Skocz do zawartości
Nerwica.com

Przemoc i agresja w Internecie.

Gość Bonus

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.11.2025 o 20:24, Doktor Indor napisał(a):

Z jednej strony to czasem realny problem, z drugiej dziś byle rozbieżność zdań jest przez niektóre płateczki śniegu traktowana jak „przemoc” i „hejt”.

Tak to prawda, z jednej strony ostry hejt i ostro ludzie przeginają, z drugiej krytyka, przyciśnięcie pytaniami/argumentami wywołuje ogromną złość i jakby się im niesamowitą krzywdę zrobiło, czasy przewrażliwionych osób. Brakuje złotego środka.

W dniu 25.11.2025 o 15:12, conditioner napisał(a):

Tęsknię za czasami gdy w internecie było więcej cyberprzemocy, dzisiaj to przemocą się określa jakieś żałosne komentarze frustratów o tym że ktoś jest brzydki czy coś. To nie to samo co kiedyśniejsze groźby śmierci na porządku dziennym pisane przez 12 latków xD Kiedyś było ciekawiej, społeczeństwo flaczeje

Nie wierze w to co czytam, japier...

Tęsknisz za patologią to ciekawe, zawsze możesz znaleźć takie miejsca w internecie lub na żywo jakieś miejsca dla pseudokiboli, osiedla z patologią itp.

PS Niestety już nie mogę edytować:( Chciałem dodać żeby być uczciwym sam się chyba czasem złapałem na zbyt przesadnej reakcji. To chyba przez czasy mniejszej ilości kontaktować na żywo i social mediów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Sensys napisał(a):

Nie wierze w to co czytam, japier...

Tęsknisz za patologią to ciekawe, zawsze możesz znaleźć takie miejsca w internecie lub na żywo jakieś miejsca dla pseudokiboli, osiedla z patologią itp.

PS Niestety już nie mogę edytować:( Chciałem dodać żeby być uczciwym sam się chyba czasem złapałem na zbyt przesadnej reakcji. To chyba przez czasy mniejszej ilości kontaktować na żywo i social mediów.

No właśnie o tym mówię, sflaczenie społeczeństwa a i tak nienawiść się leje tylko inną rurą. A ja wolałem dawny hejt na poziomie pseudokibiców, niż dzisiejszy na poziomie pseudointeligentów. Zwyczajnie jakoś mniej żenady mnie wtedy łapało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi