Skocz do zawartości
Nerwica.com

Sny samobójcze

Nrilliree

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od kilku tygodni lekarz zmienił mi farmakoterapię (wcześniej leczyłam się z rozpoznaniem F41.1 i F60.3, jednak po pewnym czasie padła diagnoza F31) i aktualnie biorę Cirabax 40, Symlę 100 mg i Olzapin 10 mg, wcześniej Citabax i Zolafren. Czy ktoś z was miał może po którymś z leków nasilone sny samobójcze? Biorę Olzapin i Symlę wieczorem, bo nie mogłam spać, a nagromadzenie snów wzrosło mniej więcej z podniesieniem dawek leków (wszystko w górę, wcześniej Citabax 20 i Symla 50). Nie mam zbyt natarczywych myśli samobójczych, przynajmniej nie aktualnie, ale sny zaczynają dobijać. Są tak realistyczne, że kiedy ostatniej nocy śniłam o tym, że wieszam się w altanie i zawieszam sznur na haku do podwieszania fotela, to rano musiałam upewnić się, że sznur tam nie wisi. I niemal co nocy wieszam się, skaczę z kładki do jeziora (nie umiem pływać, w ostrej fazie depresji właśnie tak to planowałam) albo ostro się samookaleczam. Do wizyty u psychiatry jeszcze dwa tygodnie, terapia zaczyna się dopiero od kwietnia, stąd chciałabym wiedzieć, czy ktoś może ma podobnie i jakoś sobie z tym radzi 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi