Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wiara czyni cuda

ashley

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

Tylko Bóg jest w stanie mi pomóc. Znalazłam się na dnie.

Boże pomóż....

Jezus Chrystus - PAN i BÓG. Przyszedł na ziemię również dla Ciebie, wziął na siebie tam na krzyżu również twoje przestępstwa wobec prawa Bożego [grzechy]. Nie ma dla Niego rzeczy niemożliwych, ale przede wszystkim wzywa aby oddać MU życie jako swojemu PANU i Zbawicielowi. Zaufanie Jego miłości, mądrości, potędze sprawia że człowiek chce tego, widzi że to dobre, że relacja ta jest celem dla którego zostaliśmy stworzeni. 

"  Przez niego bowiem wszystko zostało stworzone, to, co w niebie i to, co na ziemi, to, co widzialne i co niewidzialne, czy trony, czy panowania, czy zwierzchności, czy władze. Wszystko przez niego i dla niego zostało stworzone. " - List apostoła Pawła do Kolosan 1:16 UBG

"dla Niego" - PAN BÓG nas stworzył do relacji miłości ze sobą. To i tylko to wypełnia pustkę, daje ukojenie. Przyjmowanie Jego miłości i odwzajemnianie jej. Jak każda relacja - wymaga startu, zaangażowania, pielęgnowania [m.in.  modlitwy, czytania Pisma Świętego, wykonywania przykazań miłości w mocy Ducha Świętego którego daje Chrystus swoim wiernym]. Ja z łaski przez wiarę rozpocząłem ją kilkanaście lat temu. ON uwolnił mnie z niewoli grzechu, uleczył moją psychikę. Jest dobrze, a najlepsze i to na wieki przede mną. 

Verinia wszystkiego dobrego w Chrystusie ... "  Wtedy rzekł im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, nie Mojżesz dał wam chleb z nieba, ale Ojciec mój daje wam prawdziwy chleb z nieba. (33)  Albowiem chleb Boży to ten, który z nieba zstępuje i daje światu żywot. (34)  Wtedy rzekli do niego: Panie! Dawaj nam zawsze tego chleba! (35)  Odpowiedział im Jezus: Ja jestem chlebem żywota; kto do mnie przychodzi, nigdy łaknąć nie będzie, a kto wierzy we mnie, nigdy pragnąć nie będzie. (36)  Lecz powiedziałem wam: Nie wierzycie, chociaż widzieliście mnie. (37)  Wszystko, co mi daje Ojciec, przyjdzie do mnie, a tego, który do mnie przychodzi, nie wyrzucę precz; (38)  zstąpiłem bowiem z nieba, nie aby wypełniać wolę swoją, lecz wolę tego, który mnie posłał. (39)  A to jest wola tego, który mnie posłał, abym z tego wszystkiego, co mi dał, nic nie stracił, lecz wskrzesił to w dniu ostatecznym. (40)  A to jest wola Ojca mego, aby każdy, kto widzi Syna i wierzy w niego, miał żywot wieczny, a Ja go wzbudzę w dniu ostatecznym. (41)  Wtedy Żydzi szemrali przeciwko niemu, iż powiedział: Ja jestem chlebem, który zstąpił z nieba. (42)  I mówili: Czy to nie jest Jezus, syn Józefa, którego ojca i matkę znamy? Jakże więc teraz może mówić: Z nieba zstąpiłem? (43)  Wtedy Jezus odpowiedział i rzekł im: Nie szemrajcie między sobą! (44)  Nikt nie może przyjść do mnie, jeżeli go nie pociągnie Ojciec, który mnie posłał, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. (45)  Napisano bowiem u proroków: I będą wszyscy pouczeni przez Boga. Każdy, kto słyszał od Ojca i jest pouczony, przychodzi do mnie. (46)  Nie jakoby ktoś widział Ojca; Ojca widział tylko Ten, który jest od Boga. (47)  Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, kto wierzy we mnie, ma żywot wieczny. (48)  Ja jestem chlebem żywota. (49)  Ojcowie wasi jedli mannę na pustyni i poumierali; (50)  tu natomiast jest chleb, który zstępuje z nieba, aby nie umarł ten, kto go spożywa. (51)  Ja jestem chlebem żywym, który z nieba zstąpił; jeśli kto spożywać będzie ten chleb, żyć będzie na wieki; a chleb, który Ja dam, to ciało moje, które Ja oddam za żywot świata. " - Ewangelia Jana 6 Biblia Warszawska

" Wszystko zostało mi dane od mego Ojca i nikt nie zna Syna, tylko Ojciec, ani nikt nie zna Ojca, tylko Syn i ten, komu Syn zechce objawić. (28)  Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście spracowani i obciążeni, a ja wam dam odpoczynek. (29)  Weźcie na siebie moje jarzmo i uczcie się ode mnie, że jestem cichy i pokornego serca, a znajdziecie odpoczynek dla waszych dusz. (30)  Moje jarzmo bowiem jest przyjemne, a moje brzemię lekkie." - Mt 11 UBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Verinia napisał(a):

Tylko Bóg jest w stanie mi pomóc. Znalazłam się na dnie.

Boże pomóż....

Chodź na różaniec, zaraz będzie. Nigdy nie wiadomo co przyjdzie, może coś do głowy nowego... 

Edytowane przez Relfi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi