Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

ladywind, mam ten sam problem - łapy się trzęsą jak cholera podczas malowania. Najładniej krecha wychodzi, kiedy mam czas na jej namalowanie. Na co dzień męczę się z tym strasznie, ale może w końcu dojdę do wprawy. :D Wykonuję kreski zwykłym, najzwyklejszym eyelinerem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muzykoholiczka, to mimo Twoich problemów i tak bardzo ładnie Ci to wychodzi. Słyszałam, że bardzo ładnie kreski wychodzą malowane pedzelkiem i takim eylinerem wzelu, ale to tego trzxeba wlasnie tej wprawy. Niekiedy sobie ogladam filmiki na you tube jak niektore specjalistki malują, szczegolnie sledze filmiki pewnej znanej blogerki katosu i maximeczki, zerknij sobie jakie one cuda wyczyniaja z makijazem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind, swego czasu również bardzo często oglądałam. Moje próby odzwierciedlenia tego, co one potrafią zrobić za użyciem cieni kończyły się tak, że wyglądałam, jakbym zarobiła od kogoś w oko, lub wysmarowała się węglem na powiekach. :D Dlatego też ograniczam się tylko do kresek. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muzykoholiczka, no tak jest niestety, one to maja juz niezłą wprawe i zdolnosci artysty. No a do tego te kosmetyki i pedzle sa bardzo kosztowne. Bo jakby tak miec wszystkie potrzebne, to koszt jest rzedu 600zł bo do takich rzeczy potrzeba dobrych pedzli i mocno napigmentownych cieni. Ale moze kiedys jak bede bogatsza to sie skusze, bo nie ukrywam ze malowanie jest moim małym hobby:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe , najlepszy makijaz widzialam kiedys u mojej kumpeli, która ma duze zdolnosci plastyczne, siedziała w lazience 40 minut, wyszła, nie było widać , ze ma jakikolwiek makijaż na twarzy,ale wglądała 100 razy lepiej niz bez makijażu, i wlasnie o to chodzi, makijażu nie wiadać , jest zrobiony perfekcyjnie, ale wyglada sie po nim duzo lepiej niz bez, ona sobie nałożyła cieliste cienie, przyczerniła brwi, wydłuzyła rzesy i nie było tego w ogóle widac a trwało to sporo czasu około 40 minut i dodatkowo wygladala duzo lepiej,

ja sobie zrobie makijaż to zawsze widac ze mam i nie wygladam w nim jakos super lepiej, pewnie nigdy sie tak nie naucze ponieważ nie mam takich zdolnosci tez plastycznych,

mnie uderzyło ze nie było widac tego makijazu a ona wygladała naturalnie a jednocześnie zupelnie inaczej niz bez makijazu i lepiej 100 razy, chciałabym tak , ale nie umiem

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi