Skocz do zawartości
Nerwica.com
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
rmjzcek

Tarczyca - wyniki - pomoże ktos w interpretacji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

4 lata temu podczas pierwszych epizodów z depresją zrobiłem sobie badanie hormonalne na tarczycę. Nigdy ich jednak nikomu nie dałem do interpretacji bo mi się zapowiedziały i dopiero teraz je odnalazłem.

I tutaj moje pytanie czy mógłby ktoś powiedzieć czy są w porządku ?

TSH - 2.008 - norma 0.35-5.50

FT3 - 3.44 - norma 2.3-4.2

FT4 - 1.09 - norma 0.89-1.76

 

I jeszcze jedno czy psychotropach można robić takie badanie czy wychodzą bzdury ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyniki wyglądają w porządku, tylko te normy jakieś dziwne (chyba że przez to, że wyniki sprzed 4 lat). Najważniejsze TSH jest ok,okolice 1-2 to dobry wynik, więc nie masz się co martwić. Gorzej gdy TSH jest już przy górnej granicy. Mi lekarka powiedziała, że wynik 4 i więcej, to zapowiedź, że już coś jest nie tak, mimo że teoretycznie nadal mieści się w normie.

A czy psychotropy wpływają na wyniki? Chyba nie, bo mi w szpitalu jak byłam na lekach też robili TSH dla sprawdzenia czy z tarczycą wszystko w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×