Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, zestresowana1990 napisał:

No oczywiście ze tak!!! Ledwo funkcjonowałam przez ten stres 😮 zreszta teraz planuje w najbliższym czasie iść zrobić kalprotektyne w kale to na sama myśl cała się trzęsę :( i jestem pewna ze wynik wyjdzie taki ze juz nie bedzie dla mnie nadzieji. Dzis jak dostałam biegunkę to się znów załamałam :(

Ja tez z się boje, że moje wyniki wyjdą fatalne.

Co ja wtedy zrobię.

@Tukaszwili zakładasz tutaj jeszcze? @Roza00 co u Ciebie?

Edytowane przez zakazana88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, alicja_z_krainy_czarów napisał:

A co masz na myśli przez biegunkę @zestresowana1990

Pozniej się odniosę do waszych postów, bo nie mam jak pisać 😜 

Oddanie stolca - wody. Po prostu jakbym sikała druga dziurka 🙂dzis mnie rano złapały skurcze jelit i wlasnie biegunka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciagle mnie coś w tych jelitach piecze, kłuje...do tego te dziwne stolce. Dzis ten wodnisty...ciagle czuje jakies skurcze i dziwne rzeczy. Gazy, wzdecia. Jak pójdę zrobić ta kalprotektyne to podejrzewam ze wynik bedzie kosmiczny. A wtedy kolonke na 100% mi zrobią.  Z drugiej strony i tak jeśli jestem chora to unikanie badań nic nie da bo mój stan tak czy siak bedzie się pogarszał...takze muszę iść na to badanie i wtedy po prostu się wszystko wyjaśni 🤷🏻‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, zestresowana1990 napisał:

Ciagle mnie coś w tych jelitach piecze, kłuje...do tego te dziwne stolce. Dzis ten wodnisty...ciagle czuje jakies skurcze i dziwne rzeczy. Gazy, wzdecia. Jak pójdę zrobić ta kalprotektyne to podejrzewam ze wynik bedzie kosmiczny. A wtedy kolonke na 100% mi zrobią.  Z drugiej strony i tak jeśli jestem chora to unikanie badań nic nie da bo mój stan tak czy siak bedzie się pogarszał...takze muszę iść na to badanie i wtedy po prostu się wszystko wyjaśni 🤷🏻‍♀️

Wiesz co, a ktoś powiedział wczoraj, ze nie będzie po lekarzach chodził!!! Uspokój się. Nic ci nie dolega. Może wczoraj cos zjadłaś, ja raz wypiłam 10 herbatek z rumianku i przez dwa dni za przeproszeniem sralam żółta woda, już byłam przekonana, ze po mnie 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, alicja_z_krainy_czarów napisał:

Wiesz co, a ktoś powiedział wczoraj, ze nie będzie po lekarzach chodził!!! Uspokój się. Nic ci nie dolega. Może wczoraj cos zjadłaś, ja raz wypiłam 10 herbatek z rumianku i przez dwa dni za przeproszeniem sralam żółta woda, już byłam przekonana, ze po mnie 😜 

No ja wypiłam jedynie szklankę melisy to raczej nie powinnam dostać biegunki od tego...

Nie wiem sama juz co robic. Na ten moment jestem załamana bo wszystko juz było lepiej, stolce w miarę normalne a tu raptem znowu to samo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, zestresowana1990 napisał:

No ja wypiłam jedynie szklankę melisy to raczej nie powinnam dostać biegunki od tego...

Nie wiem sama juz co robic. Na ten moment jestem załamana bo wszystko juz było lepiej, stolce w miarę normalne a tu raptem znowu to samo. 

Daj spokój. Masz 28 lat i pierwsze, co myślisz, jak dostaniesz biegunki to RAK? Pomyśl, jak chore jest to myślenie. Mogłaś złapać wirusa, mogłaś coś zjeść nieświeżego, może być milion powodów, a nawet i stres. Ale Ty widzisz tylko najczarniejszy scenariusz. Po co Ci więcej badań? Masz pełną morfologię, enzymy Z KRWI, ta amylaza w moczu to pewnie efekt, że zjadłaś coś słodkiego, sama pisałaś, że czasami zjesz jakąś czekoladę czy coś. 

Ja kilka razy w życiu miałam zatrucie pokarmowe, raz tak ostre, że po wodzie leciałam do toalety. Na studiach też, tydzień zatrucia, a nawet przez myśl mi nie przeszło, że to nowotwór. Po prostu załatwiłaś się i tyle, nie rób z tego wielkiego halo i przejdź już do porządku dziennego. Może masz alergie pokarmowe, ale na pewno nie raka!!! I to jelita, przy którym hemoglobina jest obniżona, wszędzie tak piszą, nawet w Internecie, czyli w naszym najwspanialszym źródle informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.04.2019 o 16:14, zakazana88 napisał:

z tym moim bólem.

Codziennie Cię boli przez cały dzień? A  może ten ból jest na tle nerwowym.

U mojego teścia ze trzydzieści lat temu zdiagnozowali niby to raka trzustki, też go bardzo bolało. Już miał umówioną na operacje tego raka trzustki ale po rozmowie z jakimś tam swoim znajomym lekarzem zrezygnował z tej operacji. Chłop żyje do tego czasu i ma się dobrze. Okazało się że to było na tle nerwowym z przeżyć, zmartwień o swoją żonę. Autentyczna historia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, JERZY62 napisał:

Codziennie Cię boli przez cały dzień? A  może ten ból jest na tle nerwowym.

U mojego teścia ze trzydzieści lat temu zdiagnozowali niby to raka trzustki, też go bardzo bolało. Już miał umówioną na operacje tego raka trzustki ale po rozmowie z jakimś tam swoim znajomym lekarzem zrezygnował z tej operacji. Chłop żyje do tego czasu i ma się dobrze. Okazało się że to było na tle nerwowym z przeżyć, zmartwień o swoją żonę. Autentyczna historia.

Codziennie, czasem mala przerwaz tym ze to niejest taki bol ze ja nie moge wytrzymac czy cos. Po prostu czuje czasem ucisk w lewym boku lub w miejscu trzustki. I tez bola mnie plecy po lewej stronie A czasem całe.ledzwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zakazana88 ja tez jestem cały czas nerwowa i boje się o swoje zdrowie...boje się raka jelita i nawet dzis przeglądałam fora ludzi którzy chorowali na raka jakie mieli objawy itd 🤦🏻‍♀️

Edytowane przez zestresowana1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, zestresowana1990 napisał:

@zakazana88 ja tez jestem cały czas nerwowa i boje się o swoje zdrowie...boje się raka jelita i nawet dzis przeglądałam fora ludzi którzy chorowali na raka jakie mieli objawy itd 🤦🏻‍♀️

No ja podobnie A jutro chyba oszaleje odbierając wyniki :(

ja dzis 20 km rowerem przejechalam.zeby nie myśleć za bardzo.

skąd kurczę wiedzieć czy to z powodu nerwicy czy też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, zakazana88 napisał:

Siedzę w kolejce. Strasznie się boje. Wyniki o 15.00 masakra. Nie wiem jak je odbiorę.

Spokojnie staraj się wyluzować bo stres strasznie miesza w morfologii! U mnie w przychodni nawet jest napisane min żeby się przed badaniem nie stresować bo to zaburza wyniki. Takze uspokój się teraz. 

Bedzie dobrze zobaczysz!!! ✊🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, zestresowana1990 napisał:

Spokojnie staraj się wyluzować bo stres strasznie miesza w morfologii! U mnie w przychodni nawet jest napisane min żeby się przed badaniem nie stresować bo to zaburza wyniki. Takze uspokój się teraz. 

Bedzie dobrze zobaczysz!!! ✊🏻

Zobaczymy o 15.

A u Ciebie jak tam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani a mam do Was takie pytanie. 

Czasem jest tak ze wyprozniam się w miarę normalnie po czym tak jak wczoraj raz mnie przeczyscilo. Wzielam stoperan i wstyd się przyznać ale co raz częściej mi się to zdarza. I jak wezme stoperan to znów pare dni mam spokoju. Myślicie ze przy raku jelita taki stoperan nic by nie dał? Ze i tak miałabym biegunki? Skąd macie to wiedzieć...głupie pytanie ale chce się poradzic poprostu. Mam taki lek przed kolonoskopia ale po prostu juz sama nie wiem...chyba tylko to badanie rozwialoby wszelkie moje wątpliwości. Jak wkręciłam sobie raka piersi to pare miesięcy płakałam wieczorami ze umrę ale po Usg mi przeszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, zakazana88 napisał:

Zobaczymy o 15.

A u Ciebie jak tam?

Dzis w toalecie w miarę okej ale wczoraj wzielam sobie stoperan. Chyba się uzależniłam. On daje mi trochę takiego spokoju...chyba tylko kolonoskopia by mi pomogła. Albo by wyszło ze jestem zdrowa albo rak jelita i leczenie :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, zestresowana1990 napisał:

Dzis w toalecie w miarę okej ale wczoraj wzielam sobie stoperan. Chyba się uzależniłam. On daje mi trochę takiego spokoju...chyba tylko kolonoskopia by mi pomogła. Albo by wyszło ze jestem zdrowa albo rak jelita i leczenie :( 

Nie.wiem.co Ci poradzić w sumie bo mnie akurat kolonoskopia pomogla.

A jak z innymi dolegliwościami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi