Skocz do zawartości
Nerwica.com

Badanie tempa metabolizmu leków

fixumdyrdum

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani!

Czy ktoś z Was orientuje się może gdzie można zrobić badanie jakim metabolizerem leków się jest?

Wszystkie leki na mnie dziwnie działają.

Mają działać średnio 20 godzin, a na mnie działają 5.

Lekarze nie mają pomysłów gdzie zrobić takie badania, a wiem, że takowe sie robi.

Jedynym pomysłem lekarzy jest ładowanie większych dawek leków.

Brałem Pregabalinę 750mg i jedynym skutkiem były lekkie zaburzenia akomodacji.

Lexotan w dawce 4,5 działa na mnie i owszem - 5 godzin.

Jakieś pomysły?

Pzdr.

fd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Warszawie. Ale to są badania genetyczne i tak na prawdę dla każdego leku osobne testy byś musiał robić. A to kosztuje kilka tysięcy zł a na wyniki czeka się kilka tygodni. 

Inna sprawa, że zwykły lekarz nie będzie potrafił tego zinterpretować odpowiednio jeśli nie jest genetykiem.

Podsumowując - szkoda pieniędzy, bo to niewiele wniesie. Nie tylko genetyka wpływa na metabolizm leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@acherontia styx

❤️

To co zrobić, gdy wszystko przemielam jak "wilk" do drewna?

Przy schodzeniu z benzo (jak wiesz schodziłem w/g p. prof. Ashton), z wyliczeń wynikało, że będę czysty najwcześniej po 43 dniach, ja zrobiłem test w 17 dniu i poziom był nieoznaczalny.

Ludzie z Wenlafaksyny 75 schodzą tygodniami, ja z dawki 225 zszedłem w kilka dni, bez sensacji żadnych.

Uboków lekowych mało, działania też nie ma.

Benzo na mnie działa w stosunkowo małych dawkach, ale słabo i krótko. Raz działa, raz nie działa.

Nie chcę eskalować dawek. Staram się nie przekraczać dawki 6-9mg Bromazepamu dziennie, a i tak nie czuję się komfortowo.

Dostałem teraz Modafinil do Amitryptyliny. Fajnie, intelektualnie mocno mnie odblokowało i uspokoiło "w głowie", ale dalej czuję jakby mi słoń siedział na klacie i gniótł łapami gardło, do tego miękkie rączki i nóżki, a gdy takie odczucia z ciała to w głowie też "nie bardzo". Gdy mijają, ileż ja mam planów!!!

Chodzę na terapię dwa razy w tygodniu, terapię CBT połączoną z hipnozą.

Amitryptylinę zażywam w dawce 25-0-50 od miesiąca.

Wydaje się, że jest lepiej, ale nie jest to komfortowe życie. Cały czas podenerwowany. Żeby jeszcze było czym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, fixumdyrdum napisał(a):

@acherontia styx

❤️

To co zrobić, gdy wszystko przemielam jak "wilk" do drewna?

Przy schodzeniu z benzo (jak wiesz schodziłem w/g p. prof. Ashton), z wyliczeń wynikało, że będę czysty najwcześniej po 43 dniach, ja zrobiłem test w 17 dniu i poziom był nieoznaczalny.

Ludzie z Wenlafaksyny 75 schodzą tygodniami, ja z dawki 225 zszedłem w kilka dni, bez sensacji żadnych.

Uboków lekowych mało, działania też nie ma.

Benzo na mnie działa w stosunkowo małych dawkach, ale słabo i krótko. Raz działa, raz nie działa.

Nie chcę eskalować dawek. Staram się nie przekraczać dawki 6-9mg Bromazepamu dziennie, a i tak nie czuję się komfortowo.

Dostałem teraz Modafinil do Amitryptyliny. Fajnie, intelektualnie mocno mnie odblokowało i uspokoiło "w głowie", ale dalej czuję jakby mi słoń siedział na klacie i gniótł łapami gardło, do tego miękkie rączki i nóżki, a gdy takie odczucia z ciała to w głowie też "nie bardzo". Gdy mijają, ileż ja mam planów!!!

Chodzę na terapię dwa razy w tygodniu, terapię CBT połączoną z hipnozą.

Amitryptylinę zażywam w dawce 25-0-50 od miesiąca.

Wydaje się, że jest lepiej, ale nie jest to komfortowe życie. Cały czas podenerwowany. Żeby jeszcze było czym.

Niestety, ale tutaj nie damy rady udzielić odpowiedzi na to pytanie. Dawkowanie leków to kwestia mocno indywidualna i często u niektórych osób dawki maksymalne pewnych leków zalecane w ulotce mogą okazać się po prostu za małe, i analogicznie dawki minimalne terapeutyczne - za duże. Na logikę to pozostaje w takiej sytuacji indywidualne dostosowanie dawkowania, które powinien zrobić lekarz prowadzący. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi