Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Placuszki z marchwi z imbirem i curry

1,5 dużej marchwi (u mnie 3 małe)

1 duże jajo

1 łyżka mąki kukurydzianej

1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

przyprawy: imbir, curry, chili, pieprz – to już wg uznania :)

odrobinę masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia

Marchew pokroić i wrzucić do blendera, zblendowac tak, że wyglądała jak starta na grubych oczkach. Wbiłac jajko, dodałac mąki i przyprawy. Smażyc na rozgrzanym maśle klarowanym, pod przykryciem, obustronnie na złoty kolor.

Mozna podac z jogurtem naturalnym...

Bardzo smaczne :)Polecam :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Dasz radę Słońce, trzymaj się wskazówek T. i będzie dobrze.

Dzięki za przepis na placuszki.

Zosia_89, Pięknie będzie pasować taniec z wstążkami dzieciaczków do tego utworu. :105:

Fajnie że weekendy towarzysko spędzasz.

Proszę tu bez czarnowidztwa. :nono: Jesteś tak fajną i miłą osóbką, że jakiś sympatyczny królewicz Cię namierzy. ;) Spytaj nawet naszych forumowych chłopaków, tutaj niejeden na randkę by Cię porwał... ;)

Gdzie jest bonsai, co by to zaraz ładnie po męsku ujął...

mirunia, Jesteś dzielna dziewczyna i nie dasz sobą jakiejś francy pomiatać. ;) Nie wiem na czym polega tajemnica, ale jak człowiek podstępnie zaprzyjaźni się z tym porannym lękiem, uzna że taka jego uroda, to jest zdecydowanie lepiej.

cyklopka, Ja też się pytam co dostałaś na koncentrację? Jak odczujesz działanie, to może też poproszę.

To zbierasz po szkole te ołówki, czy jak? Ja dostałam ostatnio w pracy wór ołówków w różnych kolorach do rozdawania, oczywiście komplet kolorystyczny od razu zgarnęłam. :mrgreen:

Little Red Fox, Jak tam Lisku, zmęczona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, ... No trudno, umówiłeś się na inny termin? Aż bojam się spytać, czy rozmowa z aspirantem była czysto towarzyska?

Umówiłem się na za tydzień, bo lekarz jest raz w tygodniu.

Pan aspirant pytał mnie o brata, kiedy się ostatnio z nim widziałem, gdzie teraz przebywa itp. A potem usłyszałem śmiech i okazało się że to kolega brata i że brat chciałby ze mną porozmawiać. A ja cały w strachu że coś przeskrobałem i chciałem się dowiedzieć o co chodzi.

No myślałem że go strzelę przez ten telefon.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, bonsai, platek rozy, Zosia_89, Little Red Fox, witam serdecznie :D

Kupiłam przed chwilą kilka książek dla dzieci, korzystając z dnia darmowej przesyłki. Mogłam spokojnie poczytać, obejrzeć, gdyż nie lubię tłumów i światła sklepowego.

Mam sporo prezentów do kupienia, bo to i urodziny Męża, Syna, Wnuczki Męża, gwiazdkowe prezenty, więc mam czego szukać, dlatego zawsze wcześniej zaczynam...

platek rozy, Kamilko, też robię te placki, bez chilli i curry, bo niestety nie przepadam :smile: , bardzo je lubię. Zresztą w ogóle dużo kombinuję w kuchni ostatnio ze względu na dziecko, zresztą i swój stan zdrowia, nie mam problemów zupełnie z przestawieniem się i zmianą żywienia.

Pierwszy raz ugotowałam zupę z zielonego groszku /krem/ i jestem zachwycona jej smakiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, to może getry zamiast rajtów pod spódnicę/tunikę. Nie żebym zachęcała do mdlenia. :P

Rozwiązałam kolejną scenkę w psychiatryku, ale podejrzałam rozwiązanie jednej łamigłówki i zła jestem, bo w sumie byłam blisko. Też zaraz myję główkę, nie chce mi się nic specjalnego do pracy robić, wolałabym się wyrelaksować.

Powiedziałam koledze Redaktorowi Naczelnemu, że psychiatra mi kazała artykuł napisać 8) Coby zobaczyć jak zareaguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, z tą suplementacją to ja mam problem, ponieważ moja p. doktor powiedziała, że właściwie vitd jest przyswajana z pewnością, natomiast wszystkie omega i inne - pewności nie ma, nie ma badań na potwierdzenie tego. Dlatego ja ograniczyłam się do vitD3 własnie i magnezu oraz potasu, który mam przepisywany na receptę /Kalipoz/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Ja też się pytam co dostałaś na koncentrację? Jak odczujesz działanie, to może też poproszę.

To zbierasz po szkole te ołówki, czy jak? Ja dostałam ostatnio w pracy wór ołówków w różnych kolorach do rozdawania, oczywiście komplet kolorystyczny od razu zgarnęłam. :mrgreen:

Piracetam.

Zbieram te ołówki, w domu je ostrzę nożem, bo zastrugaczką się już nie da i dołączam do moich zasobów, które są już dobrze powyżej 1000 egzemplarzy :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Little Red Fox, A skąd te ludziska ( w tym my) mają brać dobrą energię? Jak za oknem burość, deszcz, pizgawica, nic świątecznie nie nastawia. Ozdóbki w sklepach nie zastąpią porządnej porcji śniegu... :bezradny: Zaburzony jest naturalny rytm, przynajmniej jeśli chodzi o naszą szerokość geograficzną.

Już niedługo wolne, jeszcze tylko 22 dni... ;)

cyklopka, to napisz koniecznie, czy odczułaś działanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, co innego być w złym humorze, a co innego być zwyczajnie wrednym, wczoraj jeden klient otwarcie stwierdził, że jestem tępa, a drugi dziś chciał mnie do sądu pozywać, bo moja firma wysyła mu systematycznie spam na skrzynkę mailową :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmostrada - słucham.

I mam pytanie.

Macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę chemii niemieckiej na Allegro? :D

Otóż poczułam potrzebę zaczęcia używania płynu do płukania i chcę dobrej jakości. Ktoś coś ma do polecenia?:D

Kosmostrada.......dobre, przyjrzę się bliżej zaraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, a może to nie była krew, tylko niedopłukałam szamponu z płukanką :time:

A co mi zrobią na wieczny stan podgorączkowy? Do łóżka mnie nie położą, niestety trzeba chodzić do pracy do ludzi i wirusów :cry:

Zaczęłam robić rozpiskę kostiumu z gry. Wykonanie repliki nie będzie najłatwiejsze, ale najtrudniejsze też nie. Samo się nie zrobi, niestety, muszę zadbać o swój strój. To pokazuje, że marzenia potrzebują konkretnych działań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Jeśli masz na myśli wylanie do sedesu zapasów, to cóż mogę powiedzieć - BRAWO!

Wywaliłem wszystkie zapasy do sedesu i nie mogę zasnąć, więc próbuję czymś zająć myśli. Przed chwilą skończyłem oglądać "King Kong vs Godzilla" (na VHS oczywiście, bo inaczej to by była profanacja) a jak dalej nie będę mógł zasnąć, to obejrzę sobie "Terror Mechagodzilli".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi