Skocz do zawartości
Nerwica.com

Oberża pod złamanym paragrafem

Gość iiwaa

Rekomendowane odpowiedzi

O właśnie, lustro weneckie to dobry pomysł do twz zimowego ogrodu... wścibscy sąsiedzi nic nie widzą, a człowiek może się rozwleczony w koszuli nocnej relaksować... O żesz!!! Czemu ja na to nie wpadłam?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty to masz dobrze skoro możesz sobie spełniać takie szalone fantazje :105:

Ale my kupiliśmy gotowy dom, stary, wcześniej zamieszkały przez Panią, która zmarła (a na wsi mówią, że w ogrodzie jakiś koleś się powiesił i kupujemy nawiedzony dom :P). I tam jest na piętrze taka jakby oranżeria, więc wymieniliśmy szyby, podłogi etc a całość zachowujemy w takiej formie jaka była.

Ból tkwi w tym, ze to wiocha (taka serio wiocha) i widać co tam jest. Więc folia na szyby byłaby spoko. (A ludzie jak to ludzie - choć lepsi niż alarm, pani sąsiadka - tzw wg mnie to nie sąsiadka, ale tam do 3 km to "sąsiad", dzwoniła do mnie, że ktoś się kręci w okolicy mojego domu, a to wanna przyjechała :D). Niby sąsiadów mamy daleko, a jednak przychodzą zobaczyć co się dzieje.

Pod lasem się wybuduj i nasadź duuużo tui :P

No u nas lasów dostatek - Podkarpacie :D Mamy las "za płotem" ;)

Iglaków nasadzę za domem, bo wszystko inne zginie (albo ja to zabiję :D no i podłoże średnie) a wożenie ziemi na tak duże podwórko mnie wykończy nerwowo (przyjdzie wiosna - wszędzie błoto). Tylko z przodu nowa ziemia i róże muszą być bo lubię (ciekawe ile pożyją). Dookoła mam drzewa, zero samochodów i to co chadowcowi potrzebne - spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u nas urosły i jest dobrze. Wysokie jak cholera, nikt nawet nie przyciął ;)

My mamy iglaki wszelakie - kupę świerków, trawę i odgrodzone drzewa owocowe (ja się boję os i szerszeni, poza tym nam się nie chce koło tego robić i zbierać tego, co spadnie, więc odgrodzone). Sąsiadów nie widzimy, bo daleko :D

Matko, tak wczoraj gadałam na temat stresu i racjonalizowania, a dzisiaj sama się stresuję już... a jeszcze kilka dni. A fe, głupia ja, kretynka :hide:

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie są ciekawi bo my "nowi" ;)

Mamy numery bo pani zadeklarowała, że będzie pilnować żeby robotnicy nie popijali w pracy (bo ona raz miała takich - i tu cała 40minutowa historia):D Więc wolałam jej podać numer, niż robić jej przykrość, żeby nie poczuła się bezużyteczna (a siedzi w domu i się nudzi). Czuję, że będzie do mnie wpadać jak już się wprowadzę bo to taka "encyklopedia plotek" :P

iiwaa czemu się stresujesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie są ciekawi bo my "nowi" ;)

Mamy numery bo pani zadeklarowała, że będzie pilnować żeby robotnicy nie popijali w pracy (bo ona raz miała takich - i tu cała 40minutowa historia):D Więc wolałam jej podać numer, niż robić jej przykrość, żeby nie poczuła się bezużyteczna (a siedzi w domu i się nudzi). Czuję, że będzie do mnie wpadać jak już się wprowadzę bo to taka "encyklopedia plotek" :P

iiwaa czemu się stresujesz??

Jezu, jak moja! :D

Robotnicy zawsze chleją, żadna nowość. Kobitka ich nie upilnuje, niech się nawet nie łudzi :D

Jedyną rzeczą z wystąpień, które mogą mnie zestresować - mam referat razem z mężem. Po szwabsku w Szwabii. Najgorsze co może być :D

Jak powie, tak jak na wspólnym wystąpieniu z jedna świeżo upieczoną panią doktor, że jakby co, to on będzie prostował (żartem, ale jednak), to go zdzielę przez łeb publicznie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieloraki, bo jestem zmęczona, a w ogóle postanowiłam sobie, że będę sypiać tak, żeby przesypiać te 7 godzin, a nie raz 5, potem 9, a potem 3 :?

A teraz to już naprawdę dobranoc (chyba że nie będę mogla spać) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi