Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szybką pomoc !! Zmiana leku z grupy IMAO Mirtagen 15 mg na lek z Grupy SRII depralin otd 10 mg ktoś tak miał ?

Patrixx28

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o przeczytanie do końca dziękuję

Witam, tak jak w tytule ktoś tutaj z forumowiczów brał Mirtagen 15mg na noc, a później został zmieniony tak po prostu, że no mam nie brać go na noc tylko wziąć preato 75 mg (pregabalina) przez 3 dni wieczorem zobaczyć jak rano będę się czuł, a potem jak nie będzie źle to mam brać rano i wieczorem, i tylko rano Depralin otd 10 mg.

Też mam chorobę refluksowa przełykowa

Palę papierosy teraz o wiele mniej niż kiedyś, bo od 8 do no maks 15, ale zarazka się dni jak mi się coś dzieje, że nie palę przez pół dnia.

I pije kawy bardzo słabe teraz też mniej słodzę itd.

Można też tak zmienić od razu bez przejścia jakiegoś leki?

Nie ukrywam, że ja naczytałem się na forum też w skutkach ubocznych, że niektórzy mają napady leku większe po tym zawroty głowy i straszne bóle głowy i kołatania serca.

i od dnia, kiedy lekarz przepisał leki przyszły dzisiaj dopiero i muszę wziąć pierwsze dawki wczoraj to też złapał mnie lekki atak paniki byłem strasznie niewyspany cały czas o tym myślałem nie potrafiłem się skupić i miałem problemy z wymową dzisiaj jest lepiej, ale myśli dalej są o tym, że muszę wziąć złe, a ogólnie Mirtagen, który brałem działał na mnie dobrze (musiałem przerwać nim kurację, bo gadałem dużo przez sen dość składnię odpowiadałem na pytania, a nie pamiętałem nic), ale wracając w pierwszy dzień wieczorem po zażyciu Mirta genu poczułem taką ulgę organizm mój się uspokoił zasypiałem też szybko, ale bez niego też i nie miałem większych skutków ubocznych biorę go od 3 ms po 1 ms było super, bo nie miałem ataków żadnych czułem się lepiej jadłem więcej przytyłem, bo miałem problemu z przytyciem, ale od feralnego dnia urodzinowego miałem mega atak paniki, który obajawil się dusznościami lekiem w głowie w klatce piersiowej falami takimi, że się uspokajał i nasilał, aż do takiego momentu, że miałem duszności musiałem, że umrę hiperwentylowałem się i wykręcali mi rękę prawa i palce, i musiała przyjechać karetka saturacj miałem 100% cukier miałem podwyższony, bo 140, ale to przez to, że zjadłem obiad kawę wypiłem taka słaba i zjadłem ciasto i przez ostatni tydzień w pracy pracowaliśmy na słońcu i miałem duży wysiłek fizyczny ogólnie stwierdzono u mnie inne zabrudzenia nerwicowe napady paniki z większości ataków udało mi się jakoś wyjść metoda nic mi nie będzie, ale czasami trwało to po 1-2-3 godziny, żeby się uspokoić mega stąd też moje zapytanie ogólnie badania mam w normie tylko podwyższone leków próby wątrobowe, ale lekarz powiedział, że to przez Mirta gen ehco serca miałem robione 2 lata temu i wszystko było okej ogólnie to mam niski ciśnienia, bo 100-60 czasami 90-70 czy 60 puls ogólnie też mam niski w spoczynku tak Waha się między 48-60 no maks 70 w nocy to puls mam 40, jak śpię, ale też, jak mój organizm tak się uspoko późnym wieczorkiem to 56-48 w dzień w pracy to, co zauważyłem to puls mam tak 66-140/150 ja jestem dość szczupła osoba i, a pracę fizyczną mam ciężko dużo dźwigania blach itd. i no martwię się trochę o to wszystko jak się też naczytałem o tych skutkach ubocznych itd. że coś wystąpi, bo nie chciałbym przeżyć tego ataku ponownie

Koniec moich wypocin prosiłbym o szybką odpowiedź, jeśli to możliwe i życzę wszystkim i każdemu z osobną, żeby wyjść z tego cało i w końcu żyć pełnią życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam tak jak w tytule miał ktoś taka sytuację że braliście leki z grupy IMAO np Mirtagen a potem z dnia na dzień na lekk z SRII np Deprelin otd bo mi lekarz zalecił po 3 ms kuracji mirtagenem 15 mg przejsc na deprelin otd 10 mg przerwą między tymi lekami by wynosiła 22-24 godziny ale wyczytałem że między
Braniem tych leków z tych grup IMAO a SRII w większości pisze że odstęp powinien być 2 tyg bo moze wystąpić zespół serotoninowu i teraz nie wiem co robić jeszcze mi doktor przepisał pregabaline preato75 mg przez pierwsze 3 dni wieczorem a potem jak dobrze bym się czuł to rano i wieczorem ale najbardziej mi chodzi o ten odstęp między mirtagenem a deprelinem bo są z różnych grup i nwm czy brać całość tabeltki deprelin czy mozna ewentualnie przekroić tabletkę na pół i mniejsza dawkę brać jak ktoś miał kiedy takia sytuacje to proszę o komentarz tutaj albo o napisanie do mnie na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@acherontia styx ponieważ chyba właśnie błędnie przeczytałem że to jest lek z grupy IMAO i że no z tego co wyczytałem między lekami IMAO a SRII powinna być przerwa bo też przeczytałem że jeśli by się połączyło te leki to mógłby wystąpić Zespół serotoninowy. Także dziękuję za wyjaśnienie i mam jeszcze pytanko bo jeszcze dostałem pregabaline preato 75 mg właśnie 3 dni wieczorem zamiast Mirtagenu i potem jak bym się dobrze czuł to rano i wieczorem mam brać ja i jeszcze afobam w razie ataku mocnego ale tu mnie ostrzegł żeby często tego nie brać bo można się uzależnić powiedział żeby najlepiej w ogóle nie wystąpiła taka sytuacja żeby go brać  i moje pytanie brzmi czy taka zmiana moze mieć dużo skutków ubocznych ? Czy pregabalina nie będzie nachodzić działaniem z derpalinem ale to w późniejszym etapie jak będę się dobrze po niej czuł dobrze po nocnej dawce.  Bo też powiedziała że walce nie muszę jej brać jak będę się się czuł bo to jak by dodatkowy lek bo głównym jest deprelin. Może brałaś/eś podobne zestawy leków ? Bo kuracja mirtagenem przez 3 ms była nawet okej w sensie na początku to objawy które u mnie wystąpiły to senność błogość w późniejszym etapie zaczęło nawet pomagać po 3 tyg czułem się lepiej mniej przejmowania się ataków aż do momentu  ataku a moje urodziny wtedy jak dobro całości uciekło zacząłem mieć częściej ataki więcej nerwów stresu i też dużo mówiłem przez sen i to dość nawet ładnie i składnię odpowiadając na pytania rano wstawałem zmęczony i miałem takie zmęczenie jak bym nie spał w ogóle dlatego lekarz mi też zmienił leki. Mam nadziej że nie jestem natrętny  po prostu to jest moje takie jedno większe z pierwszych spotkań z lekami tego typu i no mam trochę obaw i strachu  a szczególnie do tego depralinu bo te czytałem na forum i dużo ludzi miało dużo takich skutków ubocznych które utrudniały funkcjonowanie więc też że ja mogę ich nie mieć albo mieć mało dobrze się czuć tak jak w sumie po mirtagenie ale też mogę mieć inaczej i obawiam się właśnie tego bo będę w pracy podczas brania tego leku a mam ciężko pracę fizyczną że oczy muszę mieć do Okola głowy było wspominane to lekarzowi ale nie wiem czy wziął to pod uwagę czy nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi