Skocz do zawartości
Nerwica.com

SSRI + SNRI

anona

Rekomendowane odpowiedzi

Hejo, już ładnych parę lat jestem na zestawie duloksetyny 120 mg (SNRI) + paroksetyna (SSRI) 20 mg. Niestety w zeszłym roku męczyły mnie mniejsze kryzysy, w tym roku rozkręciło się już na dobre, od kwietnia tego roku się męczę, zwalałam to na obniżenie potencjału działania leków przez picie alkoholu, ale poprawiło się trochę do zeszlego tygodnia, a dalej ani drgnie... 

Dalej mam lęk i natrętne myśli, może lęk jest w mniejszym nasileniu, niż wcześniej, ale jest i dalej występują niechciane myśli. W poniedzialek za tydzień idę do swojej lekarki. Będzie zmiana leków, bo ta dawka jak mówiła, jest bardzo duża i nie możemy jej zwiększyć. Kiedyś byłam na escitalopramie max dawce i czułam się wyśmienicie. 

Teraz niestety ten zestaw co mam przestał działać, albo działa, ale nie na dostatecznym poziomie jak bym chciała. 

Sama zastanawiałam się nad zwiększeniem paro, ale tego nie zrobię bo się boję zespołu serotoninowego, a tu i tak jest dość spora dawka. 

Więc zastanawiam się czy coś sugerować lekarce, może Macie jakieś sprawdzone zestawy na niechciane myśli, by być tu i teraz? 

Boję się w cholerę tej zmiany, chciałam jej strasznie uniknąć, ale ni nie obejdzie się bez zmiany leków. Już jestem poschizowana. Celowałabym w samo SSRI. Ona mnie tak prowadziła na duloksetynie myślę, że dlatego, że jestem w okresie życia ze tam powiem rozrodczym i gdyby coś to duloksetynę można przyjmować w ciąży. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi