Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Chongyun napisał(a):

@Catriona aha, bo ja jeszcze biorę pregę i fluanxol. Może one będą niwelować skutki odstawienia.

Jak bierzesz inne leki to możesz nie odczuć w ogóle odstawienia. Ja byłam bez niczego, na totalnym zero jeśli chodzi o leki. Teraz właśnie fluanxol w małej dawce mi dała lekarka na chwilę, bo on działa bardzo szybko, a ja musiałam wrócić do pracy i nie ryczeć w niej bez powodu ;) i z niego za miesiąc-dwa spróbujemy zejść na zero dopiero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Chongyun napisał(a):

A ile po odstawieniu się pojawiają? Bo ja w listopadzie będąc chory 3 dni nie brałem wenli i nic nie czułem.

Ja jestem wrażliwy na brain zapsy więc z tego co pamiętam to po 2 dniach były już ciężkie. Ale pamiętam to niezbyt dokładnie bo to już dawno temu bardzo było. Ale o ile paroksetyna lekko zaczyna smyrać po dwóch dniach to wenla po takim czasie już drapie jak pojebana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

@Catriona mogę Cię zapytać o coś? Miałaś komisję lekarska, znasz się i masz też ta sama diagnozę jak ja chce się zgłosić na dobrowolną służbę zasadnicza to jakie mam szansę że mnie wezmą ?

Wojskową? Nie, nie miałam mimo, że z racji zawodu powinnam mieć kategorię, to gdzieś im uciekłam jako jedyna ode mnie z kierunku i nigdy mnie nie wezwali na kwalifikacje. A mi się nie spieszy, żeby to uzupełniać.
Przy aktywnych i dających objawy zaburzeniach mogą Cię odrzucić i niestety zapewne to zrobią. Jeśli miałabyś zaświadczenie od swojego lekarza o pełnej remisji trwającej dłuższy czas, wtedy jakaś szansa by była, ale tak to nie robiłabym sobie zbytnich nadziei. Najlepiej się skontaktować z jednostką wojskową i WKU i tam dopytać. Ja kiedyś miałam taki pomysł też, żeby przejść szkolenie, ale na mnie trochę inaczej patrzyli, bo służby medyczne w wojsku są potrzebne i to trochę inna służba po szkoleniu wojskowym.

10 minut temu, Chongyun napisał(a):

A ile po odstawieniu się pojawiają? Bo ja w listopadzie będąc chory 3 dni nie brałem wenli i nic nie czułem.

Brain zapsami akurat bym się nie sugerowała bo ja ich w ogóle nie miałam np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Catriona napisał(a):

Wojskową? Nie, nie miałam mimo, że z racji zawodu powinnam mieć kategorię, to gdzieś im uciekłam jako jedyna ode mnie z kierunku i nigdy mnie nie wezwali na kwalifikacje. A mi się nie spieszy, żeby to uzupełniać.
Przy aktywnych i dających objawy zaburzeniach mogą Cię odrzucić i niestety zapewne to zrobią. Jeśli miałabyś zaświadczenie od swojego lekarza o pełnej remisji trwającej dłuższy czas, wtedy jakaś szansa by była, ale tak to nie robiłabym sobie zbytnich nadziei. Najlepiej się skontaktować z jednostką wojskową i WKU i tam dopytać. Ja kiedyś miałam taki pomysł też, żeby przejść szkolenie, ale na mnie trochę inaczej patrzyli, bo służby medyczne w wojsku są potrzebne i to trochę inna służba po szkoleniu wojskowym.

Brain zapsami akurat bym się nie sugerowała bo ja ich w ogóle nie miałam np.

Okej dziękuję. A jeszcze mi się nasunęło pytanie bo reemisja okej ale taka z lekami czy bez leków całkiem psychotropow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 godzin temu, little angel napisał(a):

szkoda! lubię czytać twoje wpisy ^^

odczuwam brak kofeiny, przysnęło mi się, czuję się średnio, bo tyle dnia zmarnowałam, ale nic już na to nie poradzę

Mnie denerwuję bardzo, gdy zbyt długo śpie. Dzisiaj przed południem drzemnąłem się na godzine. 

Fajnie, że lubisz czytać moje wpisy ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, little angel napisał(a):

ale nie wyżyłaś się na simach, tj. nie zamknęłaś ich w basenie bez drabinek? :D 

Nieee zdążyłam jedynie dom zbudować xD

Teraz, shadow_no napisał(a):

Na to czekałem! Czyżbyś znalazła coś co jednak chociaż trochę poprawia nastrój? 😎

Raczej odmóżdża. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi