Skocz do zawartości
Nerwica.com

wraca przymusowa służba wojskowa

nieboszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Chongyun napisał(a):

Nie mówię o armii tylko o całym społeczeństwie i relacjach państwo - obywatel. U nas do tej pory częsta jest walka o sprawiedliwość między obywatelem a organami państwa bo klasa polityczna nadal ma się za władców państwa jak za czasów władzy ludowej i przez to obywatele nie mają zaufania do państwa.

A no to się wie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Raccoon napisał(a):

Bo temat przymusowej służby wojskowej w internecie ciągle wraca, pełno dezinformacji, plotek i niepotrzebnego siania paniki. Mam 31 lat i nigdy w życiu żadnego wezwania do woja nie dostałem także luz.

To poboczny wątek tematu Hurricana został połączony ze starym tematem sprzed 8 lat, trochę nietrafnie :P

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No pozbawieni ale to wynika z naturalnych predyspozycji

Nie. To wynika z terroru państwa i traktowania mężczyzn jak niewolników, jak mięsa armatniego. Moje naturalne predyspozycje to moja sprawa – moja sprawa, czy je w ogóle mam i moja decyzja, jak je wykorzystam.

Tak, jak kobiety mówią „moje ciało – mój wybór” w kontekście niechcianych ciąż i ja się z tym zgadzam, tak samo powinno to działać w drugą stronę. Moje ciało – mój wybór.

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

O tym chyba wielu mężczyzn zapomina i skupia się na tym że wojsko to tylko psychiczne rozjechanie i nie dające niż w zamian.

Mi chodzi wyłącznie o wybór. Ja na przykład z wojskiem nie chcę mieć nic do czynienia, niezależnie od tego, w jakiej formie.

4 minuty temu, Raccoon napisał(a):

Mam 31 lat i nigdy w życiu żadnego wezwania do woja nie dostałem także luz.

No widzisz, a ja musiałem się stawić na komisji wojskowej jak miałem 18 lat.

4 minuty temu, Chongyun napisał(a):

Nie mówię o armii tylko o całym społeczeństwie i relacjach państwo - obywatel. U nas do tej pory częsta jest walka o sprawiedliwość między obywatelem a organami państwa bo klasa polityczna nadal ma się za władców państwa jak za czasów władzy ludowej i przez to obywatele nie mają zaufania do państwa.

Ja uważam, że moim największym wrogiem jest właśnie rząd, a przez to państwo. Wybory to jedynie wybór tego, kto będzie mnie dymał trochę lżej lub użyje do tego chociaż śliny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

No widzisz, a ja musiałem się stawić na komisji wojskowej jak miałem 18 lat.

I najśmieszniejsze jest to, że ja na mojej komisji w ogóle nie miałem zbadanych predyspozycji psychicznych do pełnienia ewentualnej służby wojskowej, widzieli tylko, że mam 2 ręce, 2 nogi, zapytali czy mam 2 jajka i na tej podstawie do stałem kategorię A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No pozbawieni ale to wynika z naturalnych predyspozycji, no bo chyba nie będziemy się kłócić że macie większą siłę i masę. Ale spokojnie jak już na serio braknie mężczyzn to za kobiety też się wezmą to znaczy też dostaną zakaz opuszczania kraju. Myślę że na Ukrainie w niedalekiej przyszłości będzie trzeba tak zrobić, jeśli nie rozleje się ta wojna na nowe fronty w nowych panstwach

O matko to twoje tłumaczenie że mamy predyspozycje do bezmyślnego zdychania i do tego żeby umierać w młodym wieku i żeby potem być nawet jak sie przeżyje niepotrzebnym kaleką to jest straszne co mówisz. Może już lepiej zostać tym prawiczkiem i nie zawracać sobie glowy społeczeńtwem i babami 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Chongyun napisał(a):

widzieli tylko, że mam 2 ręce, 2 nogi, zapytali czy mam 2 jajka i na tej podstawie do stałem kategorię A.

Też mam A i nic to nie zmienia w moim życiu, od czasów komisji nie dostałem żadnego wezwania  i w ogóle się tym nie myśleć jak przejmuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Chongyun napisał(a):

I najśmieszniejsze jest to, że ja na mojej komisji w ogóle nie miałem zbadanych predyspozycji psychicznych do pełnienia ewentualnej służby wojskowej,

Ja też nie.

Na szczęście mam D. Co w przypadku wojny na nic mi się nie zda, ale przynajmniej w czasach pokoju nie będą mnie te parchy próbowały zniewolić, wysyłać na obowiązkowe (!) ćwiczenia, itd.

20 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

O matko to twoje tłumaczenie że mamy predyspozycje do bezmyślnego zdychania i do tego żeby umierać w młodym wieku i żeby potem być nawet jak sie przeżyje niepotrzebnym kaleką to jest straszne co mówisz.

Dokładnie.

20 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Może już lepiej zostać tym prawiczkiem i nie zawracać sobie glowy społeczeńtwem i babami 

Na szczęście są jeszcze kobiety, które mają inne podejście i faktycznie szanują mężczyznę jako człowieka, a nie jako mięso.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha ale co wy ode mnie chcecie @Hurricaner27

@Doktor Indor

@Chongyun

Przestańcie zaklamywac świat. To że wy jesteście tymi wyjątkami i wasz fizyczne predyspozycje są poniżej jakiegoś tam progu nie znaczy że w ogólnym rozrachunku, mężczyźni nie są przeciętnie silniejsi fizycznie od kobiet, wyższi od kobiet, ich biologiczna budowa nie ma większych mięśni tu i tam do wyrobienia itp.

Czy to że matka natura tak zdecydowała czyni mnie niesprawiedliwa kobieta bo o tym tu napisałam?

No weźcie :D

Hahah no dlatego że napisałam o biologii to uważam mężczyzn za mięso XDDD

Po co takie bzdury na mój temat pisać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Dalila_ napisał(a):

To że wy jesteście tymi wyjątkami i wasz fizyczne predyspozycje są poniżej jakiegoś tam progu

Moje fizyczne predyspozycje nie są „poniżej jakiegoś tam progu” – i to nie ma żadnego znaczenia. Nawet jakbym miał fizyczne predyspozycje ponad przeciętną, nie daje to nikomu prawa do decydowania o moim ciele. Nadal tego nie rozumiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zdobyles kat D? Faktycznie nie masz zdrowia czy jakoś się postarales o to D?

Teraz, Doktor Indor napisał(a):

Moje fizyczne predyspozycje nie są „poniżej jakiegoś tam progu” – i to nie ma żadnego znaczenia. Nawet jakbym miał fizyczne predyspozycje ponad przeciętną, nie daje to nikomu prawa do decydowania o moim ciele. Nadal tego nie rozumiesz?

No jednak daje, bo mamy takie prawo i konstytucję. Sorry no

Krzyczycie na mnie tak jak to ja bym to prawo napisała??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A jak zdobyles kat D? Faktycznie nie masz zdrowia czy jakoś się postarales o to D?

Nie chcę pisać na forum o swoim zdrowiu, ale bez powodu nie dostałem.

No jednak daje, bo mamy takie prawo i konstytucję. Sorry no

Mogą mnie do więzienia za to wsadzić, bydlaki, a zmusić mnie do niewolniczej służby nie zmuszą. To ja wybieram swoje walki.

Krzyczycie na mnie tak jak to ja bym to prawo napisała??

Ty to prawo popierasz.

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

I to też nie jest prawo dla gnebienia narodu, tylko dlatego żeby kraj mógł się jakoś obronić przed agresją która nie zależy od nas 

Po to jest służba zawodowa – ludzie, którzy wybrali sobie taką karierę.

Żaden bydlak w mundurze nie będzie decydował za mnie, czy dla mnie obrona kraju ma być ważniejsza od mojego życia. Nie wiem co w tym niejasnego.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha ale co wy ode mnie chcecie @Hurricaner27

@Doktor Indor

@Chongyun

Przestańcie zaklamywac świat. To że wy jesteście tymi wyjątkami i wasz fizyczne predyspozycje są poniżej jakiegoś tam progu nie znaczy że w ogólnym rozrachunku, mężczyźni nie są przeciętnie silniejsi fizycznie od kobiet, wyższi od kobiet, ich biologiczna budowa nie ma większych mięśni tu i tam do wyrobienia itp.

Czy to że matka natura tak zdecydowała czyni mnie niesprawiedliwa kobieta bo o tym tu napisałam?

No weźcie :D

Hahah no dlatego że napisałam o biologii to uważam mężczyzn za mięso XDDD

Po co takie bzdury na mój temat pisać? 

Ale według kobiet i społeczeństwstwa to jak jesteśmy słabszymi facetami to nie mamy prawa do seksu, miłości, szczęścia z drugą osobą ale w razie czego mamy iść na wojnie i z uśmiechem umierać za tych wszystkich co mieli szczęśliwe życie. Nawet moi zjebani koledzy tak myślą. Od życia mam nic nie mieć ale potem mam umierać z obowiązku wobec społeczeństwa które mi zabrania byc szczęśliwym shit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Doktor Indor napisał(a):

Nie chcę pisać na forum o swoim zdrowiu, ale bez powodu nie dostałem.

Mogą mnie do więzienia za to wsadzić, bydlaki, a zmusić mnie do niewolniczej służby nie zmuszą. To ja wybieram swoje walki.

Ty to prawo popierasz.

Po to jest służba zawodowa – ludzie, którzy wybrali sobie taką karierę.

Ale armia zawodowa w konflikcie który trwa też się zmniejsza liczebnie no nie? Najemników może by można kupować, to mam nadzieję że popierasz na taki wydatek wydawanie kasy z twoich podatkow

Nie wiem czy popieram. Wiem że w przypadku takiej zbrodniczej agresji nie ma innego wyjścia, bo nadal nie walczą same roboty....

3 minuty temu, Hurricaner27 napisał(a):

Ale według kobiet i społeczeństwstwa to jak jesteśmy słabszymi facetami to nie mamy prawa do seksu, miłości, szczęścia z drugą osobą

Co to za brednie, Ty piszesz to po to żeby obrażać kobiety czy po co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tak jak doktor indor napisał mogą do więzienia wsadzić... akurat Ty indyczku w razie co się wykupisz i pojedziesz za granicę takze bądź spokojny!

A jeśli mówimy o służbie zasadniczej no to można wybrać alternatywę w postaci prac społecznych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tak jak doktor indor napisał mogą do więzienia wsadzić... akurat Ty indyczku w razie co się wykupisz i pojedziesz za granicę takze bądź spokojny!

A jeśli mówimy o służbie zasadniczej no to można wybrać alternatywę w postaci prac społecznych. 

No ale dlaczego w ogóle mam być zobligowany do  wybierania czegokolwiek?!

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Najemników może by można kupować, to mam nadzieję że popierasz na taki wydatek wydawanie kasy z twoich podatkow

Na pewno taki najemnik będzie skuteczniejszy niż ktoś, kto jest na froncie wbrew woli.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale armia zawodowa w konflikcie który trwa też się zmniejsza liczebnie no nie?

Problem wojska, nie mój.

Najemników może by można kupować, to mam nadzieję że popierasz na taki wydatek wydawanie kasy z twoich podatkow

Tak, popieram – jeśli podatki mają na coś iść to niech idą na obronność i opłacanie tych, którzy są gotowi ginąć. Ja ich mogę finansować, jeśli będą ginąć za mnie. Tak to działa.

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nie wiem czy popieram. Wiem że w przypadku takiej zbrodniczej agresji nie ma innego wyjścia, bo nadal nie walczą same roboty....

Ależ jest wyjście – można cenić ten kraj niżej, niż swoje życie i spokój, i po prostu wyjechać w bezpieczne miejsce tak, jak to zrobiły miliony Ukrainek, które widujemy teraz na ulicach Warszawy. Ukraińcy musieli kombinować i wielu nie udało się uciec z tej maszynki do mielenia mięsa.

akurat Ty indyczku w razie co się wykupisz i pojedziesz za granicę takze bądź spokojny!

Może wykupię, może nie wykupię. Ja nie chcę się wykupywać łapówkami. To nie o to chodzi. Jak ktoś nie ma takich możliwości, to będzie zdychał – i to jest według ciebie OK?

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jeszcze czego. W dupie mam to społeczeństwo tak samo jak społeczeństwo ma w dupie mnie. Pracuję na siebie i na swoją rodzinę, a i tak zarabiam gówniane pieniądze w porównaniu z tym, co mógłbym zarabiać, jakbym wyjechał. Niewolnika ze mnie na pewno nie zrobią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja też płacę podatki i nikt za mnie ginąć nie będzie, tylko ja muszę za innych. Ja nie obrażam kobiet ale niestety tak jest że jak jesteś trochę słabszym fizycznie facetem to społeczeństwo i kobiety taką osobą gardzą. Ja nie piszę tego żeby obrażać kobiety. Ale bardzo bym chiał być z kimś kto by mnie zaakceptował z moim bagażem z moim małym siurkiem z moim słabszą kondycją itd ale wiem ze to niemożliwe. Chciałbym mieć normalny seks, związek kogoś pokochać a nie tylko czekać codziennie na śmierć😔🥹

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Tak, jak kobiety mówią „moje ciało – mój wybór” w kontekście niechcianych ciąż i ja się z tym zgadzam, tak samo powinno to działać w drugą stronę. Moje ciało – mój wybór.

A jakbyś był ojcem a matka nie chciała dziecka a ty byś nalegał aby nie usuwała? Też uważasz, że to jej ciało i jej wyłącznie wybór. Czysto teoretycznie pytam. Zastanawiam czyje jest dziecko? Obojga rodziców czy tylko kobiety? 

Godzinę temu, Doktor Indor napisał(a):

widzisz, a ja musiałem się stawić na komisji wojskowej jak miałem 18 lat.

Mój syn był wezwany na komisję wojskowa 2 lata temu zaraz gdy skończył 18 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Problem wojska, nie mój.

Gdybyś nie wyjechał na emigrację to by był twój problem bo by np zburzyli dom zabili czy ranili twoja rodzine albo Ciebie 

Tak, popieram – jeśli podatki mają na coś iść to niech idą na obronność i opłacanie tych, którzy są gotowi ginąć. Ja ich mogę finansować, jeśli będą ginąć za mnie. Tak to działa.

Nie działa bo czegoś takiego u nas nie ma indyczku. Ale hipotetycznie mogłoby działać tak

Ależ jest wyjście – można cenić ten kraj niżej, niż swoje życie i spokój, i po prostu wyjechać w bezpieczne miejsce tak, jak to zrobiły miliony Ukrainek, które widujemy teraz na ulicach Warszawy. Ukraińcy musieli kombinować i wielu nie udało się uciec z tej maszynki do mielenia mięsa.

Czemu mówisz tylko o Ukrainkach tak jakby Ukraińcy nie wykupili się? Chyba dyskutujemy o mężczyznach a nie kobietach ukrainkach

Może wykupię, może nie wykupię. Ja nie chcę się wykupywać łapówkami. To nie o to chodzi.

Jak ktoś nie ma takich możliwości, to będzie zdychał – i to jest według ciebie OK?

Gdzie napisałam że to jest wg mnie okej? ;O Jak to nie chcesz ;o Zresztą Ty masz D to wezwanie dostaniesz na samym końcu jeśli w ogóle 

Jeszcze czego. W dupie mam to społeczeństwo tak samo jak społeczeństwo ma w dupie mnie. Pracuję na siebie i na swoją rodzinę, a i tak zarabiam gówniane pieniądze w porównaniu z tym, co mógłbym zarabiać, jakbym wyjechał. Niewolnika ze mnie na pewno nie zrobią.

To czemu nie wyjechałes mamy czas pokoju i nikt ci nie broni. No przecież to nie ja takie alternatywy wymyśliłam i wgl obowiązkowa służbe 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi