Skocz do zawartości
Nerwica.com

wraca przymusowa służba wojskowa

nieboszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Dalila_ napisał(a):

To wolałbyś żeby kraj podpisal kapitulacje i żebyśmy żyli pod władzą silniejszego? Okupacja zamiast ofiar 

Jak ktoś chce ginąć za wolność, to niech ginie. Mi na tym świecie została skończona ilość lat i mam zamiar przeżyć je tak, jak ja uważam za stosowne. Nie w tym kraju to w innym. Nic mi ten kraj nie dał i nie jestem mu winny nic, a już na pewno absolutnie nikomu nie jestem winny swojego życia. To ja decyduję, za co to życie warto oddać, a nie jakieś kutafony gdzieś na górze. Nie pasuje to komuś? Trudno. Nie musi. Sam niech zdycha jak pies pod płotem jeśli ma ochotę, proszę bardzo, ale od mojego życia wara.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie cieszę się, że kiedyś mężczyźni myśleli inaczej bo pewnie dzięki temu mamy swój kraj. Mój dziadek walczył na wojnie ale nigdy nie opowiadał o szczegółach. Babcia tylko mówiła "Dziecko nigdy więcej wojny". Ludzie lubią toczyć "wojny" na każdym poziomie. Począwszy od forum a skończywszy na tych co mają wpływy na tym świecie :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Melodiaa napisał(a):

W sumie cieszę się, że kiedyś mężczyźni myśleli inaczej bo pewnie dzięki temu mamy swój kraj

Na szczęście kobiety też przyjmują do wojska. Jak któraś chce się wykazać patriotyzmem – nikt nie broni.

7 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Ja już chce umrzeć.

Ale chyba jednak na własnych zasadach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Doktor Indor napisał(a):

Na szczęście kobiety też przyjmują do wojska. Jak któraś chce się wykazać patriotyzmem – nikt nie broni.

Niestety kobiety będą jak zwykle musiały wziąć na swoje barki odpowiedzialność :D Osobiście myślę, żebym swoją rolę odegrała. W końcu mam dusze wojownika ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Niestety kobiety będą jak zwykle musiały wziąć na swoje barki odpowiedzialność :D Osobiście myślę, żebym swoją rolę odegrała. W końcu mam dusze wojownika ;)

No to śmiało.

Różnica polega na tym, że ty możesz iść, jeśli chcesz, a jeśli nie chcesz, to możesz nie iść.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Różnica polega na tym, że ty możesz iść, jeśli chcesz, a jeśli nie chcesz, to możesz nie iść.

Wszyscy będziemy się zastanawiać co zrobić jak będzie potrzeba. Świat zaczyna robić się coraz bardziej niebezpieczny ale póki co żyjemy w bezpiecznym kraju. Wszystko może się zmienić i każdy z nas podejmie swoje decyzje. Liczę, że wpływowi ludzie oszczędzą nam takich wyborów. Jeżeli chcą się bić to niech sami wyjmą szabelki i się biją między sobą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

@shadow_no tym razem udało nam się myśleć synchronicznie 😆

Przestań mi kadzić! To jest temat o przymusowej służbie wojskowej! Spocznij!

A ja tam kocham ten kraj i jeśli będzie potrzeba go bronic, to będę.

Ale podkreślam - bronić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

To konstytucja A nie kutas w mundurze

Ty po prostu lubisz te wojskowe klimaty dlatego masz podejście pozytywne nawet do obowiązkowej służby wojskowej, ale zrozum, że większość ludzi, a zwłaszcza mężczyzn ze względu na płeć do niej zmuszanych, to ostro pie***li, ze mną na czele. W dodatku ta cała konstytucja jest łamana choćby przez dyskryminację płciową w tej materii. Obowiązkowa służba wojskowa to po prostu współczesne NIEWOLNICTWO.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Jak ktoś chce ginąć za wolność, to niech ginie. Mi na tym świecie została skończona ilość lat i mam zamiar przeżyć je tak, jak ja uważam za stosowne. Nie w tym kraju to w innym. Nic mi ten kraj nie dał i nie jestem mu winny nic, a już na pewno absolutnie nikomu nie jestem winny swojego życia. To ja decyduję, za co to życie warto oddać, a nie jakieś kutafony gdzieś na górze.

Właściwie konstytucja 1997 była głosowana w referendum...

A kraj hm dał ci obywatelstwo, dał ci wszystkie miejsca z których korzystasz i korzystałeś, np edukację szkolną. Dał ci kawałek ziemi po którym stąpasz. Ale rozumiem że można tego nie rozumieć w ten sposób i mieć inne poglądy 

38 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Ale chyba jednak na własnych zasadach?

Nie wszystkie :( mnie nie przyjmą ddopiero stanie wojny kinetycznej

33 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

No to śmiało.

Jak będzie wojna to pobór jest też dla kobiet. Ale zwykle z logiki najpierw zaczynają od powoływania mężczyzn

18 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Jak temat z prawictwa doszedł do poboru obowiązku wojskowego to nawet nie chce sprawdzać 😆

Hahahaha

6 minut temu, Chongyun napisał(a):

Ty po prostu lubisz te wojskowe klimaty dlatego masz podejście pozytywne nawet do obowiązkowej służby wojskowej, ale zrozum, że większość ludzi, a zwłaszcza mężczyzn ze względu na płeć do niej zmuszanych, to ostro pie***li, ze mną na czele. W dodatku ta cała konstucja jest łamana choćby przez dyskryminację płciową w tej materii.

Ale dlaczego się burzysz. Napisałam tylko że taki obowiązek jest ustawowy zapisany w konstytucji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ale dlaczego się burzysz. Napisałam tylko że taki obowiązek jest ustawowy zapisany w konstytucji

No burzę się, bo konstytucja jest traktowana przez ustawodawców wybiórczo. Ma nie być dyskryminacji przez organy państwa z żadnej przyczyny a tu mamy dyskryminację płciową, chociażby teraz przez przymusową kwalifikację dla wszystkich mężczyzn i tylko kobiety z zawodów medycznych i do takich ról przeznaczonych a nie na mięso armatnie jak mężczyzna. 

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Chongyun napisał(a):

Ty po prostu lubisz te wojskowe klimaty dlatego masz podejście pozytywne nawet do obowiązkowej służby wojskowej, ale zrozum, że większość ludzi, a zwłaszcza mężczyzn ze względu na płeć do niej zmuszanych, to ostro pie***li, ze mną na czele. W dodatku ta cała konstytucja jest łamana choćby przez dyskryminację płciową w tej materii. Obowiązkowa służba wojskowa to po prostu współczesne NIEWOLNICTWO.

Podpisuję się w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Chongyun napisał(a):

No burzę się, bo konstytucja jest traktowana przez ustawodawców wybiórczo. Ma nie być dyskryminacji przez organy państwa z żadnej przyczyny a tu mamy dyskryminację płciową, chociażby teraz przez przymusową kwalifikację dla wszystkich mężczyzn i tylko kobiety z zawodów medycznych i do takich ról przeznaczonych a nie na mięso armatnie jak mężczyzna. 

No ale to że mężczyźni idą pierwsi na front w każdym kraju może poza izraelem to pretensje miejcie do natury. Ona dała wam większa siłę plus kobiety rodzą dzieci więc są bardziej niezbędne do przetrwania narodu np takiego którego dopadła klęska wojny lub zbrodnia ludobójstwa 

No niestety Life is brutal bitches xd

Hihi xdd

A wy wszyscy zamiast narzekać na forum zbierać dokumentację i na ponowną kwalifikację ruszać. Jak ktoś bierze leki to pewnie dostanie D jak ja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dalila_ przestań z tymi kobietami rodzącymi dzieci. Ile tych kobiet teraz rodzi dzieci. Ja mówie o słuzbie wojskowej a nie o stanie wojny. W Norwegii czy w Danii jest służba też dla kobiet. Kobiety też powinny byc uczone jak sie zachować i bronić siebie i kraju, żeby nie trzeba bylo marnowac zasobów na bronienie ich.

Zresztą moja niechęć do zsw wynika z tego, co znam z polskich realiów. Służba w takiej Norwegii to może być ciekawa przygoda bez poczucia bycia w obozie karnym. Zresztą wiem, że tam jest to na zasadzie, że niby obowiązkowa ale chętnych nigdy nie brakuje i jak nie chcesz to nikt na siłę cię tam nie wysyła.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No ale to że mężczyźni idą pierwsi na front w każdym kraju może poza izraelem to pretensje miejcie do natury. Ona dała wam większa siłę plus kobiety rodzą dzieci więc są bardziej niezbędne do przetrwania narodu np takiego którego dopadła klęska wojny lub zbrodnia ludobójstwa 

No niestety Life is brutal bitches xd

Hihi xdd

A wy wszyscy zamiast narzekać na forum zbierać dokumentację i na ponowną kwalifikację ruszać. Jak ktoś bierze leki to pewnie dostanie D jak ja 

Czyli faceci nie mają uczuć, nie chcą żyć być szcześliwymi itd. Poczułem się teraz jak mięso armatnie a nie jak człowiek z uczuciami. Jeżeli tak myślą kobiety to może szkoda sobie nimi zawracać głowy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Hurricaner27 napisał(a):

Czyli faceci nie mają uczuć, nie chcą żyć być szcześliwymi itd. Poczułem się teraz jak mięso armatnie a nie jak człowiek z uczuciami

No bo tak jest. Śmierć faceta to po prostu śmierć, a śmierć kobiety to tragedia, metafizyka.

Dla wielu jesteśmy po prostu mięsem, nic nie wartym materiałem eksploatacyjnym.

1 minutę temu, Hurricaner27 napisał(a):

Jeżeli tak myślą kobiety to może szkoda sobie nimi zawracać głowy.

Na szczęście nie wszystkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od początku o tym pisałem że życie psa czy kota więcej jest warte niż życie mężczyzny. Jesteśmy tylko materiałem który trzeba wycisnąć jak cytrynę. A życie takiego faceta jak ja to już wogóle ja jestem mniej warty niż najgorszy pies pimpek. Jeszcze żebym chociaż miał jakieś przyjemności z życia a ja się czuje jak ostatnie gówno bo mało zarabiam, nie mam mieszkania samochodu itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi