Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Liber8 napisał(a):

Też ze wsi jestem, ziemniaki już sadzarką posadzone. Oprócz tego zbiory będą z krzewów porzeczki, maliny, agresty. Warzyw nie będzie bo jest inwazja ślimaków i nie ma jak się przed tym bronić.

Kwaskiem cytrynowym można obsypać dookoła ogródek i po ślimakach:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Liber8 napisał(a):

Też ze wsi jestem, ziemniaki już sadzarką posadzone. Oprócz tego zbiory będą z krzewów porzeczki, maliny, agresty. Warzyw nie będzie bo jest inwazja ślimaków i nie ma jak się przed tym bronić.

Ja daje sól 🤪 bo też miałam plagę, gorzej mam z mrówkami bo one to mi nawet w domu chodzą🤦 nic na nie nie działa. Ani ziemia okrzemkowa, ani ocet nic🤬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Szczebiotka napisał(a):

Ja daje sól 🤪 bo też miałam plagę, gorzej mam z mrówkami bo one to mi nawet w domu chodzą🤦 nic na nie nie działa. Ani ziemia okrzemkowa, ani ocet nic🤬

Ziemia okrzemkowa to była stosowana w granatach, jako zapalnik do trotylu. Chciałaś je wysadzić w powietrze 😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, DEPERS napisał(a):

Ziemia okrzemkowa to była stosowana w granatach, jako zapalnik do trotylu. Chciałaś je wysadzić w powietrze 😱

Ha ha, serio? 🤔 No siostra mi dała i mówi że sypie tym wszędzie na mrówki😅  

Dzień dobry tak swoją drogą. 

Dzisiaj spałam tylko jakieś 3 godziny😏 i już czuję tego skutek 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Szczebiotka ooo masakra taka alergia. Ja parę lat temu skóra  masakrycznie swędziała. Lekarka myślała że to alergia a po badaniach krwi okazało się że to swędzenie skóry jest od wątroby. Wątroba siadła od leków. Zaczołem brać Heparegen i po jakimś czasie swędzenie skóry ustąpiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Jurecki napisał(a):

@Szczebiotka ooo masakra taka alergia. Ja parę lat temu skóra  masakrycznie swędziała. Lekarka myślała że to alergia a po badaniach krwi okazało się że to swędzenie skóry jest od wątroby. Wątroba siadła od leków. Zaczołem brać Heparegen i po jakimś czasie swędzenie skóry ustąpiło.

O to kurcze nie ciekawie. Ja to od lutego do jesieni mam jazdy, czasami tak że ledwo żyje mimo leków😏 u mnie to głównie zapchane zatoki, albo lejący katar, kichanie a najgorsze to oczy bo swędzą, pieką bolą i łzawią 😮‍💨 no o czasami przez to też astma atakuje😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Dalja napisał(a):

jezu co za dramat z ta rakieta w bydgoszczy.... no jak film jak kabaret.... ruskie by nasz kraj zajeli w 3 dni. Ukrainy nie bo tam nie rzadza debile

Mojego podwórka to by nie zajęli, jestem przygotowany na taką ewentualność, znaczy na podwórko to może by i wjechali, ale na pewno by mnie nie przejęli, a już na pewno nie żywcem:) jak naród się poddaje to się przegrywa, jak kapituluje rząd, a naród nie ,to może być zwycięzcą. Te pedały skapitulowali na drugiej wojnie światowej, ale naród nie i nigdy nie przegrał, dzisiejszy rząd bez USA , pod siebie sra, Putin podciera se dupę Błaszczakiem i innymi jego wspulasami którzy nie odróżniają dowodu rejestracyjnego od paszportu i akurat taki przypadek znam, ale nie będę tego wysoko postawionego urzędnika ośmieszał😂 dopóki naród się nie podda wojny się nie wygra, rząd może se kapitulować, ale ludzie nie!!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, DEPERS napisał(a):

Mojego podwórka to by nie zajęli, jestem przygotowany na taką ewentualność, znaczy na podwórko to może by i wjechali, ale na pewno by mnie nie przejęli, a już na pewno nie żywcem:) jak naród się poddaje to się przegrywa, jak kapituluje rząd, a naród nie ,to może być zwycięzcą. Te pedały skapitulowali na drugiej wojnie światowej, ale naród nie i nigdy nie przegrał, dzisiejszy rząd bez USA , pod siebie sra, Putin podciera se dupę Błaszczakiem i innymi jego wspulasami którzy nie odróżniają dowodu rejestracyjnego od paszportu i akurat taki przypadek znam, ale nie będę tego wysoko postawionego urzędnika ośmieszał😂 dopóki naród się nie podda wojny się nie wygra, rząd może se kapitulować, ale ludzie nie!!! 

no a ja znam takich mlodych co mowia ze by poszli na front w razie co, a tez takich co mowia ze by wyjechali bo "walczyć za taka ojczyzne co rząd debilny i marionetka zachodu nie maja zamiaru" i dla nich nie ma czegos takiego jak nienamacalna ojczyzna i tego nie rozumiem, zero poczucia odpowiedzialnosci za taka wartość jaką jest wolny kraj i wolny naród, przyszle pokolenia i powinność wobec przodków co ginęli i byli katowani również

Edytowane przez Dalja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Dalja napisał(a):

no a ja znam takich mlodych co mowia ze by poszli na front w razie co, a tez takich co mowia ze by wyjechali bo "walczyć za taka ojczyzne co rząd debilny i marionetka zachodu nie maja zamiaru" i dla nich nie ma czegos takiego jak nienamacalna ojczyzna i tego nie rozumiem, zero poczucia odpowiedzialnosci za taka wartość jaką jest wolny kraj i wolny naród, przyszle pokolenia i powinność wobec przodków co ginęli i byli katowani również

Z różnych założeń można wychodzić. Ja bym walczył za siebie, ogólnie jestem rasistą i ukraińce w Polsce też mi leżą na mordzie i to bardzo, ja rozumiem kobiety i dzieci wyjechały, ale faceci no to chyba powinni zostać. Gdybym ja był prezydentem i na Polskę by ktoś najechał to każdy obywatel dostałby broń maszynową, były by punkty obsługi bronią, dostali by też granaty i miny do zaminowania podwórek, osiedli wszystkiego i ciekaw jestem czy najeźdzca nadal by był zainteresowany takim krajem. Ciekawe jak by zareagował na 40 milinową armię. Z narodem się nigdy nie wygra!!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, DEPERS napisał(a):

Z różnych założeń można wychodzić. Ja bym walczył za siebie, ogólnie jestem rasistą i ukraińce w Polsce też mi leżą na mordzie i to bardzo, ja rozumiem kobiety i dzieci wyjechały, ale faceci no to chyba powinni zostać. Gdybym ja był prezydentem i na Polskę by ktoś najechał to każdy obywatel dostałby broń maszynową, były by punkty obsługi bronią, dostali by też granaty i miny do zaminowania podwórek, osiedli wszystkiego i ciekaw jestem czy najeźdzca nadal by był zainteresowany takim krajem. Ciekawe jak by zareagował na 40 milinową armię. Z narodem się nigdy nie wygra!!! 

No niestety nigdy nie ma narodu o jednolitych przekonaniach. Jedni walczą, inni emigrują, inni sie poddają a inni kolaborują. Bycie rasistą ma mało realne podstawy, założenia że ten jest lepszy od tego bo tak. A ja mam wiele koleżanek z Ukrainy, i ich bracia, ojcowie, koledzy nie mogą wyjechać z kraju nadal. Jedna kończy studia i będzie musiała wrócić do narzeczonego na Ukraine no bo on nie wyjedzie. Druga ma brata, ktorego zona i 3 letnia corka wyjechaly na pierwsze miesiace, a on zresztą walczył już w Donbasie w 2015. Natomiast wiem tez ze wielu sie "zglosilo" ale ich nie powołano do tej pory. Również niektorzy co wcześniej pracowali w Polsce przeciez zeby rodziny utrzymac no to dalej pracują u nas. Niechęć czuje jedynie do tych ukrów co sie wożą luks brykami w dużych miastach. Generalnie powinno być jakieś prawo, że jak państwo jest w stanie wojny to ma prawo wszystkich meżczyzn reemigrować z powrotem do kraju i niech czekaja na wezwanie i kropka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalja napisał(a):

A gadanie że bee ukry nam rynek zalewaja od lat i tak nie powinno byc jest hipokryzja. Wtedy trzeba powiedziec ze Polacy dorabiajacy albo pracujacy w niemczech, albo w holandii czy belgii na truskawkach, albo w UK na zmywaku, to tez sa bee.

Bo są, tam czyszczą kible, a tutaj przyjeżdżają strugać państwo, nawet mają swoją nazwę "polaczki". U mnie nie ma hipokryzji ja sobie coś wpoiłem, a takie gadanie, że oni wyjechali by utrzymać swoje rodzinny jest dla mnie nie do zaakceptowania, bo tacy ludzie po prostu sobie nie radzili w swoim kraju i powinni się do tego przyznawać, a nie tu zarobić na truskawkach, a tam strugać milionerów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, DEPERS napisał(a):

Bo są, tam czyszczą kible, a tutaj przyjeżdżają strugać państwo, nawet mają swoją nazwę "polaczki". U mnie nie ma hipokryzji ja sobie coś wpoiłem, a takie gadanie, że oni wyjechali by utrzymać swoje rodzinny jest dla mnie nie do zaakceptowania, bo tacy ludzie po prostu sobie nie radzili w swoim kraju i powinni się do tego przyznawać, a nie tu zarobić na truskawkach, a tam strugać milionerów

OK, ale to ze sobie nie radzili w swoim kraju, to nie jest ich wina. Jednym z obowiązków państwa jest zapewnienie obywatelom pracy. A motywowanie sie tym zeby rodzina miala jako taki byt jest jak najbardziej chwalebne. Gdyby w swoim kraju mieli możliwość zarobienia tych samych pieniędzy, to by z chcecia zostali w domu przy zonie i dzieciach. A nie trwali bez rodziny, tylko telefony i urlop. A jak Polacy wyjezdzaja to czym sie motywują, tym zeby byc milionerem jak zamienisz euraki, czy moze np. zarobieniem zeby sobie dom postawic, bo w Pl nie maja szansy ani zarobic na to ani kredytu dostac itp.

Edytowane przez Dalja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalja napisał(a):

OK, ale to ze sobie nie radzili w swoim kraju, to nie jest ich wina. Jednym z obowiązków państwa jest zapewnienie obywatelom pracy. A motywowanie sie tym zeby rodzina miala jako taki byt jest jak najbardziej chwalebne. Gdyby w swoim kraju mieli możliwość zarobienia tych samych pieniędzy, to by z chcecia zostali w domu przy zonie i dzieciach. A nie trwali bez rodziny, tylko telefony i urlop. A jak Polacy wyjezdzaja to czym sie motywują, tym zeby byc milionerem jak zamienisz euraki, czy moze np. zarobieniem zeby sobie dom postawic, bo w Pl nie maja szansy ani zarobic na to ani kredytu dostac itp.

Każdy ma szansę, tylko nie każdy korzysta i idzie na łatwiznę:) wiem sam po sobie, nie mając nic, żadnego wsparcia od nikogo i z zawodówką osiągnąłem wszystko sam, znaczy ze stwórcą:) i mam w życiu wszystko, bo do tego dążyłem, nie do sypiając, nie do jadając i teraz mam tylko z górki bo w tym wszystkim nabrałem rutuny. Robię co chcę i kiedy chcę🙃 Bogatym jest się tylko wtedy , kiedy utraciwszy wszystko, jesteś w stanie to wszystko odbudować na nowo:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, DEPERS napisał(a):

Nie masz pojecia o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Nie masz pojecia o tym

Taaaaa, ja wyraziłem swoją opinię i wiedziałem, że to skomentujesz bo jesteś za granicą. Na 90 % obliczyłem, że to właśnie Ty to skomentujesz, a więc nie jesteś nieprzewidywalna i łatwo Cię wodzić za nosa:) doby wieczór:) nadal chcesz mnie obserwować?:) ojjjj ludzie, co Wy sobie do tych głów żeście wgrali😱 nadal chcecie kontrowersje DEPERSA??? Oj chyba byście mnie znienawidzili do szpiku kości:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi