Skocz do zawartości
Nerwica.com

Psylocybina- badanie

lorana

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, zzYxx napisał(a):

Chyba się udało. Lekarz się dogadał z zarządem i najprawdopodobniej w wakacje zaczną się próby leczenia z wykorzystaniem LSD + psychoterapeuta obok. 1 taka sesja podobno ma trwać nawet 12 godzin.

Ale to nie dot. psylocybiny. To inne badanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno i drugie to psychodelik. Mechanizm działania może nie jest 100% taki sam, ale 1 i 2 może i jest wykorzystywany do leczenia depresji, PTSD itd. off-label/w badaniach klinicznych. Autor tematu jest zainteresowany w gruncie rzeczy terapią przy pomocy psychodelików (tak sądzę). Nawet jeśli z jakiegoś powodu jest zainteresowany konkretnie psylocybiną, to myślę, że i tak moja informacja może się komuś tu przydać, bo ktoś kto szuka informacji nt. leczenie psychodelikami będzie wchodził w każdy temat z tym związany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak się spróbować załapać na te badania kliniczne? w sensie który ośrodek tym się zajmuje? też chyba trzeba by wziąć najpierw papier od swojego lekarza, że wyraża zgodę? Nie wiem też czy znowu bym nie odpadła w sensie wykluczeń, bo już zgłaszałam się do 2 innych badań na nowe leki na depresję i odpadłam od razu.

W dniu 22.01.2025 o 18:50, lorana napisał(a):

Ktoś wie, kiedy będzie się można zgłaszać na badanie z objawami depresyjnymi?

Ponoć w Warszawie mają coś robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi