Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :papa:

kosmostrada ojoj... My przerabialiśmy to przed świętami, nie zazdroszczę.

Ja chwilę temu wróciłam do domu. Zakupy, fryzjer z młodym. Udało nam się pójść na kręgle i zjeść fajny obiadek na mieście. Mąż pojechał do cukierni po coś słodkiego :105:

mirunia dzięki za to co napisałaś. Rozmawiam z nim, tłumaczę, ale póki co nie dociera. Nie ma go przez pięć dni w tygodniu więc chciałabym chociaż usłyszeć, że tęsknił czy coś :bezradny: On mi to okazuje inaczej np. zrobi dobrą kolację, kupi jakiś drobiazg i ja się cieszę i to doceniam, ale czasami wolałabym żeby zamiast tego po prostu mnie cmoknął, powiedział komplement, poflirtował itp... Może to ja za dużo wymagam? Już sama nie wiem :bezradny:

Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Jestem za tym, żebyś jednak pochodziła na spotkania, w celu sprawdzenia, czy jesteś w stanie poprawic czas zwinięcia się :D Możesz uzyskac mistrzostwo w błyskawicznej rejteradzie...

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pituś, nie rozumiem, czego organizm nieby nie przetrzyma...??

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Jestem za tym, żebyś jednak pochodziła na spotkania, w celu sprawdzenia, czy jesteś w stanie poprawic czas zwinięcia się :D Możesz uzyskac mistrzostwo w błyskawicznej rejteradzie...

Wkurzona jestem, bo zaufałam nowym znajomym, a ty przychodzi ktoś kto zaufanie zawiódł i kojarzy mi się wyłącznie z towarzystwem osób, wśród których nie byłam bezpieczna.

Mogę zrobić drugie podejście, bo w krótkich włosach nie pozna mnie jeszcze bardziej, a organizatorowi spotkania mogę się wytłumaczyć, że zapomniałam złożyć jakiś papier w sekretariacie do 16, dlatego pobiegłam. Gdyby ktoś pytał. Ale raczej nikt nie zapyta.

A jak pójdę w przyszłym miesiącu na tańce, to znowu poznam same dziouchy.

Nie no, ciężkie jest to poznawanie ludzi, wyszłam z wprawy :(

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, hej kochana! Fajny dzień miałaś! :great:

Czytałam co pisałaś i strasznie mi przykro, że masz taki smutek. Jedyne co wiem, z 20letniego stażu małżeńskiego, że trzeba rozmawiac i spokojnie mówic o swoich potrzebach. A najlepiej na duże rozmowy wychodzic z domu, gdzieś np. na kolację, bo w obcym miejscu trudniej ostentacyjnie wyjśc i trzasnąc drzwiami ;) Może twój mąż jest takim typem, który miłośc ukazuje w działaniu, a nie w gestach i słowach. Na pewno warto wykorzystac wyjazd młodego na czas tylko dla siebie, fajne wyjście (ty oczywiście zrobiona na bóstwo :smile: ), pogadanie, fajny nie taki codzienny seks... Coś co przełamie rutynę. Moi znajomi chodzą na terapię małżeńską, też jakiś sposób.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, Będzie dobrze kochana, tylko się nie poddawaj na wejściu. Nie jest to proste, wiem bo masę rozmów przeprowadzałam... Młody lichy, z gorączką, ale nie rzyga, więc chyba idzie ku lepszemu.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieslawpas, ide na terapie grupowa oddział dzienny, nie detoks

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieslawpas, a na detoks to niby jak? ..ciężej? nie wkrecaj tu i się nie wykręcaj :evil: wiem najtrudniej zrobić ten pierwszy krok...ale nie ma innej drogi..trzeba chcieć sobie pomóc, tyle w temacie. namiary dostałeś...reszta już zależy tylko od ciebie wieslaw

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieslawpas, amelia83 ma rację, dostałeś już tyle wskazówek, rad, że trzeba podjąć męską decyzję i ruszać do boju...bo jeśli chcesz żyć jak człowiek, wyjścia innego nie masz.

W Warszawie jest mnóstwo mozliwości, a kwitków w Zusie się już nie załatwia, bo jest ewuś, więc nie oszukaj sam siebie.

Ja, będąc w Twojej sytuacji, już dawno byłabym w szpitalu...trzeba wykonać kilka telefonów i już.

Sądzę, że większości z nas, jest po prostu przykro, bo naprawdę bardzo przejęliśmy się Twoim stanem, a Ty nie robisz nic, sorry, ale taka jest prawda.

"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"

"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.

Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieslawpas, :evil::evil: ja tez mam kwalifikacyjna rozmowe przed w piątek

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Moja terapeutka eks- terapeutka, chyba miała serdecznie dosyć mojego płaczu, klnięcia i wariowania na terapii tak dla odmiany ;) a Ty korzystaj z terapii ile wlezie i póki możesz :mrgreen:

Symla 200mg

Ketrel 400mg

Abilify 30mg

Propranolol 40mg

Lorafen 1mg doraźnie

F31 ChAD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też witam wszystkich ciepło :D

Chciałabym, aby Wiesio w końcu zmobilizował się, ale jak widzę, to trudne dla Niego.

Ja rozumiem, że do wielu decyzji musimy dojrzeć, jednak w niektórych sytuacjach przyśpieszenie jest konieczne...

Poczytałam sobie Wasze posty i u każdego coś się dzieje, co wymaga decyzji, rezygnacji, walki...

Człowiek postawiony pod murem, albo podejmuje decydujące kroki, albo nadal męczy się.

Dzisiaj był u mnie starszy Wnuczek przez kilka godzin, bo Rodzice mieli coś do załatwienia-jak ja Go bardzo kocham :cry: Zrobiłam obiad, chwilę jeszcze posiedzieli z nami..

Jutro wpadnie młodszy...nie mniejszym darzę Go uczuciem<3 :!:

Nie czuję się najlepiej /jeszcze coś siedzi we mnie/, ale muszę za chwilkę wyjść do Biedronki, albo do Almy, by dokupić co nieco na jutrzejszy wspólny obiad...

Edytowane przez Gość

"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"

"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.

Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi