Skocz do zawartości
Nerwica.com

Deklaracja wiary lekarzy

Imipramina

Rekomendowane odpowiedzi

Baaardzo podoba mi sie klauzula sumienia lekarzy, gdzie było ich sumienie kiedy kształcili sie na państwowej uczelni za pieniądze wszystkich obywateli / m.in moje - niewierzącej/ a potem odmawiaja mi pomocy lekarskiej ? niech katole -oszołomy kształca sie w katolickich uczelniach które TYLKO katolicy finansuja, a potem przyjmują prywatnie pacjentów lecząc kropidłem - ale nie na mój koszt. Dziękuję, spierdalać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takiemu fujowi co każe kobiecie urodzić zdeformowane dziecko nie mające szans przeżyć nawet chwili na świecie w państwie gdzie istnieje prawo kazano by odpracować 300 godzin za darmo w jakimś hospicjum czy czymś podobnym

-- 15 cze 2014, 22:09 --

a takiemu co naraził życie kobiety w imię swojej wiary od razu kula w łeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słynny cytat ""Gdyby Bóg chciał, żeby kobieta rodziła przez cesarskie cięcie, to by jej brzuch wyposażył w zamek błyskawiczny" to przedsmak tego co nas czeka, gdy w medycynie zaczną sie panoszyć osobniki pokroju profesora Chazana - a, sorki, juz sie panoszą... niedługo usłyszymy że Bóg nie chce operacji wyrostka robaczkowego, bo inaczej by go nie stwarzał... albo żeby nie robic przeszczepów narządów, bo w Biblii o tym nie wspomniano...

Medycyna niegdyś zawsze była w opozycji do religii a dziś część lekarzy chce być na jej usługach.
no cóż, sumienie pana lekarza jest dla niego wazniejsze niż sumienie i poglądy pacjenta, a jego prawda jest jedynie słuszna :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z przeszczepami już są podobne pomysły, bo przecież to 'kanibalizm', zabijanie kogoś żeby przeżył inny. jest grupa idiotów wykłócająca się o definicję śmierci pnia mózgu i przytaczająca 'argumenty' jak kogoś ze stwierdzoną śmiercią kliniczną udało się wybudzić :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarze lekarzami a jak pani w sklepie nie sprzeda nam w piątek kiełbasy, bo powie w piątki mięsa nie dotyka.

Pani w kiosku nie sprzeda prezerwatyw, pani w księgarni nie sprzeda książki o Harrym Potterze, pani w muzycznym nie sprzeda płyty Behemotha. Dla niektórych to wizja raju niestety :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to też wizja piekła. Religię się zostawia w plecaku czy teczce jak się przychodzi do roboty. I nie ma znaczenia czy chodzi tu o lekarza czy o panią w kiosku. Jak komuś religia przeszkadza wykonywać jakiś zawód, to zmienia się pracę, a nie próbuje wymuszać na innych swoje prywatne poglądy. Ja pracuję w drukarni i nieraz jak przygotowuję do druku książki o rzekomych zbrodniach żydowskich to mi zęby zgrzytają ze złości, ale taką mam robotę, z takimi materiałami mam styczność - więc chowam swoje przekonania do plecaka i przygotowuję do druku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reiben, myślę że gdyby ktokolwiek z forum chciał u mnie cokolwiek drukować, to traktowałbym te materiały, o czym by one nie były, czy to o żydomasonach, czy to o reptilianach - jednak nieco inaczej niż takie same materiały przysłane przez ponoć zdrowych psychicznie ludzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi