Skocz do zawartości
Nerwica.com

Rekomendowane odpowiedzi

mam kilka problemów i czy ktoś mógłby mi powiedzieć z jakiego powodu prawdopodobnie je mam i czy macie podobnie oraz jak je wyleczyć 

nie wiem kim jestem cały czas zmieniam swój wygląd i styl ubierania się 

nie lubię się malować bo uważam że kosmetyki niszczą twarz i na starość wygląda się brzydko ale od czasu do czasu się maluję jak ktoś mi się podoba albo na specjalne okazje 

potrafię bez powodu przyjść pomalowana do szkoły 

raz czuję się świetnie a raz gorzej 

zawyżam albo zaniżam swoją samoocenę potrafię powiedzieć że czuję się piękna ale kilka godzin lub minut później albo następnego dnia czuję się brzydka 

mam dużo kompleksów nawet jak nie powinnam ich mieć 

czuję się cały czas jakby ktoś mnie obserwował i boję się być sama w domu 

za dużo mówię bo czuję się źle jak nic nie mówię albo jak jest cicho 

jak ktoś mi się podoba to potrafię go znaleźć w mediach albo się na niego patrzeć i może czuć się niekomfortowo 

jak ktoś mnie skrzywdził to potrzebuje czasu aby mu wybaczyć 

często nie śpię do późnych godzin i rano czuję się niewyspana 

jak ktoś mnie wkurzy to szukam zemsty 

jak czuję się smutna to mam brak emocji na twarzy jakbym była bez emocji

czuje się często pusta w środku i jak się uśmiecham to nie odczuwam radości 

szybko nawiązuje nowe relacje ale trudno mi się je podtrzymuje 

nie potrafię często powiedzieć jakie mam zainteresowania przez to że nie wiem co mnie interesuje 

lubię oglądać horrory i kryminały 

mam czasami borderline 

mam fobie 

w niektórych przypadkach mam omamy i halucynacje 

mam świadome sny i pamiętam 100% moich snów nawet kilka lat i je dokańczam podczas snu jak chce czyli steruje swoimi snami 

jak na kimś mi bardzo zależy to zrobię dla niego wszystko i chce mieć go dla siebie 

jak w mojej klasie jest dziewczyna ładna to jestem zazdrosna bo chłopacy wszystko zrobią żeby ona była z nimi ale ona sobie pogrywa z nich i czuje się brzydko przy niej i nie powinno tak być 

często się wstydzę i jestem nieśmiała jak ktoś mnie wyśmiewa i przez to że zadawałam się z tą koleżanką to teraz nie potrafię być w większości przypadków odważna byłam z tą koleżanką i robiłyśmy wszystko ale dołączyła nowa koleżanka i teraz ona spędza czas z nią a ja jestem sama na przerwach 

jestem wrażliwa 

mam własne zdanie na jakiś temat i uparcie dążę do tego żeby stać przy moim zdaniu 

czuję się samotna i nie mam znajomych a chce bardzo ich mieć 

chociaż z kilkoma osobami dobrze mi się rozmawia i mnie lubią to nie można nazwać ich znajomymi bo nie rozmawiamy przez telefon i nie wychodzimy gdzieś

jak się czuję winna to potrafię się pociąć w rękę 

smutno mi jak widzę martwe zwierzęta na drodze przez kilka dni

nie kłamie i mówię tylko prawdę nawet jeśli potrafi być krzywdząca

mam dobry słuch więc wiem co się dzieje i co o mnie sądzą ludzie ale im tego nie powiem bo będą uważali na to co mówią 

wiem kiedy ktoś mnie nie lubi i kłamie mi w twarz i czuję to w swoim ciele widzę to w ich oczach i sposobie w którym gestykulują lub kładą ręce i nogi 

żeby odciąć się od nieprzyjemnych sytuacji to myślami jestem w innym świecie i wygląda to jakbym była w jakimś transie nic do mnie nie dociera ze świata wtedy 

mam różne pomysły nawet takie nieszablonowe i kreatywne 

jak ktoś mnie odrzuci a był blisko mnie to czekam aż do mnie wróci albo to ja staram się uparcie wrócić do tej osoby nawet jak ona mnie nie chce 

nie biorę telefonu na spacery nawet jak idę wieczorem na spacer 

paliłam papierosy bo czułam się jak śmieć ale przestałam je palić żeby nie mieć raka 

mam ocd i nerwicę

jak ktoś mi przestawia rzeczy to krzyczę na niego że ma wyjść 

nie mam zaufania do ludzi i boję się odrzucenia 

biorę leki na ból głowy jak mało mnie boli głowa 

nie jestem często głodna więc mało jem i biorę leki też bez jedzenia 

mało piję wody bo nie odczuwam potrzeby picia

biorę nieprzypisane mi leki bo mi pomagają albo też biorę je bez sensu 

zastanawiam się długo nad tym dlaczego żyję i czy wogóle żyje 

często chciałbym żeby moje sny były prawdziwe 

mam wrażenie że niektórzy ludzie są mili dla mnie tylko z litości 

kilka lat kąpałam się w bardzo gorącej wodzie przez pół godziny dziennie i ta woda poparzyłaby ludzi gdyby jej dotknęli i też myje tą gorącą wodą włosy i głowę 

jak zarabiam pieniądze to wydaje ję na słodycze albo mangi i mam w domu dużo mang których już nie czytam i po co mi to było 

czytam te same książki po kilka razy i boję się czytać nowych książek i trudno mi wybrać nowe książki do czytania 

chodzę na siłownię żeby zredukować stres ale to nie zawsze pomaga na stres 

mam chęć posiadania w domu niebezpiecznych przedmiotów typu nóż motylkowy ale nie mogę kupić 

jak robię jakieś zdjęcia to odrazu je usuwam i z usuniętych też je usuwam bo nie podoba mi się jak wyszły albo mój mózg mówi mi że mam je usunąć i nie odzyskiwać bo ktoś już raz ukradł mi telefon w autobusie jak jechałam do szkoły a tam było tyle ważnych dla mnie zdjęć że teraz pilnuje nowego telefonu jak oka w głowie i ściskam go w ręce trzymając kurczowo go przy sobie 

na spotify mam tylko jedną playlistę z 12 piosenkami i nie robię więcej playlist i nie dodaję piosenek bo mózg mi to mówi 

często słyszę głos w mojej głowie który mówi mi co mam robić a czego nie i się go słucham 

mówi mi co powiedzieć ubrać zrobić 

jestem miła i kulturalna dla nauczycieli ale jak mnie wkurzą to mówię im co o nich myślę 

wyrażam swoje uczucia 

czasem nie rozumiem czegoś i trzeba mi tłumaczyć chociaż prawie mam już 18 lat

boje sie czy dam radę prowadzić samochód na drodze jak go kupię 

zmieniam często zdanie 

potrafię zaskakiwać 

daję czasami dziwne prezenty znajomym i mi sprzedają je w sklepie na przykład baryłki alkoholowe jak przyniosłam do szkoły dla koleżanki 

próbuję i usiłuję się dopasować do osób z którymi przebywam żeby mnie zaakceptowały przez co nie mogę być sobą

miałam 4 chłopaków 

z jednym zerwałam bo bardzo mało do mnie pisał i nie grał ze mną w gry i jak z nim zerwałam to napisał że złamałam mu serce a to on nic nie robił 

z drugim byłam przez internet ale dawał mi fałszywe kody do gier więc z nim zerwałam 

z trzecim byłam 4 miesiące ale uznałam że nie jestem gotowa na związek więc powiedziałam mu że chce chwilę od niego przerwy a on myślał że to zerwanie więc tak to wyszło że teraz jesteśmy znajomymi i czasami sobie piszemy

czwarty chłopak był bardzo obrzydliwy jak zaprosiłam go do kina to udawał psa i szczekał robił 18+ z krzesłem w kinie i rozmawiał dużo o swojej koszulce patrzył się na moją koleżankę z uwielbieniem i do niej często rozmawiał podczas filmu obie poczułyśmy się nieswojo więc okłamałam go że mama nas odbiera a same poszłyśmy do tigera w galerii i okazało się że on tam był i na nas czekał bo słyszał że my tam jeszcze chciałyśmy iść więc tam nie poszłyśmy w końcu to było właśnie z tą koleżanką co teraz jest z inną koleżanką 

można często mieć wrażenie że nie potrafię słuchać ludzi ale doskonale słucham ludzi 

miewam sny w których śnie że umieram w różne sposoby

jak piszę w mediach rzeczy do rodziny znajomych i ludzi to zawsze na końcu zdania piszę ,,okej,, i wtedy chce na końcu ja kończyć rozmowę i nie chce wtedy żeby ktoś odpisywał mi żeby on kończył rozmowę 

wiekszość rzeczy o których mówię ma w środku lub na początku zdania ,,ja,, więc ludzie mogą myśleć że myślę tylko o sobie i jestem narcyzem ale nie jestem i staram się nie mówić słowa ,,ja,, za dużo 

jeśli ktoś mnie obrazi na przykład nauczyciel to też potrafię uciec z lekcji

panu od wf kilka razy uciekłam z lekcji bo mi się nie spodobało co mówił i przesadził mam takie momenty że uciekam z lekcji jak zostało 3h albo 2 do końca wszyskich bo nie mogę wytrzymać gdybym nie wyszła to bym się popłakała albo wydarła na całą szkołę że jestem wkurzona 

każdego dnia potrzebuje zjeść coś słodkiego i jak tego nie zjem to jestem ospała i smutna lub agresywna i miewam wtedy wahania nastroju 

nie jestem gruba mimo ilości zjedzonych słodyczy od czasów dzieciństwa 

mówię rodzicom że jest źle w szkole nawet jak chodzę do prywatnej gdzie jest mniej osób bo przeszłam do prywatnego liceum gdy w publicznej szkole uczniowie znęcali się nademną 8 lat a nauczyciele też w tamtej szkole nic nie zrobili w kierunku żebym poczuła się lepiej i rodzice mówią mi że same negatywne rzeczy wymieniam a na dobrych wspomnieniach się nie skupiam 

mówią że jak będę się uśmiechała i będę wspominać dobre rzeczy to że będę lepiej się czuła ale to nawet nie pomaga i co żeby czuć się lepiej to mam się fałszywie uśmiechać no chyba nie bo to tak nie działa 

jak chodzę i jadę do szkoły i z niej wracam to słucham podcastów kryminalnych i tych z teoriami spiskowymi 

oglądam seriale o tejże tematyce 

słucham częściej smutnych niż radosnych piosenek i znam je na pamięć 

znam na pamięć wiele rzeczy i wspomnień na przykład swój pesel numer taty dwa numery mamy numer siostry numer koleżanki tej z klasy numery rejestracji samochodów rodziców swoje wszystkie emaile i hasła do nich 

nazwy swoich kont w mediach i do nich hasła 

przeszkadzają mi głośne i te ciche dźwięki jeśli są wkurzające 

wychwytuje nawet te najmniej słyszalne dźwięki 

moje dc na tiktoku to samoobrona techniki boksu żołnierze emocje depresyjne tiktoki i ciekawe piosenki 

są tam też o najnowszych technologiach nauce i fizyce chemii tajemnicach niewyjaśnionych i wyjaśnionych sprawach zaginieniach i poszukiwaniach 

gwiżdże piosenki z intonacją oraz jakieś melodie jak czuję się samotna nawet gwiżdżę cicho podczas lekcji i przy osobach 

znajduję podczas spacerów nowe miejsca takie dziwnie spokojne i tajemnicze znalazłam ostatnio przejście do lasu przez takie tory i za lasem i torami były ulice samochody i białe budynki 

jestem enfj 7w6

i bardzo chce mieć chłopaka żeby z nim robić dużo rzeczy rozmawiać z nim i wychodzić 

bardzo pragnę różnego rodzaju kontaktów i nawet jeśli są to osoby które sprowadziły by mnie na złą ścieżkę to ja i tak z każdym bym się zaprzyjaźniła 

czekam zawsze na jakiś kontakt z niecierpliwością odświeżam media i patrzę czy ktoś do mnie dzwoni i pisze 

jak nikt nie dzwoni i nie pisze to ja robię to pierwsza nawet potrafię zasypać kogoś wiadomościami odpisuje każdej osobie która do mnie napisze nawet jak jej nie znam lub jest to osoba która chce się ze mnie pośmiać i porobić mi żarty 

mimo mojego wieku śpię z pluszakiem i posiadam dużo rzeczy w swoim pokoju nawet tych których nie potrzebuje i nie używam kolekcjonuje dużo rzeczy wet te bezsensowne trzymam dużo puszek po energetykach które wypiłam kolekcjonuję figurki z kinder joy i ładowarki oraz książki 

pożyczam te rzeczy ludziom bo mam za dużo ale nadal czuję się jakby czegoś mi brakowało 

chętnie dzielę się w szkole jedzeniem jak jest ktoś głodny nawet jeśli ja bym się czuła bardzo głodna to oddaje żeby ktoś poczuł się lepiej 

za dużo ćwiczę i się przemęczam bo czuję się gruba ale nie jestem gruba mam prawidłową sylwetkę i masę ciała 

jak gram w gry to w strzelanki amongus i brawl stars oraz w gry wymagające logicznego myślenia takie gry kryminalne i tajemnicze 

jak osoba która mnie się podoba krzywo się na mnie patrzy albo nie podejdzie do mnie porozmawiać to potrafię nawet dostać gorsze oceny z kartkówki lub sprawdzianu przez moje samopoczucie 

osoby słyszą plotki od osób które chcą mi uprzykrzyć życie i wierzą w nie przez co nie nawiązują ze mną kontaktu lub mówią kolejnym osobom te plotki obgadują mnie za moimi plecami i jak mnie nie ma w szkole 

staram się opanować w większości przypadków wkurzenie 

jak się wkurzam to na początku tego po mnie nie widać jak się wkurzę bardziej to nie mówię nic ale w wyrazie mojej twarzy można to poznać jak jestem coraz bardziej wkurzona to płaczę nawet i przez 5 godzin albo płaczę w środku wtedy nie widać że płaczę ale z nosa lecą mi takie jakby łzy 

jak jest kilka dni w których czuję się dobrze i wspaniale to w sercu mnie ściska strach w obawie że to się skończy po jakimś czasie i tak jest że czuję się okej ale w jakimś dniu ktoś lub coś powoduje że znowu czuję się okropnie 

jak jestem samotna albo ktoś jest dla mnie niemiły i oschły bez powodu to mam duże poczucie winy że to ja coś zrobiłam źle samą swoją obecnością 

podoba mi się kilku chłopaków ale oni lubią sztuczne dziewczyny noszące bogate ubrania i sztuczne rzęsy oraz dużo makijażu na twarzy ja mam dobrej jakości ubrania i nie brakuje mojej rodzinie pieniędzy nie mam chęci malowania się ponieważ nie jestem brzydka i bo wolę żeby ludzie nie zwracali uwagi na wygląd tylko na charakter i jak sprzątam w domu to zawsze z precyzją i dokładnością nie zostawiając żadnego brudnego miejsca

siedziałam już wiele razy sama na przerwach bez osoby do której mogłabym zagadać

w publicznej szkole mieli swoje grupki i mnie nie wpuszczali do nich a jak coś jadłam to taka jedna dziewczyna powiedziała żebym się udławiła tym co wtedy jadłam  może was już naprawdę ogromnie nudzić czytanie tego co tu napisałam możecie pomyśleć że uważam was za psychologów albo jestem atencyjna lub pisze rzeczy o które mogliście nie pytać ale tak nie jest i 

wiem że teraz się rozpisałam i za dużo napisałam i pewnie w tym znajdziecie dużo razy powtórzenia niektórych zwrotów i słów ale naprawdę to są moje wszystkie problemy i nie wiem z jakiego powodu je mam i jak sobie z nimi poradzić dziękuję jeśli mieliście tyle czasu i chęci żeby to wszystko przeczytać ze zrozumieniem 

dziękuję że marnujecie czas na przeczytanie mojego przypadku i moich problemów naprawdę to doceniam staram się być normalnym człowiekiem ale nie zawsze mi to wychodzi dążę do tego całymi moimi siłami dlatego potrzebuje bardzo dobrej rady co powinnam zrobić i jak się wyleczyć 

potrzebuje też wiedzieć co to są za fobie zaburzenia i choroby 

czy wy też na to cierpicie i to macie 

napiszcie ile rzeczy macie z tego co napisałam 

i też czy każdy to ma i czy to normalne 

naprawdę potrzebuje wsparcia i pomocy a psycholog mi nie bardzo pomaga może to ja muszę chcieć żeby psycholog mi pomógł i zmienić nastawienie do życia ale ja właśnie to robię i wchłaniam do mózgu to co mi mówi psycholog żeby sobie pomóc przy okazji

jeśli kogoś kto to przeczytał nie odrzuca moja przypadłość i problemy oraz chce się zapoznać i stworzyć jakaś znajomość ze mną to chętnie się poznam i popiszemy na wiele tematów bo akceptuję wszystkie poglądy tematy i narodowości oraz orientacje seksualne nikogo nie obrażam i nie krytykuję ale nie toleruję jak ktoś wyżywa się na zwierzętach albo obraża i krytykuje moje tematy każdy ma swoje zdanie i należy to uszanować 

każdy jest różny ale nie mam w tym problemu jak ktoś jest gruby to akceptuję taką osobę a jak jest brzydka to potrafię znaleźć w niej coś pozytywnego i ładnego 

pomagam osobom w ich problemach i daje dobre pomocne rady 

bardzo jestem wdzięczna za każdy komentarz nawet jeśli jest trochę kontrowersyjny 

nie mam pojęcia czy ta wiadomość się prześle jeśli to co napisałam ma za duży rozmiar 

naprawdę jestem bardzo wam wdzięczna z całego serca jeśli to całe przeczytacie i odpiszecie mi 

każdy potrzebuje wsparcia pomocy rad i wysłuchania bo jeśli tego nie otrzyma to może stać się jeszcze gorzej albo może zrobić sobie coś złego dużo ludzi choruje na depresję i zaburzenia psychiczne przez co może zrobić sobie straszną krzywdę dużo osób doświadcza czegoś takiego i jest tysiące a nawet i więcej przypadków że ktoś traci emocje nic do niego nie dociera i czuje się niepotrzebny i bezwartościowy żyje w strachu i lęku i nie będzie sobie mógł poradzić życiu ewentualnie kończąc je w tak młodym wieku ilu już tiktokerów i ludzi odebrało sobie życie nawet przez jedną osobę która powiedziała  coś nieodpowiedniego lub wyśmiała 

to jest naprawdę duży tekst który tu napisałam bardzo codziennie potrzebuje rozmowy z ludźmi i rozmawiałabym do nich dniami oraz nocami gdybym mogła gadałabym bez przerwy bo ciągle czuję się niezrozumiana i niewysłuchana 

popłaczę się naprawdę jeśli ktoś to całe przeczytał zrozumiał i mi odpisze na to czy też tak ma albo jakie z tych co wymieniłam ma i czy to jest normalne i jak z tego wyjść a jeśli ktoś chce się poznać to się jeszcze bardziej popłaczę dlatego że ktoś poświęcił mi swój czas i chęci 

to nie jest żaden losowo napisany tekst sklejony z proponowanych przez autokorektę słów i nie jest napisany z nudów i poprostu żeby coś napisać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś bardzo młodą osobą, w wieku w którym osobowość jeszcze się kształtuje. Nie wydaje mi się, by było z Tobą coś nie tak. Natomiast wydaje mi się, że masz nieprzerobioną traumę związaną z 8 latami w szkole, o której napisałaś w jednym wierszu. I ona powoduje Twój niepokój w głowie i wszystkie inne rzeczy, które z tego wynikają :(

Potrzebowałabyś dobrego psychologa, żeby o tym porozmawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi