Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

z tomiku "wypociny tosiny", ustęp 3

gdzie można nabyć ten ustęp 3? :mrgreen:

hm... jeszcze nie wiem, mielismy wydac tomik spamowej chyba

Cyklopka pamięta. Jak Cyklopka się trochę ustabilizuje finansowo, to robimy crowdfunding i wydajemy własnym sumptem :great:

kosmostrada, linki nieboszczka też mają swój urok :lol: Ale Tosi wierszyki to już jest twórczość i ja bym coś takiego nie bardzo wymyślił :smile:

Jeszcze manuki się muszą od czasu do czasu pojawić :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, :lol:

Sądzę, że trochę empatii i drobna dawka inteligencji i po chwili może być love and peace.

cyklopka, No ba, manuk to maskotka Spamowej... ;)

Przyłapałam psa jak gryzie mojego misiaczka ( com go pod choinkę dostała). Niby nie zwrócił na niego uwagi, a tu za moimi plecami, - cap go w nos, cap lekkie podduszenie... Wychowałam podstępnego mordercę... :why::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie pochwaliłam się, poszłam dzisiaj po zimowe buty i jeszcze sobie kupiłam budzik z BB-8, jest pomarańczowy i wydaje dźwięki jak robot z filmu.

Pan od prawa jazdy chciał mnie dzisiaj bić, bo musiał coś załatwić i na chwilę się zatrzymaliśmy w jakimś miejscu zupełnie do tego nie przeznaczonym i wyjeżdżając przejechałam całym kołem przez krawężnik czy inny separator. W sumie, mógł mnie nie zabierać w głupie miejsca...

Manuki w czasach zarazy

15825884_1084956701615792_7998298588919285737_n.png?oh=aec75aede09937cf08cec5cd38c3ea9d&oe=58DD9BB5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :D

Wstałam rano, zbyt wcześnie znowu, ale to lepsze, niż nocna bezsenność.

Mam taką refleksję na temat pisania tutaj. Otóż bardzo łatwo chlapnąć ozorem, zwłaszcza w tym miejscu. Piszemy tu co chcemy, ale liczymy się chyba z tym , że nasze słowa mogą trafić albo w czyjeś demony, albo w zły moment nie tylko nastrojowy ale moment w życiu, gdzie coś dla innych obojętne, mocno zaboli, albo rozsierdzi. I też ma się prawo o tym napisać. Przynajmniej może ktoś następnym razem pomyśli, zanim coś napisze.

kosmostrada, miałam już nie wypowiadać w tej kwestii, ale zgadzam się Tobą, jak najbardziej. Każdy z nas ma różną wrażliwość, a na forum nadwrażliwców nie brakuje. To często jest powodem wielu nieporozumień.

Warto wiedzieć, że:

skuteczne komunikowanie mogą utrudniać: różnice w postrzeganiu rzeczywistości - odmienna wiedza, odmienne doświadczenia, bariery językowe - różne znaczenie słów, różnice wynikające z płci, niejasność przekazu, zakłócenia na którymkolwiek etapie procesu komunikowania, i w końcu emocje - odbieranie komunikatów przez pryzmat przeżywanych emocji, gniewu, radości, smutku, lęku /zaczerpnięte z opracowań na temat komunikacji/ ... ale szanujmy się, niezależnie od różnic, które nas dzielą !!!

Warto też poczytać więcej na temat barier w komunikacji interpersonalnej, by uświadomić sobie, że nieporozumienia są nieuniknione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi