Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mufti Miśkiewicz chce demonstracyjnie dokonać uboju rytualne

carlosbueno

Rekomendowane odpowiedzi

http://wpolityce.pl/wydarzenia/64535-muzulmanie-testuja-polski-wymiar-sprawiedliwosci-mufti-miskiewicz-chce-demonstracyjnie-dokonac-uboju-rytualnego-bedzie-reakcja

Co o tym myślicie.

Ja jestem przeciwnikiem, nie chcę aby jakieś mniejszości religijne zwłaszcza islamskie łamały prawo polskie bo to ich religijny obowiązek.

Oczywiście polscy tatarscy muzułmanie nie stanowią jakiegoś większego zagrożenia( jakby prawdziwi muzułmanie zobaczyli jak oni żyją pewnie by im odmówiono prawa nazywania się muzułmanami) no ale nie należy dawać im nawet najmniejszych ustępstw bo później chcą coraz więcej, co potwierdziły wcześniejsze sytuacje na zachodzie Europy.

W ogóle ten naczelny polski mufti Miśkiewicz studiował u Wahabitów w Arabii Saudyjskiej co mówi samo za siebie, zresztą podobno przez wielu Tatarów jest nielubiany za radykalizm. A ten ubój rytualny jak naprawdę bardzo by chcieli to by mogli go dokonać bez informowania mediów, a tak chcą zgrywać pokrzywdzonych i ofiary dyskryminacji religijnej. Media na zachodzie też o tym piszą bo nasz mufti poinformował tamtejszych imamów o tej wielkiej dyskryminacji i jeszcze trochę a doczekamy się u nas zamachów za prześladowania islamu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze byłem za wszelką wolnością i równością wyznaniową. Od kiedy jednak rozpętała się cała ta sprawa uboju rytualnego zmieniłem zdanie. Drażni mnie to, że jacyś ludzie w myśl swojej religii chcą się znęcać nad zwierzętami. Jakim prawem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze byłem za wszelką wolnością i równością wyznaniową. Od kiedy jednak rozpętała się cała ta sprawa uboju rytualnego zmieniłem zdanie. Drażni mnie to, że jacyś ludzie w myśl swojej religii chcą się znęcać nad zwierzętami. Jakim prawem?

Ja tam jakimś wielkim miłośnikiem praw zwierząt nie jestem, ale nie chcę aby naginać prawa i dorobek cywilizacji europejskiej żeby przypodobać się muslimom, wszyscy wiemy jak to się kończy, teraz na zachodzie w prawie każdej stołówce szkolnej serwują mięso halal, a i w sklepach i restauracjach trudno inne uświadczyć.

Dowiedziałem się też że nasz pan mufti ma firmę która zajmowała się rytualnym ubojem zwierząt i przydzielał certyfikaty z tym związane to nie dziwi jego akcja, bo sporą kasę na tym traci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dla mnie niezrozumiałe jest zabranianie uboju rytualnego...tzn w zasadzie zrozumiałe jest. Po prostu mamy w społeczeństwie, wielu histeryków z ciasnymi głowami, którzy nie chcą zrozumieć drugiej strony...co w zasadzie jest standardem od zawsze. Kiedyś tylko byli prawicowi, a teraz bedą lewicowi...ale w zasadzie zmiana zerowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dla mnie niezrozumiałe jest zabranianie uboju rytualnego...tzn w zasadzie zrozumiałe jest. Po prostu mamy w społeczeństwie, wielu histeryków z ciasnymi głowami, którzy nie chcą zrozumieć drugiej strony...co w zasadzie jest standardem od zawsze. Kiedyś tylko byli prawicowi, a teraz bedą lewicowi...ale w zasadzie zmiana zerowa.

A ci z drugiej strony muzułmanie i żydzi nie mogą zrozumieć że Polska to świecki kraj ( przynajmniej nominalnie) i prawa religijne nie mogą być nad prawem państwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, no ale zawsze mozna sobie wytrzec morde o:

"wolność sumienia i wyznania oraz swobodę praktyki religijnej, w tym uboju rytualnego w Polsce gwarantują" m.in.: konstytucja, Europejska Konwencja Praw Człowieka, Karta Praw Podstawowych Unii Europejskiej, Powszechna Deklaracja Praw Człowieka.

:105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, no ale zawsze mozna sobie wytrzec morde o:
"wolność sumienia i wyznania oraz swobodę praktyki religijnej, w tym uboju rytualnego w Polsce gwarantują" m.in.: konstytucja, Europejska Konwencja Praw Człowieka, Karta Praw Podstawowych Unii Europejskiej, Powszechna Deklaracja Praw Człowieka.

:105:

Jestem przeciwnikiem dawania specjalnym praw religiom, muzułmanie opanowali wykorzystywanie tych praw do perfekcji, chociaż z reguły łamią one inne ważniejsze prawa wywalczone przez cywilizacje europejską typu równouprawnienie płci, wolność słowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muzułmanie opanowali wykorzystywanie tych praw do perfekcji, chociaż z reguły łamią one inne ważniejsze prawa wywalczone przez cywilizacje europejską typu równouprawnienie płci, wolność słowa.

Ech, taki juz urok takijii, klamstwem i podstepem, przeciez to w imie wyzszej idei, islamskiego pokoju na swiecie. :105:

Carlos, slyszales zapewne wypowiedz tego imama, ktory ostatnio pochwalal i zachecal muzulmanow do przyjazdu do Europy zachodniej, i zerowaniu na tamtejszych socjalach jednoczesnie szybko sie rozmnazajac, aby islam jak najszybciej wygral w Europie. :pirate:

Niestety informacja nie przebila sie do politporawnego, glownego nurtu. Skoro oni zdobywaja sie juz na taka jawna bezczelnosc, to zastanawiam sie, skad biora sie pozyteczni idioci broniacy tej posranej ideologii.

Inna sprawa, ze ich mentalnosc i zasady sa o wiele silniejsze, jako strategia spoleczna, niz nasze rozmemlany liberalizm (do ktorego jestem przywiazany, chociaz juz nienawidze go za wewnetrza slabosc), i lewicowa politpoprawnosc, ktore czynia nas juz chyba bezbronnymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlos, slyszales zapewne wypowiedz tego imama, ktory ostatnio pochwalal i zachecal muzulmanow do przyjazdu do Europy Zachodniej, i zerowaniu na tamtejszych socjalach jednoczesnie szybko sie rozmnazajac, aby islam jak najszybciej wygral w Europie. :pirate:

Niestety informacja nie przebila sie do politporawnego, glownego nurtu. Skoro oni zdobywaja sie juz na taka jawna bezczelnosc, to zastanawiam sie, skad biora sie pozyteczni idioci broniacy tej posranej ideologii.

Oczywiście że słyszałem, no ale do masowej opinii to nie dotarło bo na zachodzie uznano by to oznakę rasizmu czy islamofobii a w Polsce ludzie wolą bestwić się nad KK. A Europa jest zwłaszcza jej tzw elity są pełne pożytecznych idiotów, ale zwykli prości ludzie coraz bardziej widzą co się święci i mam nadzieję że do głównego nurtu politycznego islamorealizm się przebiję, ale może być za późno bo demografii nikt nie zatrzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale przecież ten ubój był dozwolony i dopiero zmiana owego prawa go zabrania...choć w sumie to nie wiem czy zabrania, bo chyba oni mogą ten ubój przeprowadzić, ale nie mogą chyba kupic takiego miesa w sklepie. Nie jest dozwolony obój na skalę masową,przemysłową czy jakos tak...

Dla mnie to jest śmieszne. Ostatnio widziałem w TV niedzwiedzia w cyrku z kagańcem na ryju chodzacego po linie...normalnie żałosne. Po prostu cięzko mi ogarnąć czemu tak ważne stało sie akurat to w jaki sposób zwierze umrze. Tym bardziej że tutaj chodzi o tradycje i wierzenia. Pewnie że zwierze cierpi, ale ...no po prostu nie ograniam :smile:. Ostatnio szukam materiały na temat hodowli ekologicznych drobiu i trafiłem na coś co mnie zdrowo rozbawiło. Koles tłumaczył, czym jest owa ekologiczna hodowla i przewijała sie ważna kwestia, czyli dobrostan zwierząt. Na końcu wyjaśnił, że "także ubój zwierząt odbywa sie z uwzględnieniem ich dobrostanu" :smile: . Normalnie aż sie wzruszyłem. To my już potrafimy zabijac zwierzęta z uwzględnieniem ich dobrostanu w 1/20 ich naturalnego życia które by miały gdybyśmy ich nie musieli zabić..Wiem, że zwierzęta są zabijane i zjadane i mi to nie przeszkadza, ale przeszkadza mi ta ułuda i doza hipokryzji. Teraz dopiero zakazana zostanie hodowla klatkowa kur....Po prostu śmieszy mnie ten temat. Podejrzewam że chodzi w nim tylko o religie. Carlosowi chodzi tylko o islamistów, a większości przeciwników o to że po drugiej stronie jest religia. Zwierzęta cierpią w imie ekonomii w stosunku 10000itd... miliardowo wiekszym całe życiei jakos takiej afery nie kojarzę. Ciężko mi ogarnąć że społeczeństwo w zasadzie ma w dupie w swej ogromnej wiekszości jak są hodowane zwierzęta które MY jemy, jednak często ci sami ludzie jak chodzi o zwierzęta które jedzą ONI to oczywiście moralność, wrażliwość że aż sie uszami przelewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ci z drugiej strony muzułmanie i żydzi nie mogą zrozumieć że Polska to świecki kraj ( przynajmniej nominalnie) i prawa religijne nie mogą być nad prawem państwa.

LOL, a z drugiej strony są Tatarzy, którzy żyją sobie spokojnie, swoje święta obchodzą i jakoś nikt nigdy nic nie miał do nich. Nagle nagonka na ubój rytualny i potomkowie stają się muzolami. Tak się składa, że to święto, w którym mufti dzisiaj uczestniczył było w tatarskiej wsi.

Nie będzie muslim pluł nam w twarz.

j/w 8)

Carlos, slyszales zapewne wypowiedz tego imama, ktory ostatnio pochwalal i zachecal muzulmanow do przyjazdu do Europy zachodniej, i zerowaniu na tamtejszych socjalach jednoczesnie szybko sie rozmnazajac, aby islam jak najszybciej wygral w Europie.

Którego, podaj źródło, podaj odłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że znakimta większość Tatarów z radykalnym czy nawet prawdziwym islamem nie ma wiele wspólnego, ale ten mufti szkolony przez Wahabitów w Arabii Saudyjskiej jest mocno podejrzanym typem. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu na świecie dominowali łagodni muzułmanie luźno traktujący religię zwłaszcza w Afryce, niczym polscy Tatarzy ale dziś większość z nich się zradykalizowała no i też istniej takie niebezpieczeństwo że u nas tak może być, więc należy się mieć na baczności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Którego, podaj źródło, podaj odłam.
w Wielkiej Brytanii miało to miejsce http://www.euroislam.pl/index.php/2013/02/choudary-bierzcie-zasilki-zeby-wspierac-dzihad/

No tego portalu nie traktuję jako wiarygodne źródło informacji, szcześliwie podali źródło zewnętrzne ;) I Anjem jest brytyjczykiem z pochodzenia, chociaż koleś strzela w stopę i sobie i całemu islamowi. Generalnie masakra. A btw, też mylnie sprecyzowane pojęcie dżihadu, bo to nie tylko walka zbrojna

Jeszcze kilkadziesiąt lat temu na świecie dominowali łagodni muzułmanie luźno traktujący religię zwłaszcza w Afryce, niczym polscy Tatarzy ale dziś większość z nich się zradykalizowała no i też istniej takie niebezpieczeństwo że u nas tak może być, więc należy się mieć na baczności.

Czy ja wiem, czy tak się zradykalizowała. Ogólnie można powiedzieć, że żal mi tych, którzy sobie w spokoju praktykują religię, nikomu na łeb nie wchodząc, a mają przesrane na dzień dobry przez wszystkich radykałów i wiecowych krzykaczy, którzy coś próbują osiągnąć, ale nie do końca wiedzą co i po co w ogóle. Nie powiedziałabym też, że większość. Po prostu tych wiecowych krzykaczy lepiej w tłumie widać i z drugiej strony media ich sobie biorą na muszkę + wszelkie doniesienia o tym, że muzułmanin to, tamto, sramto, totalnie ignorując jakiekolwiek pozytywne zdarzenia z zakresu religii. Mówi się, że ktośtam wysadził coś w powietrze i był muzułmaninem. A jak koleś trzymał w piwnicy swoje dzieci to nikt już o wyznaniu nie wspomniał. Szukanie rewelacji na siłę. Prawda jest taka, że islamizacja Polsce nie grozi, a to spinanie dupska na zapas wygląda dość żałośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że islamizacja Polsce nie grozi, a to spinanie dupska na zapas wygląda dość żałośnie.

30 lat temu na zachodzie też tak mówiono, a nawet nie zdawano sobie z tego sprawy. Poki co Polskę ratuje kiepska sytuacja gospodarcza i brak socjalu ale nigdy pewnym tego być nie można że to się zmieni i nie możemy się zasłaniać niewiedzą bo wiemy co stało się na zachodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przeczytałem podany tekst radykała to mi się odechciewa żyć, że takie rzeczy się dzieją na świecie. Zrozumiem, że ktoś ma jasno określone poglądy i ich broni, ale takie klapki na oczach mieć? Najwięcej zła na świecie z reguły tworzą chore ideologie. Marny jest los człowieka. :hide:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skontaktowałem się z cywilizacją z gwiazdozbioru Wielkiej Krowy i tamtejsza Rada Starszych zaaprobowała wysłanie na ziemię statku kosmicznego, którego załoga zajmie się ubojem rytualnym nagich małp, które dotąd bezkarnie bestialsko mordowały święte krowy.

Prosili, by ziemscy aktywiści nie dokonywali samosądu na muftim, bo wg. prawa kosmicznego

ten, kto rytualnie zabija święte krowy, zostanie wskrzeszony i zabity w rytualny sposób dokładnie tyle razy,

ile świętych krów sam rytualnie wcześniej zamordował.

Dlatego już teraz należy zacząć oficjalnie współczuć muftiemu i Jego ewentualnym następcom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszli i zgwałcili ludzi, ich tożsamość, poczucie wspólnoty, osobowość w imie krowy...ja w zasadzie postuluję jeszcze pielgrzymki Hindusów do Europy w obronie krów, żydów wszedzie w imię swiń i wszystkich do Azji w imie psów...Zgwałćmy sie wszyscy na wzajem w imię troche lepszego samopoczucia uzyskanego w ramach naszej codziennej gry luster. Jak widziałem te idiotki stojące pod bramą atakujące tych skołowanych biedaków to po prostu ogarnia mnie współczucie dla nas wszystkich. W jakim dziwnym świecie przyjdzie nam juz niedługo żyć jeśli poddamy sie terrorowi histeryków...Wielkomiejscy niedowartościowani zblazowani przedstawiciele socjalnej histerii, postanowili zawalczyć o prawa zwierząt, bo krew za długo leci...to jest rzeczywista masakra broń Boże nie piłą mechaniczną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi