Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Ḍryāgan, markety otwarte, Lidle , Biedronki pootwierane, zabki . ... Nie wiem gdzie meiszkasz ale u idzie cos kupic lepszego niz makaron z keczupem .

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, ale fajnie, raz w życiu byłam na meczu hokeja, bomba. Chociaż może to były szwedzkie sztuki walki zakrzywionym kijem :mhm:

Ḍryāgan, do wody z łyżeczką soli wkładasz rozcięte na kilka kawałków marchewki (2-3), pietruszkę, plaster selera, plaster kalarepy (jak masz), nać pietruszki i parę liści kapusty zawiązujesz niebarwioną nitką, pół cebuli, parę ziarenek pieprzu, 2-3 kulki ziela angielskiego i liścia laurowego, to się gotuje, potem 2 kawałki mięsa (np. drób i wołowina). Po paru godzinach cedzisz, wywalasz warzywa, wkrawasz tylko marchew i nać pietruszki. Mięso możesz obrać i zjeść osobno.

Albo smolić to i kupić rosołki w kostkach, bulionetkę albo gorący kubek :lol:

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, moze sie wybiore jutro na ten hokej , jeszcze nie wiem :)

Ḍryāgan, wiem z e w zabce miesa sie nie kupi ale mozna np warzywka mrozone kupic na zupe kalafiorowa czy na patelnie i to ejst lepsze niz makaron z kechupem. Poza tym dorosly sam meszkajacy facet powinien kilka dan umiec zrobic a nawet mieszkajacy z kobieta gdzie tera z obydwie strony pracuja to tez taka umiejetnosc w cenie.

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, jestem, oto moje łowy. :D Spodni nie było takich, jakie chciałam, ale te czarne tyż mogą być.

Bezrękawnik ecru do pracy (ciepło w plecy), a tunika do portek. Tunika w kolorze cegły raczej, tu przekłamany kolor. Wszystko za 17zł. :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, tak, trzeba obustronnie dbać. Czasami jednak miło poczuć, że i o nas ktoś dba, a nie że ciągle sami zabiegamy o podtrzymywanie znajomości.

Co do żupana, mam fajny komplet z berdyszem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, gdzie kupiłaś?

witam spamowiczów :papa:

"Zajmij się życiem albo umieraniem"

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Jest cechą głupo­ty dos­trze­gać błędy in­nych, a za­pomi­nać o swoich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, fajne łowy ! Spodenki czarne przydadza sie zawsze , bezrekawniki tez mam --- trzy :D takie welniaczkowe i lubie je nosic do dzinsow a po d nie zakladam golfiki bawelniaczkowe Tunika super! :105:

Purpurowy czesc! :papa::papa: jak nastroj?

A kuriera ani widu ani slychu :evil: Zjadlam barszczyk .

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, dobre łowy :great:

Saszka, cześć!

Ḍryāgan, platek rozy, dobrze prawi, kilka podstawowych domowych dań warto ogarnąć. Rosół to dobry początek, bo pożywna zupa i baza dla wielu dań.

takie tam, dla mnie to wszystko nowe, ale udało mi się wznowić trochę znajomości.

Ulżyło mi po tym wczorajszym smsie, już nie Tęsknię :brawo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, hihi rozbawilas mnie tym postem na fb ! :D:D jest megasny! :mrgreen::uklon::uklon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, no tak aczkolwiek juz jestem po dwoch kawach i zamula dopiero zaczyna ciut odpuszczac. Esh ... Ale damy rade!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, cyklopka, cieszę się, że podobają Wam się moje łowy. :D Zaraz będę prać.

platek rozy, a nie masz namiarów na tego kuriera? Pewnie dzisiaj nici z zakupu stanika, bo mniejsze sklepy będą zamknięte, chyba, że jakaś galeria. :bezradny: Ale w galerii drogie są staniczki, oglądałam i mierzyłam nawet, ale za tą cenę wolałam kupić kozaczki. :D

cyklopka, ja rosół zaczynam od gotowania najpierw mięsa i zawsze zalewam go zimną wodą, wtedy wartości smakowe i pożywne przechodzą do rosołu. Po zszumowaniu i obgotowaniu dopiero dodaję przyprawy i warzywa (bez kapusty i kalarepy, ale z porem i przypaloną cebulką). Ale chyba każdy ma swój sposób i patent na gotowanie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, nie mam wlasnie , on ma tylko moj numer ale jeszcze nie dzwonil . Ja do galerii bo sa wyprzedaze a poza tym w malutkim sklepie nie kupie na siebie bo mam maly obwod a duza miske ... Musze miec 70 g albo 65 H :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają samotnie.podobnie jak narkomani.narkomani umierają w jakimś śmierdzącym sraczu a psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają za murami obozów psychiatrycznych we własnych odchodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, kalarepy ostatnio dużo miałam z pracy, bo przynieśli w ramach akcji "warzywa w szkole", a dzieci nie przeżarły, bo te kawałki były twarde i surowe 8) Listek kapusty często jest w zestawie z włoszczyzną, pora zwykle nie daję (chyba, że jest w domu, to dowiązuję , ale przypaloną cebulkę jak najbardziej, ten magiczny rytuał nad palnikiem :great: A czy najpierw wkładam mięso, czy warzywa, to mi akurat umknęło :mhm:

platek rozy, słyszałam, że na Długiej są sklepy z przecenioną bielizną, np. Triumph :mhm:

Muszę druknąć trochę dokumentów, a potem sobie zamówię te łamigłówki, żeby mi od razu po weekendzie wysłali.

Swoją drogą, gdzie Zosia i Filip? :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, wlasnie w Triumphie ceny z kosmosu dali i jest przecena tylko na kolorowa bielizne a ja potrzebuje czarny > Bylam u nich mierzylam i jak zobaczylam za czarny stanik cene 179 to oddalam :roll::roll::( a bylam zaraz po swietach i juz byla obnizka cen do 50 %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Filip chyba usunal konto. :mhm:

Jerzyku witaj :******

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heloł Spamoludki!!!

Ja dziś znów się zabrałam za kolejny etap ( przedostatni) wybłyszczania noworocznego chałupy. Zrobiłam też rundkę po lumpkach przede wszystkim za zapasową kurtką dla młodego już na zimowy wyjazd i nic nie kupiłam. :why:

Na obiad, a właściwie obiadokolację będę piekła schab ze śliwką, bo w biedrze dostałam Krakusa już taki nadziany.

Potwornie zimno na dworze, trudno sobie coś fajnego zaplanować, bo z domu się nie chce wyłazić, zostają atrakcje stacjonarne.

mirunia, Kochana zazdraszczam łowów! W taki prosty sposób sobie przyjemność sprawiłaś.

Rosół robię tak jak Ty i to jest chyba klasyka robienia rosołu, bo na gorącą wodę wrzuca się mięcho do potrawek, do podawania z sosem, do galarety no tam gdzie jeszcze to mięso ma mieć smak, a w rosole ma ten smak oddać.

cyklopka, Też nie dodaję kalarepy do rosołu, kalarepa na surowo lub w na ciepło duszona. Kapuchy też nie, mimo że jak mówisz bywa w zestawie.

Cieszę się, że humorek masz lepszy i z odpowiedzi na smsa. :great:

platek rozy, Zobacz w TK maxxie stanik, tam są dobre ceny i są ciekawe rozmiary.

Kochana dziś dużo lepiej brzmisz, może oprócz zamuły jest malutkie polepszenie? Czy to magiczne działanie obecności P.? ;)

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi