Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

237 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      169
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      23

Rekomendowane odpowiedzi

@feniksx w Twojej opowieści kupy nie trzyma się to, że nie wiem jak dawka 75mg na noc mogła robić efekt wow skoro pregabalina ma okres półtrwania +/-6h, jak brałeś ją na wieczór to rano już jej prawie w organizmie nie było - także to nie ona Cię uspokoiła, bo następnego dnia, nawet jak wydłużymy czas na osiągnięcie szczytu działania od jej wzięcia, to następnego dnia o 13 w organizmie krążyły jakieś nędzne resztki. Jedynie zadziałać mógł efekt placebo, a jak wiadomo placebo to najlepszy lek na świecie.
Nawet kumulacji dawek tu za bardzo być nie mogło, bo biorąc 1x na dobę nie miało się co skumulować.

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Grouchy napisał(a):

Prega chyba działa słabiej, pewnie będę z niej rezygnował a biorę 3.5 roku. Ale to dopiero od momentu jak biorę wenlę wyraźniej poprawiło mi się.

Ty taki mix masz spory to jesteś pewny że wenla? Ona raczej seduje w małych dawkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ty taki mix masz spory to jesteś pewny że wenla? Ona raczej seduje w małych dawkach

Kiedy się odważyłem iść do dentysty i nawet nie miałem nerwów i stresa przed wizytą to jeszcze nie brałem Oribionu więc brałem tylko 3 - venla, prega i fluanxol. Takie trio na lęki u mnie się raczej sprawdza. Oribion ma pobudzać działanie dopki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi