Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zero seksu/Biały związek

Arasha

Rekomendowane odpowiedzi

Arasha, trudno doradzac, kiedy się nie przeszło tego typu myśli, które ty masz. Za dużo może o tym rozmyślasz, całe piękno seksu polega na braku myślenia. :D Uważam, że żadna substancja nie daje takiego haju, jaki potrafi sam wyprodukowac nasz mózg, czego przykładem jest właśnie seks.

Jak Hans pisał odkrycie samemu własnej seksualności, następnie otwarty i rozumiejący partner. Ewentualnie jak już tak bardzo chcesz jednak popracowac mózgiem, to zastanów się co cię kręci, kiedy reagujesz, przy jakich scenach w filmach, przy jakich nawet słowach.Czy w stronę szybkiego numerku, czy może długie romantico, nastrój świece i takie tam. Możesz, gdy znajdziesz partnera, poznawac teren etapami, nie od razu przecież trzeba iśc na całośc.

A co do ciąży - tabletki ( brane o czasie!) lub wkładka plus prezerwatywa i czujesz się bezpiecznie. Niestety całkowite poczucie bezpieczeństwa daje zapewne tylko zaakceptowanie możliwości zajścia w ciążę, możliwości wynikającej z sytuacji, chęci, czy dla niektórych odpowiedniego partnera. Poza tym nie demonizuj sprawy wyglądu, większośc dziewczyn z mojego otoczenia nie miała żadnych problemów z powrotem do formy, kwestia dbania o żywienie i ruch w ciąży. Ja weszłam w ciuchy przedciążowe wychodząc ze szpitala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do poniższego to mogłaby się ciocia Refren tak zdziwić asz by Jej ładna szczenka opadnęła.... Obrazek)

Bo tu nie ma reguly... kazdy potrzebuje czegos innego. Sa swietne zwiazku ktore zaczely sie od seksu i takie ktore z seksem czekaly i wlasnie tak zbudowaly relacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"czy będąc w takim układzie można być spełnionym i szczęśliwym ?"

W mojej opinii nie można, gdyż człowiek ma w sobie zwierzęce instynkty i potrzeby oraz odczuwa z nich dodatkową (oprócz tej instynktownej i zwierzęcej) przyjemność opartą na myśleniu, uczuciach i emocjach.

"A co jeśli jednej ze stron nagle się odwidzi ?"

Nie odwidzi się, ponieważ każda ze stron podświadomie czy świadomie będzie dążyła do spełnienia się w "łóżku". Jeżeli nawet poznają się dwie osoby walczące z popędem seksualnym, prędzej czy później i tak na wierzch wyjdzie instynkt i chęć cieszenia się sobą, bo to jest w życiu najważniejsze, by móc cieszyć się swoją i czyjąś obecnością. Jeżeli dla kogoś nie jest... według mnie instynktownie i po ludzku jest i będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, bo to mój doradca od spraw uczuciowych i nie tylko ;)

Arasha nie podejmuję się doradzać w sprawach uczuciowych, bo ja sam potrzebuję porady raczej. :zonk: Tak więc raczej się nie słuchaj takich doradców :bezradny: posłuchaj się lepiej swojego serducha i instynktu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym zajściem w ciąże to także mnie to przeraza, ale uważam, ze są stuprocentowe metody aby nie zajść w ciąze. Po prostu łaczy się dwie metody antykoncepcyjne a do tego wybiera dni kiedy kobietka ma dni niepłodne. Ja dokładnie wiem kiedy mam niepłodne, lata praktyki. Prezerwatywy, gdy są dobrze założone tez są raczej niezawodne. Jakoś daję radę przez 20 lat.

Inne kwestie to już musisz sama w swoim serduszku rozwazyc. Nikt z nas za Ciebie tego nie zdecyduje, czy tak czy jedak nie.

Ale dużo tracisz, bo orgazm to zajebistaaaaa sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi