

Lek pomocniczy mam w postaci hydroksyzyny . A tak pytanie z innej beczki , psychotropowe leki nie zmieniają struktury mózgu ? W sensie np nie pogarszają myślenia itd? Bo mam taką koleżankę co też bierze długo i w sumie widzę po niej , że np ma zaburzoną trochę koordynację ruchową 

Możliwe ale nie musi tak być u każdego to wszystko zależy od człowieka i leku, nie chodzi tu tyle o zmiany struktury samego mózgu co o adaptacje mózgu i receptorów do leku czy tam substancji dlatego nigdy nie można ani gwałtownie podwyższać ani obniżać dawek psychotropów nie można też nagle ich odstawiać przy długim braniu

Co do hydroksyzyny jeżeli ci pomaga to dobrze jak jest za słaba to spytaj sie lekarza o jakiś inny lek doraźny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Wili2359 napisał(a):

Możliwe ale nie musi tak być u każdego to wszystko zależy od człowieka i leku, nie chodzi tu tyle o zmiany struktury samego mózgu co o adaptacje mózgu i receptorów do leku czy tam substancji dlatego nigdy nie można ani gwałtownie podwyższać ani obniżać dawek psychotropów nie można też nagle ich odstawiać przy długim braniu

Co do hydroksyzyny jeżeli ci pomaga to dobrze jak jest za słaba to spytaj sie lekarza o jakiś inny lek doraźny 

No właśnie 10 mg hydro mnie usypia bardzo taki czuję się bez energii , ale ja to mam somaty czyli odrealnienie , niepokój itd przez lęki głównie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, Domenicopp napisał(a):

Spytaj się lekarza a nie tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Domenicopp napisał(a):

No właśnie 10 mg hydro mnie usypia bardzo taki czuję się bez energii , ale ja to mam somaty czyli odrealnienie , niepokój itd przez lęki głównie 

Sugeruje ci żebyś poszedł do psychiatry lub jeżeli nie masz takiej możliwości to do lekarza rodzinnego jeśli hydroksyzyna cie usypia to poproś o coś innego np benzodiazepiny oczywiście lekarz przepisze ci co uzna za stosowne ale zapytać nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Wili2359 napisał(a):

Sugeruje ci żebyś poszedł do psychiatry lub jeżeli nie masz takiej możliwości to do lekarza rodzinnego jeśli hydroksyzyna cie usypia to poproś o coś innego np benzodiazepiny oczywiście lekarz przepisze ci co uzna za stosowne ale zapytać nie zaszkodzi

Taka sugestia jest bardzo niewłaściwa i narusza zasady naszego Forum. Nie zalecamy żadnych leków, w tym również nie sugerujemy konkretnych substancji do „zapytania lekarza”, zwłaszcza jeśli chodzi o silnie działające leki psychotropowe, takie jak benzodiazepiny. Forum nie służy do kierowania czyimkolwiek leczeniem – każdy przypadek musi być oceniony indywidualnie przez lekarza specjalistę, nie przez innych użytkowników.

Leki z grupy benzodiazepin mają silne działanie uzależniające i nie powinny być przepisywane „na prośbę”, szczególnie przez lekarza rodzinnego, który zwykle nie prowadzi leczenia psychiatrycznego. To decyzja, która należy wyłącznie do psychiatry i powinna być podjęta na podstawie dokładnej diagnozy i wywiadu.

Proszę o powstrzymanie się od tego typu podpowiedzi. Można dzielić się swoim doświadczeniem, ale nie powinno się wchodzić w rolę doradcy w sprawach leczenia farmakologicznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do rodzinnego to napewno nie pójdę o takie leki bo bym się skompromitował , mieszkam na wiosce i każdy się zna z każdym więc by była totalna porażka wtedy 😟🙃

Może rzeczywiście się powstrzymam od tych leków narazie .. Bo jadę za granicę do roboty i muszę mieć siłę i motywację bo mam dług , a ten parogen by pogorszył sprawę w 2-3 tygodniach pierwszych ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Dr. Sacre gyógynövényes pénisznagyobbító gyógyszer a világ legjobbja, kipróbálhatod, és tanúsíthatod, ahogy én is.

Vedd fel a kapcsolatot Dr. Sacre-rel
WhatsApp: +234 9076034359
E-mail cím: Doctorsacrehealing@gmail.com

A Dr. Sacre gyógynövényes pénisznagyobbító gyógyszer a világ legjobbja, kipróbálhatod, és tanúsíthatod, ahogy én is.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi