Skocz do zawartości
Nerwica.com

Przyjaźń dziewczyna-chłopak

Rekomendowane odpowiedzi

mnie z rewelacyjnej przyjaźni wyszedł.... związek na całe życie :roll: osobiście jestem przeciwniczką wiary w przyjaźń (prawdziwą, silną, niepowierzchowną) między kobietą, a facetem. nie z założenia, a z doświadczenia. całe życie mam na pieńku z kobietami, więc chętnie lgnęłam w przyjaźnie z facetami. rozwiązanie było takie, że albo facet chciał w pewnym momencie czegoś więcej, albo przyjaźń sie rozpadała, traciliśmy kontakt. :-|

-- 10 wrz 2012, 10:28 --

a, jeszcze dorzuce po swojemu co mądrego wyczytałam z książek :mrgreen: otóż to, co zostało udowodnione naukowo w tej kwestii, to że przyjaźń między kobietą i mężczyzną faktycznie może zaistnieć, ale raczej konieczne jest wspólne dorastanie. tzn. wszelkie bliskie relacje sąsiedzkie, podwórkowe, gdzie dzieci dorastały obok siebie od małego i znają się "od podstaw" skutecznie ograniczają popęd. to właśnie dlatego rodzeństwo nie czuje do siebie pociągu seksualnego. to jest mechanizm ewolucyjny, chroni gatunek przed chowem wsobnym, czyli rodzeniem dzieci z rodzeństwa, co oczywiście doprowadziłoby do upadku gatunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno tylko gej jest prawdziwym,bezinteresownym przyjacielem kobiety.Kobieta może myśleć,że ma bezinteresownego przyjaciela,lecz ten na pewno nie raz pomyślał o niej jako o obiekcie seksualnym;ale czy to jest takie złe?Mam przyjaciółki,ale zawsze coś iskrzyło,potem się rozmyło i została fajna przyjaźń.Najlepszym przyjacielem powinien być partner,bez tego się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi