Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Ciemności na świecie, depresja w człowieku... oby przeżyć do świąt i święta, to może później będzie nieco lepiej.

Ja zaraz lecę do domu i będę się zastanawiać w co ręce wsadzić. :bezradny:

Purpurowy, schowaj ten perazin głęboko w szufladę i weź dzisiaj na noc ten swój Ketrel 25mg, który w małej dawce działa p/depresyjnie i wreszcie się wyśpisz. A później sobie będziesz dzielił na pół, skoro 25mg jest za dużo, bo za długo śpisz. Dzisiaj weź całą.

Dobrego popołudnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, co to za lek? Może warto przeczekać 2 tygodnie, aż zejdą uboki i zobaczysz jak działa?

Perazin. Jak nie zadyndam pod sufitem przez te dwa tygodnie.

Skarbie, weże ty zmień lekarza. Sprawdziłam, to się w ciężkich maniach, urojeniach i pobudzeniu podaje, żeby człowieka spowolnić :shock: Gdzie to się w ogóle ma do twojego obniżenia nastroju i problemów ze snem :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

Ale dzisiaj zjazd zaliczyłam z rana :roll: , co w zasadzie było do przewidzenia po tak intensywnym weekendzie.

Dobrze, że mam na popołudnie do pracy dzisiaj. Rano po spacerze z psem wróciłam jakbym Mount Everest zaliczyła i z dołem do jądra ziemi, to poszłam z powrotem spać ( nawet nie dało rady inaczej, bo się przewracałam). Gdyby nie budzik pewnie spałabym do wieczora. Niestety nic nie zrobiłam z tego co sobie zaplanowałam, ale trudno.

Teraz siedzę i dłubię w robocie i jakoś ten dzień minie.

mirunia, Ja jestem lekko przerażona, bo tak w polu z przygotowaniami chyba nigdy nie byłam. No ale co zrobić...

Ściskam Kochana, tak jak mówisz, byle do Nowego Roku.

Purpurowy, Obstawiam jak Cyklopka uboki po nowym leku, ale nie wiem, co Ci doradzić. Na pewno nie dawaj się dołowi, bo jest on w tym wypadku nieprawdziwy, wywołany lekiem i to nie jesteś Ty.

cyklopka, Tez uważam, że świąteczny piernik po prostu musi mieć miód. Super ze się troszku zregenerowałaś!

Carica Milica, Jak tam popołudniu, trzymasz się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, schowaj ten perazin głęboko w szufladę i weź dzisiaj na noc ten swój Ketrel 25mg, który w małej dawce działa p/depresyjnie i wreszcie się wyśpisz. A później sobie będziesz dzielił na pół, skoro 25mg jest za dużo, bo za długo śpisz. Dzisiaj weź całą.

Dobrego popołudnia!

Cześć.

I tak sobie zrobię właśnie, to może udam i się nawet jutro zawitać na zajęciach.

Skarbie, weże ty zmień lekarza. Sprawdziłam, to się w ciężkich maniach, urojeniach i pobudzeniu podaje, żeby człowieka spowolnić :shock: Gdzie to się w ogóle ma do twojego obniżenia nastroju i problemów ze snem :shock:

Cóż... pani doktor na pytanie po jakim leku się najlepiej czułem, dostała odpowiedź że po fluksemedzie, po czym odparła że ja potrzebuję czegoś co działa usypiająco, a nie pobudzająco. :bezradny: Ale masz rację, chyba nie ma co dłużej wałkować tej znajomości.

Purpurowy, Obstawiam jak Cyklopka uboki po nowym leku, ale nie wiem, co Ci doradzić. Na pewno nie dawaj się dołowi, bo jest on w tym wypadku nieprawdziwy, wywołany lekiem i to nie jesteś Ty.

Na razie na noc wezmę ten ketrel i zobaczę jak po nim będzie, a potem dalej się zobaczy.

Co tam u mojego kolegi z branży, czyli Twojego Syna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, no, czekałam, aż ktoś mnie poprze. Fakt, miód nie jest tani, ale piernik to takie ciasto na bogato, wymaga pewnych nakładów czasowych i finansowych.

kosmostrada, Purpurowy, wydaje się jednak, że "dołowanie" jest de facto głównym profilem działania tego leku :shock:

po czym odparła że ja potrzebuję czegoś co działa usypiająco, a nie pobudzająco. :bezradny:

Subtelna różnica między "usypiającym" w znaczeniu ułatwiającym zasypianie, a hamującym przewodnictwo w układzie nerwowym i obniżającym nastrój i aktywność ogólnie, bo tego chyba nie potrzebujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subtelna różnica między "usypiającym" w znaczeniu ułatwiającym zasypianie, a hamującym przewodnictwo w układzie nerwowym i obniżającym nastrój i aktywność ogólnie, bo tego chyba nie potrzebujesz.

Masz rację, zupełnie tego nie potrzebuję, wręcz przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, no ba, ja ciasto do swojego piernika świątecznego zagniotłam już w listopadzie ( długo dojrzewający) na bazie oczywiście miodu, wczoraj upiekłam i przełożyłam domową śliwellą (znaczy na jesieni zrobiłam powidła z odrobiną kakao). Dzień przed świętami go udekoruję, a teraz leży przyciśnięty wielkim atlasem. :smile:

Coś pieczecie oprócz piernika?

Purpurowy, A dziękuję dobrze, codziennie ćwiczy, nieźle mu idzie. A pod choinkę dostanie jeden z wymarzonych efektów gitarowych. :smile:

Mam nadzieję, że szybko odczujesz poprawę, a na razie przetrwaj, ślemy Ci dużo dobrej energii. I nie rezygnuj z gitarowania. ;)

neon, :papa: A jak tam dziś u Ciebie poziom naładowania baterii? :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, A dziękuję dobrze, codziennie ćwiczy, nieźle mu idzie. A pod choinkę dostanie jeden z wymarzonych efektów gitarowych. :smile:

Mam nadzieję, że szybko odczujesz poprawę, a na razie przetrwaj, ślemy Ci dużo dobrej energii. I nie rezygnuj z gitarowania. ;)

A jaki efekt? Obiecuję że mu nie wygadam. ;)

Na jutro już odwołałem lekcję, bo naprawdę nie jestem pewny czy bym dał radę. To tylko jedna lekcja, więc nie jest to jakaś ogromna strata.

Z gitarowania nie mam zamiaru rezygnować, tylko po prostu na ten moment nie mam na to siły.

Dziękuję za wsparcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi