Skocz do zawartości
Nerwica.com

Siemka

anona

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, 

Z nerwicą zmagam się od 20 roku życia. Mam 34,5 lat. Mam większą ilość czasu życia od tych 20 lat w remisji. Ale niestety w kwietniu dopadł mnie kryzys i prawdopodobnie czeka mnie zmiana leków. Poprawiło się trochę na obecnych lekach, ale to nie to, co chciałym uzyskać. Męczą mnie natręctwa myślowe. 9.09 mam wizytę u lekarki, strasznie boję się zmiany leków, ale fakt, że na obecnej mieszance duloksetyna (120 mg) + parogen (20 mg) jestem dość długo bo jakieś 7 lat. Wcześniej był escitalopram, który wywalił mi natręctwa myślowe w ogóle. Zastanawiam się czy jest jeszcze w stanie mi cokolwiek pomóc, boję się, że nie. I tak żyję w tym lęku, byle do wizyty. Póki co ratuję się olanzapiną 5 mg na dzień, dzisiaj pierwszy raz ją zażyłam, pomaga nie reagować na myśli. Ale i tak zamuła. Prawdopodobnie będę wprowadzać nowy lek na zakładkę. Generalnie mam teraz taki stan, że boję się myśli, zamartwiam się. Przykre, że w ostatnim czasie mało co mnie interesuje. Bo na niczym nie idzie się skupić do końca. 

Jednocześnie boję się, że nowe leki mogą nie zadziałać odpowiednio heh. Niepewność jest niezła. Mam od lekarki olkę to jem, przynajmniej trochę ulgi w oczekiwaniu na wizytę. Olka wycisza objawy, ale niestety nie do końca wycisza myśli, a senność w ciągu dnia też daje o sobie znać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi