Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, Chongyun napisał(a):

Chyba mnie to dopadło.  Czytałem też, że wenla może powodować apatię. Nie wiem w sumie czy mam anhedonię, apatię, czy co jeszcze ale miło nie jest.

Też mam czasem takie wrażenie, ale jednak odczuwam wkurw i smutek, ten ostatni może trochę przytłumiony. Może po prostu nie ma nas co cieszyć? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Chongyun  nie jedna osoba by chciała być na Twoim miejscu. Nawet jak myślisz że masz chujowo to są ludzie którzy marzą o tym by mieć tak chujowo i takie możliwości jak Ty.

I to samo w sobie nie powinno nas pocieszać. Bo jednak każdy z nas chce żeby było lepiej i patrzy na to czego nie ma. Ale uświadamiając sobie co sam możesz, może uda Ci się to trochę docenić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Maat napisał(a):

Szkoda mi cię chłopie,bo fajny jesteś.

Ale pomóc nie umiem,no.

🙂

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

@Chongyun  nie jedna osoba by chciała być na Twoim miejscu. Nawet jak myślisz że masz chujowo to są ludzie którzy marzą o tym by mieć tak chujowo i takie możliwości jak Ty.

I to samo w sobie nie powinno nas pocieszać. Bo jednak każdy z nas chce żeby było lepiej i patrzy na to czego nie ma. Ale uświadamiając sobie co sam możesz, może uda Ci się to trochę docenić

Milionerzy, artyści mają dobrze a popadają w depresję i popełniają samobójstwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Lusesita Dolores napisał(a):

To bardzo dobra wiadomość. Pregabalina jak dla mnie jest świetna

A jak się po niej czujesz? Nie ma efektu „upicia się” ?

1 godzinę temu, Chongyun napisał(a):

Anhedonia polekowa to rodzaj utraty zdolności odczuwania przyjemności, który pojawia się jako skutek uboczny przyjmowania leków psychotropowych, zwłaszcza antydepresantów z grupy SSRI i SNRI, a nie jako objaw choroby. Występuje często w fazie poprawy po leczeniu depresji, powodując znieczulenie emocjonalne – brak odczuwania zarówno radości, jak i negatywnych emocji, przez co życie staje się nijakie i pozbawione smaku.

Chyba mnie to dopadło.  Czytałem też, że wenla może powodować apatię. Nie wiem w sumie czy mam anhedonię, apatię, czy co jeszcze ale miło nie jest.

Trzymaj się. Te stany, które opisałeś są paskudne. Człowiek nie czuję radości, satysfakcji z niczego. Fakt, plusem jest stłumienie lęków ale za jaką cenę 😞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, Chongyun napisał(a):

Milionerzy, artyści mają dobrze a popadają w depresję i popełniają samobójstwa.

Zgadza się. Ale myślę, że lepiej najpierw tam dotrzeć i się przekonać czy wtedy też jest aż tak źle.

W życiu się dużo dzieje, czasem przydarza coś niespodziewanego czasem tuż za rogiem jest coś na co mogliśmy bardzo długo czekać. Nie ryzykowałbym szansy nie zobaczenia tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi