Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

cyklopka, ja po żadnym leku tak nie miałem, żeby całą noc nie spać... Po niektórych lekach rano się budziłem i nie mogłem zasnąć. Musisz pogadać z lekarzem, oni tych leków mają od groma. Ja idę we środę i chyba się przyznam, iż sam sobie zwiększyłem dawkę mianseryny. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, to wszystko zależy od lekarza. Niektórzy np 3-pierścieniowych nie przepisują, czy po te mniej znane antydepresanty raczej nie sięgają. Ja już tyle leków przerobiłem, a jeszcze jest trochę leków, których nie spróbowałem. :twisted: Ja bym najchętniej sam się leczył, jakby była taka możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, cześć. ;) Zastanawiałem się, czemu tak nagle znikłaś z forum.

Ja bym musiał się trochę doszkolić, ale dałbym radę jakoś samemu się leczyć. Chociaż może to dobrze, że jednak lekarz nade mną czuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, lekarka coś wymyśli i będziesz spać smacznie. ;) Mnie już mianseryna muli i zaraz do łóżeczka zmykam. Ostatnio mam takie barwne sny, niestety częściej coś złego w nich się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, sąsiadka przyszła, a Ona lubi pogadać, co mnie męczy, ale cóż...trzeba jakoś żyć z ludźmi. Później byłam na wieczornym spacerku-prawie sama.

cyklopka, jesli jest mądry lekarz, to słucha pacjenta. Analizuje z nim, jak reaguje na leki przepisane. Są też tacy, którzy "wszystko wiedzą lepiej".

Ja mam szczęście do poważnych doktorów, a jeśli coś mi nie odpowiada, od razu zmieniam.

Dzisiaj zapisalam sie do okulisty - na 11 wrzesnia, a słyszę , że ludzie czekaja ok.roku /?/, nie znam lekarza, po pierwszej wizycie zdecyduję, czy do niego wrócę :?

-- 18 sie 2014, 23:36 --

Ramanujan, życzę Ci spokojnego snu :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, ja śpię bardzo smacznie tylko dopiero rano. Na początku brania mirty miałam kolorowe sny w HD i 3D z papieżem i jednorożcami, ale przeszło. Teraz mam tylko minimalnie ciekawsze niż bez leków, przynajmniej sceneria jest inna niż dwie ulice koło domu.

jasaw, tak, nie chcę lekarce robić przykrości, bo tak mi wyważała te dawki z przekonaniem, muszę delikatnie powiedzieć, że szału nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, ja też muszę się przełamać z tą biblioteką. Wprawdzie teraz czytam ciekawą książkę "Wiedeń Hitlera" i mam kilka na półkach, ale nie ma to jak pójście do biblioteki, gdzie wybór jest ogromny. Jutro planuję spacer i skoszenie trawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, też mam sporo nieprzeczytanych książek, ale uwielbiam klimat, zapach, biblioteki i tę ilość do wyboru... :D

Te plany są ważne...

Ja już przeżywam jutrzejszą wizytyę u endokrynologa. Mam uczulenie na lekarzy, przychodnie. Tym bardziej będzie to stresujące, że nie byłam na wyznaczonej wizycie z powodu upałów, więc nie wiem, czy zechce mnie przyjąć. Muszę uprzejmie poprosić... ;)

-- 18 sie 2014, 23:48 --

Ramanujan, naprawdę dobrej Ci życzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po drodze wstąpiłam na pocztę nadać paczuszki i była miła pani na poczcie. Miła. Na poczcie. W Polsce. :shock:

Mnie już znają u mnie na poczcie, bo dużo wysyłam i zawsze są miłe :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi