Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Apek, Jak powiedziałam mojej terapeutce, że jestem jak taki pusty dzban, to mi odpowiedziała - to napełniać go, napełniać. Ale mówię - on ma dziury, co zapełnię, to wylatuje. Na co ona - to szybciej napełniać. :smile:

JERZY62, Każdy z nas to ma Jerzyku w niektóre dni, a ten śmiech przez łzy czasami ratuje...

mirunia, Poziom cukru trzeba sobie czasami podnieść, a co... :great:

kia_ sportage, No wiadomo, Ty jesteś naszym bodyguardem. :D

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apek, Jak powiedziałam mojej terapeutce, że jestem jak taki pusty dzban, to mi odpowiedziała - to napełniać go, napełniać. Ale mówię - on ma dziury, co zapełnię, to wylatuje. Na co ona - to szybciej napełniać. :smile:

Ciekawe rozmowy prowadzilas :D:great:

Im dłużej tkwisz w swojej niszy, tym coraz bardziej obcy, a tym samym groźny bedzie swiat.

Idź, bo tylko tak zostaniesz przyjęty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JERZY62, nie chce zwalac winy na terapeutów, ale masz rację, gdyby to było takie prost, to nie byłoby milionów chorych. Z drugiej strony,niestety, sami też musimy posypać głowę popiołem.

Im dłużej tkwisz w swojej niszy, tym coraz bardziej obcy, a tym samym groźny bedzie swiat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reghum, ja chciałem wczoraj na antergos zainstalować kursory i skopiowałem je do jakiegoś tam folderu.

Kursory działały tylko ustawienia/foldery nie działały... no i system szlak trafił

Nie wiedziałem że Linux taki "wrażliwy".

Problem w tym, że dla ciebie jest katalog /home/user_name np. dla mnie /home/hoshi i nie powinieneś się tykać nawet katalogu root'a czyli /home/root czy tam /root.

Do instalowania paczek ja stosuję:

makepkg -Sri lub pacman -S nazwa_paczki

Nie wiem jak jest na Antergosie, ale raczej to nie Debian/Ubuntu że masz paczkę .deb i instalujesz ją ręcznie. Akurat Arch jest mocno repo-based (bo jest w niej najnowsze oprogramowanie), nadal jest to najszybszy Linux jeżeli postawiony od 0 prócz Gentoo (bo gentoo kompiluje wszystko na twoim komputerze pod twój komputer i optymalizuje przy kompilacji kod binarny według flag/zaleceń danego programu (makefile)).

Nie raz pliki da się przenieść i nie wysypują systemu, ale to np. themy GTK-3 albo XFCE lub środowiska. Tak samo /var/www jest katalogiem odnośnie hostingu stron WWW i tam się wszystko wrzuca.

Ja na razie nie mam siły ani ochoty pisać, nie dzieje się nic złego ale po prostu czuję się zmęczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żegnaj syficzny kraju

psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają samotnie.podobnie jak narkomani.narkomani umierają w jakimś śmierdzącym sraczu a psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają za murami obozów psychiatrycznych we własnych odchodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie rano -20 ;)

mirunia, helooooooł gaaaabryska, co ty kurde, ja nic nie wysypałam, krejzOlko, ja pitole, ale ty jesteś pojechana ;-D

Wyspany i działa,kalafiory grzeją, słońce świeci jest git :great: miłego dnia ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieboszczyk, A ty gdzie do san escobar?

niedługo z niego wypierdalam

psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają samotnie.podobnie jak narkomani.narkomani umierają w jakimś śmierdzącym sraczu a psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają za murami obozów psychiatrycznych we własnych odchodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, padam plackiem przed toba :uklon: mówisz pojechałem po rancie? ;) nie to było moja intencją, żeby cię urazic, przepraszam jeżeli tak się czujesz.

Muszę ograniczyć oglądanie paranienormalnych, bo mózg mi się wypacza widocznie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kia_ sportage, hello, elokwentny ten nasz nieboszczyk ;-D

poprostu exodusowiec.na kilka dni powróci PO.lot na dowód,potem ślimak będzie rybą marchewka owocem kozina baraniną,papierosy będą gasiły sie same,lody będą napojem,wszystkie banany będą krzywe,będzie rodzic1 i rodzic2 i marmolada będzie tylko z owoców tropikalnych.z góry bedzie widać pedalską tęcze to wiadomo bruksela po drodze.dowód osobisty nie bedzie potrzebny po drugiej stronie i nie bedzie obowiązku meldunkowego,nie będzie przymusowych szczepień,straży geologicznej,opłat klimatycznych podatku od mgły i bykowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami doskwierają mi myśli takie jak dziś..po co ja to wszystko robię? Jaki jest sens? Jakaś jałowość życia mi doskwiera ale dobrze jest wtedy z kimś porozmawiać i wyrzucić te myśli i uczucia z siebie.. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apek, sam nawet nie wiem, bo i tak jest już zajęta, ale przynajmniej mam teraz o kim myśleć oraz chyba pierwszy raz w życiu mam jakąś cząstkę empatii do innego człowieka. Nie licząc pewnego uczucia zakochania (spłyconego, jak wszystkie inne, ale jednak) przyjemność sprawia mi również powtarzanie jej imienia. Kiedyś również powtarzałem obsesyjnie imię mojej siostry, z którą byłem mocno zżyty oraz imię pewnej szynszyli (słodki zwierzak). Nie wiem czy to jakaś stereotypia słowna, czy każdy tak ma i dlatego się pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to normalne. Jeśli coś/ktoś powoduje u nas pozytywne emocje to wszystko co jest z nim związane (chociażby imię) będzie się nam pozytywnie kojarzyło. W drugą stronę działa to tak samo. U mnie powtarzanie imion też w sumie występuje, ale na zasadzie nerwicy, niezwiązanej z uczuciem. Bo w sumie od kilku lat się nawet w nikim nie zakochałem :bezradny:

Podpis usunięty, ponieważ łamał Regulamin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się poprostu wydaje, że w twoim mozgu powstało skojarzenie jej imienia z pewnym fajnym uczuciem. Powtarzając jej imię, mówiąc wprost, ćpasz. Bo mózg w skojarzeniu z tym imieniem uwalnia hormony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi