Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

Lilith, jest na to prosta recepta. Przeniesc temat "Ludzie z forum" z dzialu "Witam" do "Poznajmy sie". Nie dosc, ze bedzie sie trzeba zalogowac, zeby tam wejsc, to jeszcze znacznie bardziej bedzie pasowal do tego dzialu niz do tego, w ktorym aktualnie sie znajduje ;) .

Ale żeby móc oglądać zdjęcia w tym temacie (z fotkami) też trzeba się zalogować

Na innych forach trzeba mieć wymaganą ilość postów, np. 100, by wejść do specjalnego działu, gdzie znajduje się jeden topic - z fotami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpicruta, Nie jest to regułą. Zdjęcia dodane jako załącznik faktycznie są widziane tylko przez zarejestrowanych/zalogowanych użytkowników, ale jeśli ktoś np. wrzuci zdjęcie na hosting zdjęć i doda je za pomocą BBCode to wtedy zdjęcie jest widoczne dla wszystkich- bo temat "Ludzie z forum" jest w publicznym dziale.

Lilith, Podzielam zdanie przedmówców, żeby temat "Ludzie z forum" (i "Komentarze do...") przenieść do działu "Poznajmy się", który jest niewidoczny dla niezarejestrowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Passenger, Rany julek, ale ja to wiem! :lol: . Większość ludzi dodaje przez załączniki

ladywind, Ale to i tak nie ma różnicy.... Co za różnica czy dodasz w aktualnym dziale zdjęcie przez załącznik, czy w dziale 'poznajmy się' tu i tu trzeba się zarejestrować/zalogować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za różnice, gdzie to będzie umieszczone? Rejestracja trwa 2 minuty, więc to żaden problem dla ciekawskich. A jak ktoś się obawia rozpoznania albo zwyczajnie się wstydzi to i tak nie wrzuci żadnych zdjęć. Z początku też się bałem wrzucić, ale teraz mam już gdzieś, a niech mnie rozpoznają, co mnie to obchodzi. Taki jestem i ch..j :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpicruta,

Różnica jest bo zdjęć umieszczonych w załączniku nie wyszuka Google , a reszta wrzucona na hostingach będzie widoczna w wynikach wyszukiwania. Sprawdzałem wielokrotnie. Moje są widoczne, ale i tak mam to gdzieś. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtedy może odważe sie zamieścić swoją fotke, a tak to sie obawiam, że ktoś mnie pozna ze znajomych

Tak, tylko powiedzmy sobie szczerze- większość osób rejestrujących się na forum psychiatrycznym/psychologicznym nie robi tego po to, aby poprzeglądać zdjęcia innych freaków. A w każdym razie nie jest to ich główny cel. Zwykle poszukują pomocy, porady albo zwykłej otuchy. Więc szansa, że spotkamy na forum kogoś ze znajomych, o ile w realu nie mielimy ozorem na lewo i prawo o naszych odpałach, jest relatywnie... niska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rotten soul, Bo po to właśnie są załączniki, ale nie o tym mowa, po co o tym napisałeś?

Niech mi ktoś wytłumaczy, powtórzę:

Co za różnica czy dodasz w aktualnym dziale zdjęcie przez załącznik, czy w dziale 'poznajmy się' tu i tu trzeba się zarejestrować/zalogować.

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psyche.,

Ty jesteś chyba za mało wymagająca, bo już większości tu prawiłaś komplementy ;) . Aż trudno uwierzyć, że aż tylu facetów tutaj jest w Twoim guście. :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtedy może odważe sie zamieścić swoją fotke, a tak to sie obawiam, że ktoś mnie pozna ze znajomych

Tak, tylko powiedzmy sobie szczerze- większość osób rejestrujących się na forum psychiatrycznym/psychologicznym nie robi tego po to, aby poprzeglądać zdjęcia innych freaków. A w każdym razie nie jest to ich główny cel. Zwykle poszukują pomocy, porady albo zwykłej otuchy. Więc szansa, że spotkamy na forum kogoś ze znajomych, o ile w realu nie mielimy ozorem na lewo i prawo o naszych odpałach, jest relatywnie... niska.

Niestety jest osoba która wie o moich problemach i wie również że bywam na tym forum, tylko miałaby pożywke żeby narobić mi świństwa.

psyche. Ty moja bliżniaczko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za różnica czy dodasz w aktualnym dziale zdjęcie przez załącznik, czy w dziale 'poznajmy się' tu i tu trzeba się zarejestrować/zalogować.

?

Po to, żeby chronić prywatność tych kilku(nastu) %, którzy potencjalnie dodają przez bbcode?

Jak chcecie chronić prywatność ludzi, to skasujcie temat, w którym ludzie dodają linki do swojego facebooka, mając w znajomych ludzi z tego forum. Przez głupotę innych można dojść nie tylko do waszych nazwisk, zdjęć, ale również waszych rodzin. Trochę głupio będzie, jak ten typ co wrzuca pedofilskie zdjęcia i obraża kobiety dojdzie do profilu córki pani moderator gdzie znajdują się zdjęcia jej córki i wnuczki, już nie pisząc o miejscowości i uczelni, a później zobaczy te zdjęcia nie wiadomo gdzie. A wariatów tutaj nie brakuje, takich prawdziwych z całą pewnością. To tylko moja osobista uwaga, jeśli już piszesz o ochronie prywatności - każdy odpowiada za swoją prywatność.

//////////////

AHA - i gdy już ktoś zedytował mój post, usuwając imię i pierwszą literę nazwiska Passangera, to życzyłbym sobie, by podać powód edycji i poinformować o tym, chociaż można się domyślić, Dziękuje

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poza tym jeśli ktoś się loguje żeby pogadać o swoich problemach to by się wydawało że będzie akceptował że ktoś z jego znajomych też ma problemy nie? Ale z drugiej strony ludzie są różni i potrafią być naprawdę wredni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lilith,

Ja też mam taką nieśmiałą prośbę. Można by nieco "przeczyścić" ten temat z postów, które nie mają już fotografii? Wtedy temat nie byłby tak rozpasły i szybciej i przyjemniej by się go przeglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lilith,

Nie, bo nigdy adminem nie byłem, tzn. forumowym nie. Spoko Lilith, przecież ja Cię do niczego nie zmuszam. Zrobisz jak będziesz chciała i kiedy będziesz chciała. Twoja wola. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi