Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy to choroba sieroca ?

mishi12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego czasu trapi mnie pewien problem.

Mianowicie chodzi tu o możliwość występowania u mnie hospitalizmu. Mam teraz 13 lat(niedługo 14) i czasami nawet nieświadomie bujam się, drgam nogą,obgryzam skórę na palcach,cały się pocę(szczególnie ręce), mam problemy z wysiłkiem fizycznym (choć na swój wiek mam 190 cm wzrostu),boje ,ssę palca, zamyślam się, często od razu kładę się do łóżka gdy się denerwuje, mam potrzebę więzi emocjonalnych,słabo nawiązuje nowe znajomości , jestem ospały i rozkojarzony (czasami odrywam się jakby od świata). Nie mam jednak niektórych objawów tej choroby, moja rodzina jest pełna (choć rodzice dużo pracują mam z nimi wolny czas bo często biorą urlopy), nie mam problemów z myśleniem kognitywnym czy wyobraźnią, mam zainteresowania (chemia, informatyka,religia islamu) które według większości są dziwne, nie jestem bez żadnych inicjatyw na dalsze życie (bardzo chciałbym być chemikiem)

Przepraszam, za ewentualne błędy natury gramatycznej ze względu na szybkie pisanie tematu. PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś tutaj na forum udzieli kompetentnej odpowiedzi, żadni z nas specjaliści - powinieneś udać się do psychiatry po diagnozę.

To co opisałeś to mogą być zarówno kompulsje jak i skutki zaburzeń hormonalnych więc rozpiętość. Raczej choroba sieroca to to nie jest bo nie spełniasz podstawowego warunku który determinuje ową chorobę - czyli długotrwałej rozłąki z rodzicami....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi