Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

neon, noooo , ale ide na 11 do lekarki o ile sie doczlapie. Musze miec l4 bo nie dam rady isc na warsztaty.A Ty jak sobie radzisz?

Juz zaliczylam placz. :roll: a do tego dzwonili z tej pracy w biurze w firmie budowlanej zeby sie umowic na rozmowe o prace.

Powiedzialam ze moge dopierow piatek . Chyba mi minie do tego czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!!!

O żesz jak zimno. Pogody niezdecydowanej ciąg dalszy, ale u mnie to norma. Idealnie na masakrowanie wahaniami ciśnienia. :bezradny: Ja kcę już wreszcie nałożyć coś innego niż puchówka!

Nie poszłam na ryneczek bo lało, ale zakupiłam słodycze dla dzieciaków na Zająca.

Ostatnia terapia za mną. Jestem zmęczona, ale zadowolona, bo koniec wtorkowych porannych sensacji. :great: Wy mi zostaliście do opowiadania o moich jazdach... ;)

Jutro już mam zaplanowane cotygodniowe kawkowanie z przyjaciółką, dzisiaj może wreszcie wieczorem tą bibliotekę załatwię, jak nie padnę po powrocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Kochani!! :papa:

Ta wiosna mnie wykończy chyba... dzisiaj pogoda się wściekła. Było słońce- dość ostre, później czarne chmurzyska i deszcz, chwila przerwy i gradobicie! Znowu słońce, deszcz i chyba 4 tura gradu. No nawałnica. :shock:

I jak tu się dobrze czuć? Ciśnienie mi rano skoczyło, musiałam brać pod język leki. A w pracy też zawierucha z papierami i latanie po podpisy... ale się wyrobiłam z robotą, a myślałam, że nie dam dzisiaj rady. Teraz bym wlazła pod kołdrę - taki finał mi się marzy. :bezradny:

kosmostrada, widzę, że Ciebie też poniewiera ta pogoda, dawno takiej zimo-wiosny nie było, co masakruje nas.

Ale święta mają być ponoć ciepłe, a później kwiecień-plecień i w końcu maj nas ukoi (mam taką nadzieję).

Wynagrodzisz dzisiaj sobie spotkaniem z psiapsiółką i kawusią. :D

platek rozy, jak się czujesz Płatuś, byłaś u lekarki? Ta wredna pogoda też daje Ci popalić migrenowo. Może da Ci jakiś lepszy lek na migrę.

Ja wczoraj dostałam pierwszy zastrzyk w doopę, wstrzymywałam się, chociaż sąsiadka dawno przyjechała i mogła mi zrobić, ale wczoraj nie wytrzymałam. Wezmę z pięć, może te bóle wreszcie ustąpią. Ratowałam się ketonalem, opokanem, ale to działa tylko na 3-4 godz.

Cześć Chłopaki! :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem juz w domku na l4 :?:?:? Mam ostre zapalenie zatok plus migrene do tego . Dostalam krople, tabletki i ketonal na bol.Pierwsze jednak co u mnie sprawdzala to to czy nie mam wylewu a ja juz wpadlam w panike na takie cusik.

Mam zakaz wychodzenia z domu do piatku. Faaaajnie ;):why: dni mi uciekna w pracy i za malo zarobie :(:why::why::why:

mirunia,:******** Kochana mam podobnie jak Ty . Mam juz dosc tej hustawki pogodowej bo strasznie zle reaguje na to.

Jak sie czuejsz po zastrzyku? Co dostalas ? Witaminowe tez???

U mnie pogoda bardzo podobna .

kosmostrada:******** ja tez juz wskoczylam w malutki tryb terapii czyli bedzie ona bardzoej podtrzymujaca a jak dostane cos bardziej stalego z pracy to zrezygnuje calkiem Ale chodze juz tam z niechecia i raz na miesiac mi teraz starczy w zupelnosci. Nic wiecej juz sie tam nie nauczymy niestety. Potrzebny by byl nowy T zeby spojrzal na nas swiezym okiem. Albo moze inny rodzaj terapii?

Tez marze zeby wyskoczyc z mojego zimowego plaszczyka --- mimo ze ladny. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://niezlymlynek.blogspot.com/2014/10/zapiekane-jabka-z-owsianka-orzechami-i.html

Jablka sobie zrobie na te niedole francowata chociaz moze dobrze ze to nie wylew a zatoki. Sie nalezy cieszyc!

Zakroplilam sie i gluty mi leca :?:x:x . Ketonal zezarlam to troche leb zelzal i to oko tak nie pulsuje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Platuś obiecane pazurki... ;) Miałam na sylwestra podobne, te bardziej w fiolet wpadają, a w słońcu błyszczą się te drobinki różnymi kolorami. W zbliżeniu drobinki widać, ale tak nie rzucają się w oczy. Bardzo si lakier, ale pazurki mocno króciutkie. :bezradny:

Kochana to zdrowiej nam szybko, dobrze że leki masz, teraz tylko się podkurować.

mirunia, Już zapewne jesteś w domku, jakoś ten dzień w pracy minął, dałaś radę!

Kochana u mnie to samo z pogodą, wracałam w słońcu i ciepełku... :shock: Kawusia jutro, ale może dziś wystawię nogę do biblioteki, na razie mi się nie chce, odsapuję.

Niedługo parę dni wolnego to pod kołderką choćby pół dnia ( bo pozostałe pół na spacerze... ;) )

Piję pyszną kawę i myślę co tu zrobić, co by nie zasnąć na stojąco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, a miałaś robiony rtg zatok? Jakie tabletki dostałaś na te zatoki, oprócz p/bólowego ketonalu?

To dobrze, że zadziałał ketonal i mniej boli. A tym L4 się nie przejmuj, to zaledwie kilka dni, więc niewielka strata pieniążków, a zdrowie ważniejsze.

Zatoki trzeba wygrzać w domu. Bardzo dobrze robi naświetlanie tą lampą z podczerwienią, masować czoło ciepłą lampą.

Zastrzyki moje to Naklofen (dicklofenak) p/zapalne i p/bólowe. Dzisiaj jakby ciut lepiej, to wszystko zależy od tego jak się poruszam i jak siedzę.

Najgorzej mnie boli jak siedzę w fotelu, więc poleguję lub chodzę.W pracy krzesło mam wygodne. Dzisiaj drugi zastrzyk wezmę.

Kosmuniu , fajny lakier! Ja też w sobotę sporo skróciłam paznokcie i mam króciutkie.

Odsapuj na razie po pracy, później dostaniesz zrywu do roboty.

Kupiłam wracając z pracy ładny karczek i właśnie studzę solankę z czosnkiem, zaraz go tam włożę i wystawię na balkon, niech się marynuje.

Miałam nie piec karczku, ale bardzo lubię to mięcho, będę miała też na gorąco na obiad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi