Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

No to super, ciesze sie ;)

Kliku godzin nie odczujesz, ja biore zawsze rano miedzy 8 a 10, bo zawsze zalecalo sie brac rano, zeby nie zaklocala snu. Chociaz ja nieraz zapomnialem wziasc rano i bralem dopiero przed spaniem i nie czulem jakiegos specjalnego pobudzenia. Ja bym na twoim miejscu bral tak, zeby przerwa miedzy paro a xanaxem byla jak najwieksza, ale to jest tylko moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zobaczę jak jutro sie będę czul....

No właśnie nie ukrywam ze 2-3h po łyknięciu paro czuje sie pobudzony i troche wtedy bardziej nerwowy i zdarzało sie brać xanax... Hm... W weekend zastanawiam się czy nie przetestować brania wcześnie rano a innego dnia na wieczór...

Oby zaskoczył mocniej i szybciej bo w czerwcu mam wakacje zaplanowane i nie chce ich zepsuć rodzinie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest wlasnie powod, jak cie paro pobudza, zeby nie brac jej za pozno. Musisz wyczuc.

Do czerwca jest jeszcze troche czasu, a z kazdym dniem powinno byc lepiej. Ale znam ten strach, jak cos zaplanujemy, a lek jeszcze nie dziala. Czasami jest tak, ze juz na drugo dzien masz zupelnie inne, pozytywne spojrzenie na wszystko. Musisz uwierzyc, ze bedzie dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podsumowanie 2 miesięcy na paroksetynie

+

stłumienie depresyjnych myśli i wyciszenie samopoczucia z rozchwianego do obojętnego

-

problemy z motywacją

problemy z energią do czegokolwiek

spore problemy z pamięcią i koncentracją

zobojętnienie na odczuwanie przyjemności z czegokolwiek

ogólna niechęć do zycia i jakichkoliwek czynności

nie do końca ustabilizowane stany lękowe

ciągły myśli obsesyjne o stanie zdrowia i objawach somatycznych

Reasumując: zamula to co by trzeba pobudzić, nie do końca zamula dobrze to co powinno być zamulone, działanie przeciwdepresyjne poza wyciszeniem samopoczucia nie istnieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe bo ja wczoraj dostałem ochoty na piwo... I pytanie mogę wypic piwko? Bo jeszcze biorę xanax.... Wiec chyba nie za bardzo?

I dzis wziąłem tabsa popołudniu tzn. Parogen o 15... I dopiero o 17 zaczelem sie kijowo czuć taki nerwowy i pobudzony.... A tak to cały dzień byl fajny... Wiec chyba nie będę próbował brać go wczesniej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak robiłem poprzednimi razy jak stan byl stabilny mniej więcej 2-3miesiace i schodzilem z xanaxu.... Tylko teraz jakos inaczej jest no ale zobaczymy jak to będzie.... Lyklem sobie 3lyczki piwka trudno musi styknac.... Na nn? Co to mn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zazdroszcze osobom którzy dobrze tolerują ten lek, ja musze zmniejszyć z 15 mg na jeszcze mniej bo tego stanu zamulenia i niechęci do czegokolwiek już nie idzie wytrzymać, potrafie cały weekend przesiedzieć nic nie robiąc bo po prostu nic się nie chce, zero jakiejkolwiek motywacji do czegokolwiek :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi