Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Heloł wieczorne!

Najaktywniejsza osoba wieczorem na Spamowej - Nieboszczyk. :D Bez niego wątek by umarł... ;)

I co tam Moi Drodzy?

Bo ja skostniała okrutnie. Wiatr północny się zerwał i nawet w domu jak w kostnicy, ciągnie chłodem.

Mój telefon z uporem na pogodzie pokazuje, że sypie u mnie śnieg. :shock:

Muszę się jakoś okutać i podjechać do lidla po zgrzewkę mleka i takie tam.

Jutro jeszcze do roboty i wolne i urlopik... :105: Pracowity, ale nie szkodzi.

tosia_j, Oj bidulko... Antybiotyk dostałaś?

mirunia, Tak, zauważyłam, że jakby ciut dłuższe dni są. Największa ciemnica za nami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HoyaBella, cyklopka, nazwa, jak nazwa, potoczna i medyczna jak się okazuje. :bezradny:

A próbowałyście takiego kremu z apteki? https://www.doz.pl/apteka/p80468-Actisoftin_krem_na_zajady_8_g

Wiem, są słowa powszechnie używane, ale o niemiłym dla mnie brzmieniu bądź skojarzeniach :bezradny:

Nie wybieram się na razie do apteki. Mam fajny balsam do ust, smaruję całą buzię dookoła, witaminy biorę. Samych drożdży chyba bym nie przełknęła, mimo że zapach uwielbiam.

Zrobiłem sobie spacerek jak co roku.

Ksiądz w dom, Purpurowy z dom. :mrgreen:

Nie jestem konfliktowy, więc nie widzę sensu siedzieć w domu podczas tych wizyty i prowokować dyskusje.

Ja chyba też wybędę, bo przyjdzie jakiś obcy, popatrzy na mamę, tatę i się zapyta jak mi idzie w gimnazjum. :blabla:

pod wieczor rosnie gorączka

Mi też na wieczór zawsze rosła temperatura jak byłem chory, grypa, przeziębienie.

Tak, nawet u zdrowego człowieka późnym popołudniem przemiany energetyczne są najwyższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, tego nie znam, ale mam zawsze w domu ten:

https://www.doz.pl/apteka/p561-Zdrowa_skora_krem_do_warg_na_zajady_i_opryszczke_15_ml - potwierdzam skuteczność :D

ja go kiedyś miałam i on bardzo skutecznie "wysusza" wszelkie zmiany. Ale. on mocno pachnie. Jak się przypadkiem "zjadł" to czułam się jakbym zjadła mydło.

HoyaBella, cyklopka, nazwa, jak nazwa, potoczna i medyczna jak się okazuje. :bezradny:

A próbowałyście takiego kremu z apteki? https://www.doz.pl/apteka/p80468-Actisoftin_krem_na_zajady_8_g

ja go pierwszy raz widzę na oczy, ale hoho jak przezornie napisali "nie brudzi skóry" :D

miałam kiedyś taki właśnie kremik w takiej tubeczce w pudełeczku w podobnej wysokiej cenie, kupiłam "w ciemno", nic nie czytając po netach. i kremik ów był z witaminą B2, w związku z czym miał żółty kolor, w związku z czym nie nadawał się "do ludzi" bo okropnie to po nałożeniu wyglądało :hide: jakby po jedzeniu coś :evil: zostało :hide: się :hide: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HoyaBella, cyklopka, Ale żeście marudne, jak...

Człowiek chce pomóc, szuka, pokazuje, doradza.... a Wy wybrzydzacie. :bezradny:

Hoya, To może jednak ta para z okna będzie lepsza! :shock:

Ten krem nie ma zapachu, nie wysusza, a wręcz nawilża, żeby nie pękało, goi. Ma wspaniały, różnorodny skład wielu roślin leczniczych.

Kupiłam go taniej niż cena w necie.

Na dowód, wklejam swoje zdjęcie, że mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że trzeba próbować, poszukiwać, bo każdy organizm inaczej reaguje, czegoś innego potrzebuje. Wybór jest, ceny nie za wysokie.

Mam spięcie mięśni całej prawej strony, aż do szyi, z zawrotami głowy włącznie. Ciągle coś...

Gorąca kąpiel i maść rozgrzewająca powinny pomóc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może się orientuje, za ile czasu mniej więcej realnie (nie teoretycznie, bo teoretycznie to wiadomo jak to jest) powinienem dostać przelew z Poczty Polskiej, za przesyłkę pobraniową?

jeśli przelewem na konto to raczej szybko :pirate: Listonoszem idzie dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli przelewem na konto to raczej szybko :pirate: Listonoszem idzie dłużej.

Heh, to wiem że na konto szybciej, ale dzięki za odpowiedź. :D

Chodzi mi o to, że na poczcie podają że będzie iść tyle i tyle, a idzie... troszkę dłużej. ;)

Nawet ostatnią przesyłkę co wysyłałem, to miałem do wyboru Paczkę24 (droższą, będzie szła 24h w teorii) albo Paczkę48 (tańszą, będzie szła 48h w teorii)

No i wybrałem tą droższą, 24h, a szła 48h. :mrgreen:

No i tutaj niby na poczcie kobita powiedziała że pieniądze trafią na konto następnego dnia roboczego, ale coś mam wrażenie że będzie ciut dłużej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

No i roztop u mnie... :bezradny:

Nie spałam zbytnio w nocy, wstałam skoro świt obolała i z bólem gardła. Nafaszeruję się i miejmy nadzieję, że nic się z tego nie wylęgnie.

Myślałam, że nie zbiorę się do pracy, ale jestem, herbata miętowa się parzy i byle do 15tej.

Byłam wczoraj wieczorem jeszcze na szybkim szoppingu, młodemu kurtkę kupić, korzystając z przecen. Jestem bardzo zadowolona, bo ma nareszcie porządną ciepłą kurtałkę w dobrej cenie. czas przecen dobrze wykorzystany. :D

Miłego dnia!

wiejskifilozof, masz problemy z wątrobą , że ten olej nabyłeś?

Gratuluję miłych nabytków, nie ma to jak sobie dogodzić od rana. :smile:

tosia_j, :papa: Ale idzie ku lepszemu ze zdrówkiem?

Purpurowy, A jednak ten etap dzisiaj... :bezradny: Niech szybko minie! Mizantrop - jakich mundrych słów używasz... :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi