Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Purpurowy, A co żenisz się? ;) Z tego co wiem składasz wniosek w dowolnym USC , najszybciej w tym gdzie zostałeś zarejestrowany po urodzeniu.

Chciałem odnaleźć biologicznych rodziców. I tutaj właśnie mam dylemat, bo najbliższy USC mam w Siedlcach, ale urodziłem się w Łukowie i przypuszczam że mogłem zostać zarejestrowany po urodzeniu w USC w Łukowie.

Widziałeś, że Twoja historyjka, co nas setnie ubawiła, trafiła do top postów? :D

A to nie wiedziałem, ale miło. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ano herbatkuję i stękam, bo mnie wszystko boli po tym spacerze... biodra, nogi, krzyż. :bezradny:

Chyba wlezę znowu do gorącej wanny, a później żele i napój imbirowo-miodowy se zrobię.

Np. zamawiam mąkę z płaskurki i z samopszy ( nie wiem jak Ty, ale ja nie wiedziałam co zacz :D )

A co to za mąki dziwolągi? :shock::shock: Muszę poczytać i będę świadoma! Teraz takie różne dziwne zboża są. :bezradny:

Dobry pomysł z tymi wspólnymi zakupami.

A takiej wolnej przestrzeni w związku to chyba każdy potrzebuje - dla lepszej relacji i własnego komfortu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Ale wniosek możesz złożyć w każdym USC. Chyba że zależy Ci na czasie. I pamiętaj, że trzeba za ten odpis z reguły zapłacić, jak już się wybierzesz.

platek rozy, To takie gospodarstwo konkretnie nastawione na zboża więc mają tylko mąki, kasze, płatki, otręby i sami z tego też robią makarony. Ale wyjątkowe.

A moja P. co miesiąc robi takie duże jedne zakupy w sklepie ekologicznym na cały miesiąc, bo ona jest bardzo restrykcyjna, jeśli chodzi o jedzenie. Ja nie mam na tym punkcie fioła, zwłaszcza, że sporo się naczytałam o jedzeniu eko, bio i inne cuda wianki i nie do końca to takie piękne, jak brzmi. ;) Ale np. to gospodarstwo mnie przekonało do siebie i chętnie zrobię zakupy, zwłaszcza że ceny nie zwalają z nóg.

Sciskam mocno, jutro jest nowy dzień Słońce, może nam przynieść zupełnie inny nastrój!

mirunia, http://biobabalscy.shoparena.pl/pl/c/Maki/20 to link do tych mąk, zobacz, jakie ciekawostki. :smile:

No niby oczywiste z tą wolną przestrzenią, ale nie dla wszystkich. :bezradny: No i odróżnijmy wolną przestrzeń od obojętności i braku wspólnej części...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Dać komuś miłość (...) nie odbierając mu jednocześnie jego powietrza, jego obszaru wolności. Niczego nie narzucać nawet siebie samego to najtrudniejsze zadanie (..) i rzadko się to udaje.

— Roma Ligocka - Wolna miłość

do wolnosci w zwiazku trzeba dojrzec :) ja tez zawsze swoja przestrzen miec musialam , inaczej bym nie wytrzymala.

Kochana po dzisiejszym dniu mam dosc.

Jutro u mnie jest vege festiwal , wlasnie takie wydarzenie wynalazlam na fb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Ale wniosek możesz złożyć w każdym USC. Chyba że zależy Ci na czasie. I pamiętaj, że trzeba za ten odpis z reguły zapłacić, jak już się wybierzesz.

Ale generalnie można to załatwić w każdym USC? Nie spieszy mi się zbytnio. Wiem że to kosztuje, ale z tego co czytałem to niewiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, pyszczki!

Próbuję odpocząć, ale po pierwsze nie umiem odpoczywać, po drugie ciągle ktoś coś ode mnie chce.

Odwiedził mnie jeden teoretyk biznesu spod znaku "jak zarobić a się nie narobić" i wymyślił, żebym robiła prezentacje różnych zagadnień z angielskiego, wrzucała na youtube'a, leniwi studenci i dzieci przed sprawdzianami będą w to klikać, a mnie będzie co miesiąc lecieć kasa z reklam :o

Macie pomysł na nazwę? 8)

platek rozy, będziemy świętować aukcje jak ktoś, prawda, kupi :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :papa:

Ale generalnie można to załatwić w każdym USC? Nie spieszy mi się zbytnio. Wiem że to kosztuje, ale z tego co czytałem to niewiele.

Tak, w dowolnym USC. A nawet można to załatwić przez Internet, z domu, o ile masz profil zaufany w ePUAP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :papa:

Tak, w dowolnym USC. A nawet można to załatwić przez Internet, z domu, o ile masz profil zaufany w ePUAP.

Dzięki. Profilu nie mam, ale nawet wolałbym to załatwić osobiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, to możesz iść do dowolnego. Jeśli pójdziesz do "niewłaściwego" to poczekasz kilka dni dłużej, no chyba że Twój akt został już przeniesiony z papieru do ogólnokrajowego systemu informatycznego i będzie widoczny w systemie każdego USC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, to możesz iść do dowolnego. Jeśli pójdziesz do "niewłaściwego" to poczekasz kilka dni dłużej, no chyba że Twój akt został już przeniesiony z papieru do ogólnokrajowego systemu informatycznego i będzie widoczny w systemie każdego USC.

Nie spieszy mi się zbytnio, 22 lata żyłem w niewiedzy, to jeszcze z tydzień czy dwa poczekam. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, ;)

HoyaBella, nie poddawaj się jeszcze. Uwierz mi, że można uwalić rok, powtórzyć go i wyjść na prostą. Na pewno jest jakieś wyjście z sytuacji. Wiem, jakim problemem jest brak koncentracji i niemożność uczenia się, sam miałem z tym ogromny problem na studiach i poniekąd nadal mam. A to co o Tobie myślą inni - to nie jest w tym momencie najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dory wieczór Kochani :!:

Ja niby zdrowsza, ale naturalnymi lekami - imbir, cytrusy - podrażniłam sobie drogi żółciowe. W nocy myślałam, że zejdę...potworny ból!! Cały dzień dieta, ograniczyłam soki, herbatki, napary imbirowe. Leżę zupełnie bez sił...

kosmostrada, poczytałam z ciekawością o mąkach :D , też lubię różne rodzaje. Wykorzystuję do ciasteczek, klusek...

Polecam także amarantus, mąkę z niego, a także popping amarantusowy, czyli preparowany /pyszne ciasteczka, dodatek do sałatek.

Pozdrawiam serdecznie oczywiście wszystkich ze Spamowej!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rolosz, :papa: Jak weekend - z tarczą, czy na tarczy? :smile:

cyklopka, powodzenia w biznesie i niech Ci piniondz przyniesie. :great:

Nazwę dobrą wymyślisz znając Twoją kreatywnosć.

platek rozy, Kochana padamy i podnosimy się, ot i taka karma. :bezradny:

HoyaBella, Możesz jeszcze bardziej się samobiczować, ale po co? Zrób sobie to zadanie, które miałam na terapii - napisz list pożegnalny do swojego wewnętrznego krytyka.

misty-eyed, To muszę ojojać Kochana... :( Mówisz z deszczu pod rynnę... To chyba już jutro powinno być lepiej?

Amarantus jest na liście prób. :smile:

Młody wrócił ze spaceru z ziomkami. Mokry chyba do gaci (nie sprawdzałam ;) ). Z butów się leje. Ach ta młodzież... ;)

A pewnego dnia ta beztroska ulatuje i zaczynasz histeryzować przy katarze... :pirate:

Słyszę jak mówi do kumpla przez telefon - wbijaj na racuszki dyniowe! :D Miłe dla mnie. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HoyaBella, To prawda, że siedzenie w domu uwstecznia. Naprawdę sam to przerabiałem. Jeśli nie czujesz się na siłach, żeby kontynuować studia, wykorzystaj najbliższy rok dla siebie. Przez ostatnie miesiące napięcie związane ze studiami i magisterką trochę Tobą sponiewierało, co widać po Twoich wpisach na forum sprzed kilku miesięcy. Może jak teraz ten czynnik stresogenny odpadł, będzie Ci trochę łatwiej się skoncentrować na sobie? Wrócisz na studia za rok, wypoczęta i może i nawet wyleczona z lęków, czego Ci życzę :smile: Zobaczysz, że będzie wtedy łatwiej. Nie przejmuj się tym, że będą tam młodsi ludzie. Mgr robią ludzie w różnym wieku, niektórzy edukują się fakultatywnie. Sam bym sobie poszedł na jakieś nowe studia, mimo że mi teraz bliżej do trzydziestki :P

Kurdę, tak się rozpisałem, a Ty edytowałaś swój wpis. Tak się nie robi ;):lol: Trzymaj się, zobaczysz, że zacznie się układać!

misty eyed dobry wieczór. Również pozdrawiam.

JERZY62 :papa:

kosmostrada raczej na tarczy :bezradny: Może jutro będzie z tarczą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób sobie to zadanie, które miałam na terapii - napisz list pożegnalny do swojego wewnętrznego krytyka.

O rany! Gorąca mi się zrobiło, jak przeczytałem, że terapeutka kazała Ci pisać list pożegnalny ... :lol: Dobrze, że doczytałem zdanie do końca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób sobie to zadanie, które miałam na terapii - napisz list pożegnalny do swojego wewnętrznego krytyka.

O rany! Gorąca mi się zrobiło, jak przeczytałem, że terapeutka kazała Ci pisać list pożegnalny ... :lol: Dobrze, że doczytałem zdanie do końca ;)

Identyczne uczucie miałem jak to czytałem. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, :D Rozumiem Cię, bo pamiętam czasy, gdy koledzy Synów wpadali na zupki, kanapki, ciasto. Niektórzy, których spotykam na osiedlu, wspominają te czasy. Bardzo lubiłam, gdy młodzież odwiedzała nas... Wspomnienia pozostały ;)

Ja też pisałam taki list. To naprawdę przynosi skutek pozytywny :D

Tak bardzo chciałabym jutro wstać, upiec ciasto, zrobić obiad, eh, może uda się ;)

Jeśli niezbyt składnie piszę, źle wysławiam się, przepraszam. Taki dzień...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi