Skocz do zawartości
Nerwica.com

wraca przymusowa służba wojskowa

nieboszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

No dobra ale seks i inne dośwadczenia już mają 16 17 latkowie o połowę młodsi ode mnie.

Patrząc na to, jak to teraz wygląda, jak dzieciaki stały się uzależnionymi od socjali zombie wpatrzonymi w swoje smartfoniki, to nie byłbym tego taki pewien.

10 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Na początku jak poznałem znajomych było ok ale potem odkryli ze jestem mało przebojowy, cichy, nieśmiały, niezdecydowany, trochę niezdarny skromny i udawałem aseksualnego i się wszystko posypało 😌 

Może to po prostu nie byli znajomi dla ciebie – może powinieneś mieć znajomych pasujących charakterem i temperamentem do ciebie. Jeśli będziesz się próbował na siłę dostosować do czegoś, co nie jest dla ciebie naturalne, i będziesz udawał kogoś, kim nie jesteś, to to się nigdy nie uda.

7 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Ale Doktor Indor popieram w całej rozciągłości to co piszesz o wojnie. Jeszcze ja kiedyś też usłyszałem od znajomych ze nigdy nie będę miał kobiety to powinniem iść pierwszy na wojne i zginąć bo nie mam zoobowiązań i nie mam swojego życia to powinienem zdychać pierwszy na froncie wtf 

No, najprościej szafować życiem innych… Byle nie swoim… To jest tak obrzydliwe, że aż słów mi brak.

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

No bo Life is brutal. Ile osób będzie płakało za głowa rodziny a ile za osoba bez niej?

Gówno mnie obchodzi, kto będzie za kim płakał. Nawet jakby nikt za mną nie płakał (a by płakał bardzo). To zupełnie nie o to chodzi

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pewnym sensie to twój wybór ze masz tylko 1 człowieka za którego życie chcesz oddać. Co by Cię wcześniej nie spotkało. Ale ty nie masz pragnienia tego zmieniać więc chyba wszystko okej

Teraz, Doktor Indor napisał(a):

Gówno mnie obchodzi, kto będzie za kim płakał. Nawet jakby nikt za mną nie płakał (a by płakał bardzo). To zupełnie nie o to chodzi

A władze państwa i agresora gowno obchodzi że Ciebie gowno obchodzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

bo do przeżycia małe dziecko potrzebuje matki

Błędnie zakładasz, że życie obcego dziecka miałoby być dla mnie ważniejsze, niż życie moje (już nawet pomijając życie moich bliskich).

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

W pewnym sensie to twój wybór ze masz tylko 1 człowieka za którego życie chcesz oddać.

Że nie mam dzieci? Owszem, mój wybór.

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A władze państwa i agresora gowno obchodzi że Ciebie gowno obchodzi 

Zmusić mnie skurwysyny nie zmuszą do niczego nawet jeśli takie osoby jak ty będą im przyklaskiwały.

Wiesz co, Dalila, powiem szczerze – rzygać mi się chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Doktor Indor napisał(a):

Błędnie zakładasz, że życie obcego dziecka miałoby być dla mnie ważniejsze, niż życie moje (już nawet pomijając życie moich bliskich).

Znam Cię i wiem jaki jesteś trochę. Nie zakładam że ma być dla Ciebie ważniejsze, gdzie tak zakladam? Cyt. "To zupełnie nie o to chodzi" to powiedz o co chodzi, jak ten świat funkcjonuje nam objaśnij (bo ja to tutaj staram się robić to). Jako osoba empatyczna chyba normalne że sądzę że trzeba oszczędzić matki małym dzieciom, co w tym dziwnego.

No to już nie rozmawiajmy w koło Macieju o tym samym jak ci się chce rzygać. Ja nie mam nic więcej do dodania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Patrząc na to, jak to teraz wygląda, jak dzieciaki stały się uzależnionymi od socjali zombie wpatrzonymi w swoje smartfoniki, to nie byłbym tego taki pewien.

Może to po prostu nie byli znajomi dla ciebie – może powinieneś mieć znajomych pasujących charakterem i temperamentem do ciebie. Jeśli będziesz się próbował na siłę dostosować do czegoś, co nie jest dla ciebie naturalne, i będziesz udawał kogoś, kim nie jesteś, to to się nigdy nie uda.

No, najprościej szafować życiem innych… Byle nie swoim… To jest tak obrzydliwe, że aż słów mi brak.

Ale w wieku 34 lat strasznie smutno mi patrzeć na młodych ludzi tym bardziej że nie mam żadnej nadziei na lepsze życie, na seks na miłość na rozrywkę na imprezy na radość, tym bardziej że każdy ci źle życzy 😌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jako osoba empatyczna chyba normalne że sądzę że trzeba oszczędzić matki małym dzieciom, co w tym dziwnego.

Kosztem innych, równie niewinnych obywateli. To wina mężczyzny że jest mężczyzną a nie matką z dzieckiem, albo samym dzieckiem? Mniej chce żyć?

Nie uważam, że jesteś empatyczna, choć ty zapewne za taką się uważasz. Twoja empatia jest wybiórcza.

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

to powiedz o co chodzi

O to, że mam pieprzone prawo do życia i żaden bydlak, żaden śmieć, nie ma moralnego prawa odbierać mi tego prawa w imię jakichś swoich wartości – które są jego wartościami, a nie moimi. Dla ciebie ważniejszy jest kraj – no i spoko. A dla mnie nie. Dla ciebie ważniejsze jest społeczeństwo, matki z dziećmi – a dla mnie najważniejsze jest życie moje i moich bliskich. Tylko że ja nie chcę wymusić na tobie mojej moralności, a ty cały czas próbujesz wymusić na mnie swoją – i cieszysz się, że zbrodnicze państwo, które w pierwszej kolejności wysłałoby mnie jak śmiecia do walki za swoje wojenki, stoi na tym stanowisku, co ty.

Jest na tym świecie masa osób „empatycznych”, niech one sobie giną za innych, za kraj, za sąsiadów, jak mają ochotę. Ode mnie trzy ch… w bok. Jak będę się musiał zrzec obywatelstwa to je sobie bierzcie, nienawidzę tego kraju, który wiecznie rzuca mi kłody pod nogi, tych ludzi dookoła, z którymi muszę koegzystować we wspólnej przestrzeni, bo nie da się ich uniknąć. Na mięso mnie za nich nie przerobicie.

Nie rozumiesz tego, nie zrozumiesz – twój problem. Jestem już zmęczony tłumaczeniem ci rzeczy oczywistych. Wszystko zostało już powiedziane. Nie rozumiesz – trudno.

8 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Ale w wieku 34 lat strasznie smutno mi patrzeć na młodych ludzi tym bardziej że nie mam żadnej nadziei na lepsze życie, na seks na miłość na rozrywkę na imprezy na radość, tym bardziej że każdy ci źle życzy 😌

Ja nie wiem ile z tego jest obiektywną prawdą a ile po prostu sobie wkręciłeś, uwierzyłeś w to, bo może tak jest wygodniej, niż np. się rozczarować (co jest normalnym elementem życia, ja na przykład nie dalej jak wczoraj / dzisiaj rozczarowałem się osobą, którą uważałem może jeszcze nie za przyjaciółkę, ale na pewno za bliższą koleżankę niż inni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosztem innych, równie niewinnych obywateli. To wina mężczyzny że jest mężczyzną a nie matką z dzieckiem, albo samym dzieckiem? Mniej chce żyć?

To nie jest wina ale Państwo i społeczeństwo się skupia na dobru ogółu a nie na dobru jednostki. No tak jest i co z tym zrobisz, nie żyjemy w utopii. Dla przetrwania tkanki społecznej trzeba te maluchy wychować. Nigdzie nie pisze ze Ty masz obowiązek chcieć przetrwania tej tkanki ok?

Nie uważam, że jesteś empatyczna, choć ty zapewne za taką się uważasz. Twoja empatia jest wybiórcza.

No, na pewno jest, do niektórych nie mam ani grosza empatii

O to, że mam pieprzone prawo do życia i żaden bydlak, żaden śmieć, nie ma moralnego prawa odbierać mi tego prawa w imię jakichś swoich wartości

No, życie cywilów tak samo, bydlak co daje rozkaz rzucać bomby nie ma prawa im odbierać prawa do życia 

Dla ciebie ważniejszy jest kraj – no i spoko. A dla mnie nie. Dla ciebie ważniejsze jest społeczeństwo, matki z dziećmi – a dla mnie najważniejsze jest życie moje i moich bliskich. Tylko że ja nie chcę wymusić na tobie mojej moralności, a ty cały czas próbujesz wymusić na mnie swoją 

Gdzie ? Gdzie wymuszam? Ktoś widzi gdzie wymuszam? Odpowiadanie na to gdy mnie cytujesz jest wymuszaniem serjoo?

i cieszysz się, że zbrodnicze państwo, które w pierwszej kolejności wysłałoby mnie jak śmiecia do walki za swoje wojenki, stoi na tym stanowisku, co ty.

Nom cieszę się i skacze z radości. Po co piszesz że się cieszę, masz wiedzę co czuje?

Nie rozumiesz tego, nie zrozumiesz – twój problem. Jestem już zmęczony tłumaczeniem ci rzeczy oczywistych. Wszystko zostało już powiedziane. Nie rozumiesz – trudno.

Jak coś to ja Ci tu tłumaczę jak funkcjonuje, a Ty tlumaczysz jak powinno być. To nie tak jest że oba stanowiska są oczywistosciami? Czy tylko Doktor Indor ma przywilej głoszenia oczywistości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

O to, że mam pieprzone prawo do życia i żaden bydlak, żaden śmieć, nie ma moralnego prawa odbierać mi tego prawa w imię jakichś swoich wartości – które są jego wartościami, a nie moimi. Dla ciebie ważniejszy jest kraj – no i spoko. A dla mnie nie. Dla ciebie ważniejsze jest społeczeństwo, matki z dziećmi – a dla mnie najważniejsze jest życie moje i moich bliskich. Tylko że ja nie chcę wymusić na tobie mojej moralności, a ty cały czas próbujesz wymusić na mnie swoją – i cieszysz się, że zbrodnicze państwo, które w pierwszej kolejności wysłałoby mnie jak śmiecia do walki za swoje wojenki, stoi na tym stanowisku, co ty.

Jest na tym świecie masa osób „empatycznych”, niech one sobie giną za innych, za kraj, za sąsiadów, jak mają ochotę. Ode mnie trzy ch… w bok. Jak będę się musiał zrzec obywatelstwa to je sobie bierzcie, nienawidzę tego kraju, który wiecznie rzuca mi kłody pod nogi, tych ludzi dookoła, z którymi muszę koegzystować we wspólnej przestrzeni, bo nie da się ich uniknąć. Na mięso mnie za nich nie przerobicie.

Super powiedziane. Ja też nie mam zamiaru umierać za ten kraj, który mnie ma głęboko w tyłku i za tych wszystkich ludzi, którzy mnie mają za gówno. Nie mam już szans na fajne życie i też już nie chce żyć . Nie mam szansy na miłość, na seks na wszystko bo kobiety też tylko myślą o swoim życiu, a facet ma zginąć za nie a za chwilę znajdą sobie innego ruchacza a o tamtym zapomną zaraz. Baby to też straszne manipulantki chociaż seksu mi brakuje eh. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Super powiedziane. Ja też nie mam zamiaru umierać za ten kraj, który mnie ma głęboko w tyłku i za tych wszystkich ludzi, którzy mnie mają za gówno. Nie mam już szans na fajne życie i też już nie chce żyć . Nie mam szansy na miłość, na seks na wszystko bo kobiety też tylko myślą o swoim życiu, a facet ma zginąć za nie a za chwilę znajdą sobie innego ruchacza a o tamtym zapomną zaraz. Baby to też straszne manipulantki chociaż seksu mi brakuje eh. 

Przestań obrażać kobiety, bo zaraz ja zacznę tu kogoś obrażać bo mnie zezlościsz 😛😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zresztą moje nadzieje na lesze życie umarły w 2019 r. a od kilku lat to już tak wegetuje i myślę o samobójstwie o nie tym żeby oddawać życie za ten popieprzony kraj, wolę popełnić samobójstwo i odejść na swoich warunkach, na pewno o moim życiu nie będzie decydował jakiś kutas zza biurka w garniturze albo generał w mundurze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No, życie cywilów tak samo, bydlak co daje rozkaz rzucać bomby nie ma prawa im odbierać prawa do życia 

No nie ma. A cywil powinien mieć prawo się ewakuować z sytuacji, która zagraża jego życiu. Nie wybiórczo – kobiety i dzieci. Mężczyźni również. Nie chce bawić się w żołnierzyka i ginąć za kraj, to widocznie ten kraj nie jest dla niego tego wart. Jeśli okaże się, że dla większości nie jest, no to cóż – trzeba było inaczej tym krajem zarządzać, to by ludzie chcieli za niego ginąć.

Wróg atakuje kraj, ale to własny kraj robi z obywatela niewolnika w walce o nieswoje ideały. Kto jest w tej sytuacji większym wrogiem? Dla ciebie agresor. Dla mnie mój własny kraj.

31 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nom cieszę się i skacze z radości. Po co piszesz że się cieszę, masz wiedzę co czuje?

Bije to z twoich postów.

Nie chce mi się już. Sorry.

28 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

a facet ma zginąć za nie a za chwilę znajdą sobie innego ruchacza a o tamtym zapomną zaraz

Nie wszystkie. Wiele jest tragedii, gdy kobiety faktycznie kochają swoich mężów, ale zbrodniczy kraj (w tym przypadku Ukraina) rozdziela te rodziny, mordując im mężów. A że niektóre takie są… no są, co poradzisz. Byle w porę się zorientować, z kim mamy do czynienia. Moim zdaniem „w porę” jest wtedy, gdy nie mamy jeszcze z tą osobą dziecka i możemy odejść. Potem jest już za późno.

Teraz, Chongyun napisał(a):

Ja już nie wytrzymałem xD

Ja właśnie chyba już też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XD łyżeczka sody + kilka ml wody w razie jakby jeszcze wam zostało coś do wyrzygania i siedziało na żołądku :D zawsze przepuści 

3 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Nie wszystkie. Wiele jest tragedii, gdy kobiety faktycznie kochają swoich mężów, ale zbrodniczy kraj (w tym przypadku Ukraina) rozdziela te rodziny, mordując im mężów. A że niektóre takie są… no są, co poradzisz. Byle w porę się zorientować, z kim mamy do czynienia.

HAHAHA 

Ach ta zbrodnicza Ukraina przez nią to całe zamieszanie xdddd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi