Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Stres, który boli

- Ostatnio mieliśmy dosyć trudny okres – przeprowadzka do innego miasta, poszukiwanie pracy, no i lada dzień spodziewamy się dziecka. Mój mąż przypłacił to wszystko dziwnymi objawami. Zaczęło się od usztywnienia karku, a gdy to przeszło, po kilku dniach zaczął narzekać na ból barku. Potem pojawiła się wysypka na całym ciele i gorączka. Był u lekarza, w szpitalu zrobiono mu wszystkie badania (badania krwi, RTG klatki piersiowej, EKG itp). Okazało się, że jest zdrów jak ryba. Mąż podjął pracę, zaczęło się wszystko układać, aż tu nagle pewnego dnia znowu budzi się z bólem pod żebrami po lewej stronie, z bólem barku, czasami drętwieje mu ręka i nie może nią ruszać cały dzień, ma drgawki i napady zimna nawet w nagrzanym pomieszczeniu. Mam wrażenie, że ten ból wędruje po całym ciele – napisała na forum internetowym poświęconym nerwicy zrozpaczona żona, prosząc o radę. Dostała mnóstwo odpowiedzi. To nerwica wegetatywna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angie1989, mnie bolało ciagle ponad miesiąc dopóki nie zrobiłam USG i wyszło wszytsko ok. Póki o tym myślisz to będzie boleć. znam to z autopsji... Kochana nie nakręcaj się, czasami może zacząć boleć po np krzywym siedzeniu przed kompem, właśnie tak pod żebrami. mi lekarz tłumaczył skąd to się bierze ale mineło to zapomniałam.

ja o 15 jade po wyniki TK trzymajcie kciuki błagam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malenstwo31wszystko będzie dobrze. Nie wydawajcie już pieniędzy na ciągłe badania, bo nigdy nie wyjdziecie z nerwicy. Ja akurat jestem w takiej sytuacji teraz, że nie mam na prywatne badania, ale nawet nie chce iść się badać na nfz, bo wszystko wróci ze zdwojoną siłą zacznie się w oczekiwaniu na wyniki czytanie w internecie i nakręcanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D@ri@nk@, A czy choroby sobie tez przypisujesz i latasz po lekarzach jak my tutaj:p?

Jasne ;) Chyba wszystkie możliwe od kilku lat ;) Kartotekę u lekarza mam większą niż akta sądowe niejednej mafii :lol::lol::lol:

Poczytałam wasze posty tak do kawki po pracy ;)

Co do tego kłucia pod żebrem to też mam, ale po 1 to nie wątroba, bo ona jest niżej, po 2 jak było usg ok to nie może być zmian bo tak naprawdę wątroba nie boli, może boleć worek osierdziowy ale wtedy wtroba musiałaby być mega powiększona i nie da się tego na usg czy w badaniu Alt przeoczyć ;)

Może to być piasek w woreczku zółciowym, ale nie jest groźny, z czasem się wypłukuje :)

Co do ZJD to mój najnowszy objaw. Biegunki nie mam bo "biegunka" to wypróżnianie więcej niż 3 razy na dobę, ale za to woda ze mnie leci i nawet węgiel nic nie daje :roll: Wmówiłam sobie że to tylko nerwica i czekam aż minie, w nosie to mam, nie idę znowu do lekarza :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angie1989, nerwobóle albo zła dieta i woreczek zółciowy obciążony ;) Nie jedz tłustego i słodyczy, nie pij gazowanego i alkoholu :)

Jak bardzo chcesz pobierz sobie np to http://www.doz.pl/apteka/p6289-Rowachol_kapsulki_elastyczne_30_szt nie zaszkodzi a może odciążyć organizm

Ja tez mam takie bóle, ale jak się żre raz dziennie o godzinie 20 kolację typu kebab, KFC, pizza czy mięcho z sosem to nic dziwnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

martini123, ja miałam w ostrej fazie nerwicy mrowienia w glowie...

sinister, zgłupiales cos ty. Robiles badanie na boreliozę?

D@ri@nk@, moze masz racje dzis na kolacje shusi :) zobaczymy co dalej będzie;)

Nigdy nie miałem styczności z kleszczami i miejscami,gdzie możnaby takowego kleszcza złapać.

-- 24 lis 2014, 19:48 --

Ale zaraz o ile pamiętam ja już miałem taką skórę przy pierwszych silnych napadów nerwicowych w kwietniu, wrażliwą na chemikalia jak sprzątałem u babci w mieszkaniu.Więc to nie może być chyba nic poważnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego kłucia pod żebrem to też mam, ale po 1 to nie wątroba, bo ona jest niżej, po 2 jak było usg ok to nie może być zmian bo tak naprawdę wątroba nie boli, może boleć worek osierdziowy ale wtedy wtroba musiałaby być mega powiększona i nie da się tego na usg czy w badaniu Alt przeoczyć ;)

Może to być piasek w woreczku zółciowym, ale nie jest groźny, z czasem się wypłukuje :)

Co do ZJD to mój najnowszy objaw. Biegunki nie mam bo "biegunka" to wypróżnianie więcej niż 3 razy na dobę, ale za to woda ze mnie leci i nawet węgiel nic nie daje :roll: Wmówiłam sobie że to tylko nerwica i czekam aż minie, w nosie to mam, nie idę znowu do lekarza :twisted:

u mnie podobnie, załatwiam się do 2 razy ale za to sporo i woda:(

do tego bóle brzucha, jakieś skurcze, kłucia, kolki. A czy piasek wychodzi w USG i próbach wątrobowych? U mnie czysto a boli dziś bardzo.

Wyjątkowo nasiliło się po wypiciu świezego soku z grejfruta (cała szklanka) a moż eto jakies wrzody, jednak moje objawy nie pasują za bardzo do wrzodów, nie mam zgagi, mam ból z prawej, dolegliwości mają niewiele wspolnego z porami posiłków

Chyba zwariuje.

Dzis jeszcze chodzi za mna rak nerki, bo boli mnie w boku z prawej i troche plecy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki ok bez zmian:) od dziś zmianiam swoje życie.koniec z chorobami, będe nadal chodzić na terapie i cieszyć się zyciem :D jestem zdrowa i nic mi nie jest

Tak trzymaj :brawo::brawo::brawo:

u mnie podobnie, załatwiam się do 2 razy ale za to sporo i woda:(

do tego bóle brzucha, jakieś skurcze, kłucia, kolki. A czy piasek wychodzi w USG i próbach wątrobowych? U mnie czysto a boli dziś bardzo.

Wyjątkowo nasiliło się po wypiciu świezego soku z grejfruta (cała szklanka) a moż eto jakies wrzody, jednak moje objawy nie pasują za bardzo do wrzodów, nie mam zgagi, mam ból z prawej, dolegliwości mają niewiele wspolnego z porami posiłków

Chyba zwariuje.

Dzis jeszcze chodzi za mna rak nerki, bo boli mnie w boku z prawej i troche plecy

Coś ty przy wrzodach chodziłabys po ścianach i żygała krwią, wiem bo o0jciec miał wrzody

Piasku na usg nie widać tylko wszelkie patologie typu niewydolności, raki powiększenia itp groźne choroby tak samo nerki...

Miałaś usg robione?

D@ri@nk@, no tak,Twoje nawyki żywieniowe nadają się zdecydowanie do gruntownej modyfikacji ;)

Może i sa tylko jak to zrobić :roll:

No to ja chyba mam najgorzej, bo mam te bóle pod lewym żebrem, pramki czerwone na klatce piersiowej i brzuchu jak pieprzyki i bóle mieśni i skóre tkliwą , drażliwą. Ehhh to jak nic coś z wątrobą, albo rak

Te czerwone małe plamki to początek pieprzyków. Ja tez kiedyś miałam ich dużo, potem przebarwiły się na brązowo i to są zwykłe pieprzyki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ty przy wrzodach chodziłabys po ścianach i żygała krwią, wiem bo o0jciec miał wrzody

Piasku na usg nie widać tylko wszelkie patologie typu niewydolności, raki powiększenia itp groźne choroby tak samo nerki...

Miałaś usg robione?

D@ri@nk@ miałam wnikliwe USG, dokłądnie w momencie bolu. Poza zaznaczoną miedniczką nerkową (skonsultowałam z urologiem - niby nic takiego) wszsytko na wyszło Bardzo dobrze. Nerki, wątroba, trzustka. Pozostają jelita i żoładek/dwunastnica. Nie mam siły się badać, badania i czekanie na nie zżerają cała moją energię życiową, potrafię ryczeć jak dziecko przed i czekając na wynik. Nie jestem w stanie funkcjonowac w domu

D@ri@nk@ masz ZJD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki ok bez zmian:) od dziś zmianiam swoje życie.koniec z chorobami, będe nadal chodzić na terapie i cieszyć się zyciem :D jestem zdrowa i nic mi nie jest

I tak trzymać, ja jutro idę w sprawie terapii dowiedzieć się o terminy,o ile dotrwam do jutra, bo teraz się denerwuje , bo dziwnie się poczułem, niby lekki jaj piórko jakby obok ciała, i się nakręcam , że stracę świadomość :why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi