Skocz do zawartości
Nerwica.com

HALOPERYDOL(Decaldol, Haloperidol Unia/WZF)

milka24

Czy haloperidol pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy haloperidol pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      7
    • Nie
      5
    • Zaszkodził
      10

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, Śmojda napisał(a):

No właśnie tak reaguję na neuroleptyki, a już szczególnie na te uchodzące za ciężkie i zamulające 😅 żadne antydepresanty, metylofenidat i inne duperele mi nie pomagają. Kilkanaście lat się leczę.

Mój lekarz ogólnie rozważa wycofanie się z diagnozy schizofrenii, ale mój obraz przypomina bardziej schizofrenię prostą, więc nie wiem.

Mam wyłącznie anhedonię, brak motywacji, stępione emocje, ale to ma zmienne nasilenie, a nie stale postępujące jak to niby ma być w prostej. To już nie wiem.

Haha właśnie na innym temacie @Pablo18k2gadamy o niewiadomoczym w głowie. Mógłbyś zerknąć co napisałam tam? Bo ja kojarze że Ty też masz adhd

Razem z *

Dobrze że Ci pomaga od kiedy bierzesz ? A stabilizator nastroju brałeś jakiś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Haha właśnie na innym temacie @Pablo18k2gadamy o niewiadomoczym w głowie. Mógłbyś zerknąć co napisałam tam? Bo ja kojarze że Ty też masz adhd

Razem z *

U mnie dużo lepiej sprawdza się atomoksetynę 80mg, psychiatra dał mi też piracetam. Miałem wieeeele lat problem z płynnym mówieniem. Mogłem budować krótkie wypowiedzi ustne, bo przy dłuższych zaczynałem bełkotać albo mówić nie wyraźnie lub gęba nie synchronizowała się z myślami.

Jest duuużo lepiej że mną mentalnie. Metylofenidat nie sprawdza się u mnie jakoś wybitnie, nawet jak biorę Atomo i mph.

Stabilizatory brałem i na nic nie pomagały, zwłaszcza lamotrygina.

Edytowane przez Śmojda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Razem z *

Dokładnie z tym że ja nie mam tak cały czas, teraz mam tak od tych 10 miesięcy od rozpoczęcia leczenia epizodu neriwcy- depresji poza epizodami raczej moja głowa pracowała normalnie a teraz to masakra jak bezmozg ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Śmojda napisał(a):

U mnie dużo lepiej sprawdza się atomoksetynę 80mg, psychiatra dał mi też piracetam. Miałem wieeeele lat problem z płynnym mówieniem. Mogłem budować krótkie wypowiedzi ustne, bo przy dłuższych zaczynałem bełkotać albo mówić nie wyraźnie lub gęba nie synchronizowała się z myślami.

Jest duuużo lepiej że mną mentalnie. Metylofenidat nie sprawdza się u mnie jakoś wybitnie, nawet jak biorę Atomo i mph.

Stabilizatory brałem i na nic nie pomagały, zwłaszcza lamotrygina.

Dzięki za info. No u mnie metylo też krotko i lekko na pozytywne myślenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Dzięki za info. No u mnie metylo też krotko i lekko na pozytywne myślenie

Mój lekarz, który mnie zdiagnozował, na moje pytanie o atomo, stwierdził, że ona jest bardziej dla nadpobudliwych adhd i powiedział, że tylko metylo w moim przypadku.

Moja wieloletnia psychiatra powiedziała, że ona dla wszystkich może być pomocna i u mnie faktycznie wyraźnie lepiej się sprawdza.

Ja w ogóle nie mam nadpobudliwego yypu ADHD, tylko nieuważny.

Metylo brałem cr 10, 20 oraz 37mg. Nie widzę większych różnic między dawkami u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Śmojda napisał(a):

Mój lekarz, który mnie zdiagnozował, na moje pytanie o atomo, stwierdził, że ona jest bardziej dla nadpobudliwych adhd i powiedział, że tylko metylo w moim przypadku.

Moja wieloletnia psychiatra powiedziała, że ona dla wszystkich może być pomocna i u mnie faktycznie wyraźnie lepiej się sprawdza.

Ja w ogóle nie mam nadpobudliwego yypu ADHD, tylko nieuważny.

Metylo brałem cr 10, 20 oraz 37mg. Nie widzę większych różnic między dawkami u mnie.

Ten typ w dorosłości już trudniej rozpoznać. Ja brałam 37 cr x 2 i mogłabym nawet 3 żeby cały dzień trzymalo ale oszczedzalam. A na atomo jest refundacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ten typ w dorosłości już trudniej rozpoznać. Ja brałam 37 cr x 2 i mogłabym nawet 3 żeby cały dzień trzymalo ale oszczedzalam. A na atomo jest refundacja?

Chyba tylko dla dzieci jest refundacja. Ja płacę 230zł za tę atomoksetynę.

Edytowane przez Śmojda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarka zmniejszyła mi haloperidol do 10 mg bo mi się trzesą ręce i nogi i nie mam motywacji do działania.

Ale jak tylko zauważe że mam objawy wytwórcze - urojenia, głosy to mam zwiekszyć z powrotem do 15mg

chodze boso po ulicy

Klozapol 600mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 75mg

Afobam 0,5mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Lekarka zmniejszyła mi haloperidol do 10 mg bo mi się trzesą ręce i nogi i nie mam motywacji do działania.

Ale jak tylko zauważe że mam objawy wytwórcze - urojenia, głosy to mam zwiekszyć z powrotem do 15mg

Trzymam kciuki by było dobrze. ❤️ 

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi