Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wypalenie życiowe

Wentyl1996

Rekomendowane odpowiedzi

Czuje się kompletnie wypalony życiowo nie chce mi się iść do pracy ani wychodzić z domu bardzo się źle czuje w swojej skórze .

Trenując siłowo jestem słaby fizycznie ,mając autyzm nie udaje mi się budować żadnego koleżeństwa ani przyjaźni a co dopiero mieć dziewczyny ,jestem zaburzony ma dodatek intelektualnie IQ 75 punktow ,nie radzę sobie w życiu ,jestem wypalony zawodowo przez autyzm i zaburzenia intelektualne.Probowalem wszystkiego terapii , farmaterapii ,wizyty u psychologa i nic nie pomogło .Dalej jestem niesamodzielny i niezdolny do samodzielnej egzystencji nie umiem gotować ani prac .Pracuje w zakładzie aktywności zawodowej i wiele osób uważa mnie za świra ,czuba ,ponuraka ,albo za agresywnego .Wiele osób tam pracuje ze schizofrenia i nie rozumieją mnie wcale ,że jestem jakiś inny gorszy .

Trenuje 5 lat ćwicząc i dalej jestem słabym mężczyzna starałem się ciężko trenować ciężko ćwiczyć do upadku mięśniowego i widziałem kobiety które są dużo silniejsi ode mnie oraz mężczyzn co mają kilku krotnie większą siłę ode mnie .

Zaburzenie z wiekiem coraz bardziej mi uprzykrza życie .Psychicznie jestem wykończony głowa mnie boli nikt mnie nie rozumie .Mieszkam z rodzicami oni mnie też nie rozumieją .Chciałbym usnąć i naprawdę obudzić się gdzieś indziej ,bo w tym życiu co ja żyję to jest prawdziwy koszmar, który nigdy się nie kończy .

Nie wiem czemu ja żyję i po co się urodziłem skoro jestem taki zjeybany.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie powinieneś myśleć o jakichś testach na inteligencję, takie testy za każdym razem w jakimś odstępie czasowym można rozwiązać inaczej, na co to komu potrzebne tak naprawdę ile punktów zdobył, a Ty to ciągle powtarzasz. Powinno to zwrócić Twoją uwagę na to w czym masz braki i to uzupełnić. 

Ty raczej czujesz się bezradny bardziej niż wypalony. Wypalić może się ten, kto był jak ogień, płoną, i jest teraz tym zmęczony. 

Możesz zasnąć jeśli możesz, przespać życie i co to da? Nic to nie da, zbyt długi sen też nie jest zdrowy. Lepiej się czymś zainteresować, nawet włączyć sobie jakiś film, który zainteresuje i zainspiruje. 

Tylko przez jakąś zmianę, energię w coś wyłożoną, można do czegoś dojść.

Życie to tak naprawdę ciągle poszukiwanie tego co da nam szczęście. Albo samego siebie. 

Jest coś na pewno w czym mógłbyś się odnaleźć i na pewno ktoś kto Cię zrozumie, jeśli Ty sam zmienisz swoje nastawienie. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Moim zdaniem nie powinieneś myśleć o jakichś testach na inteligencję, takie testy za każdym razem w jakimś odstępie czasowym można rozwiązać inaczej, na co to komu potrzebne tak naprawdę ile punktów zdobył, a Ty to ciągle powtarzasz. Powinno to zwrócić Twoją uwagę na to w czym masz braki i to uzupełnić. 

Ty raczej czujesz się bezradny bardziej niż wypalony. Wypalić może się ten, kto był jak ogień, płoną, i jest teraz tym zmęczony. 

Możesz zasnąć jeśli możesz, przespać życie i co to da? Nic to nie da, zbyt długi sen też nie jest zdrowy. Lepiej się czymś zainteresować, nawet włączyć sobie jakiś film, który zainteresuje i zainspiruje. 

Tylko przez jakąś zmianę, energię w coś wyłożoną, można do czegoś dojść.

Życie to tak naprawdę ciągle poszukiwanie tego co da nam szczęście. Albo samego siebie. 

Jest coś na pewno w czym mógłbyś się odnaleźć i na pewno ktoś kto Cię zrozumie, jeśli Ty sam zmienisz swoje nastawienie. 

Nie zgadzam się wcale.Jestem całkowicie wypalony zawodowo i psychicznie i fizycznie.Jestem całkowicie zmęczonym życiem.Piszesz głupoty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Wentyl1996 napisał(a):

Nie zgadzam się wcale.Jestem całkowicie wypalony zawodowo i psychicznie i fizycznie.Jestem całkowicie zmęczonym życiem.Piszesz głupoty .

Nie da się być wypalonym zawodowo nie pracując i nie będąc narażonym na długotrwałe obciążenia emocjonalne i stres w pracy. Już nie szukaj sobie zaburzeń, których nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

Nie da się być wypalonym zawodowo nie pracując i nie będąc narażonym na długotrwałe obciążenia emocjonalne i stres w pracy. Już nie szukaj sobie zaburzeń, których nie masz.

Pracuje w zazie i nie wychodzi mi próbowałem w zakładzie meblowym pracując i nie udało się nie nadążałem ,nie udało mi się w budowlance ,nie udała mi się praca w restauracji.Nie mów mi czego ja nie mam dobra.Wiem co mam napisane w papierach i dostęp mam do swojej dokumentacji i wiem jakie mam problemy i co przeżyłem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo proszę o zaprzestanie bezsensownych przepychanek w tym temacie i wzajemnego obrażania się – to nikomu nie służy @acherontia styx – jeśli nie masz nic konstruktywnego do dodania poza dogryzaniem Wentylowi, to po prostu nie pisz. Forum to nie jest miejsce na osobiste wycieczki, tylko na wsparcie i wymianę doświadczeń.

Część waszych postów wylądowała w koszu.

Dziękuję za zrozumienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi