Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ile macie wzrostu i ile ważycie?

Gość QueenForever

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.08.2025 o 12:02, Dryagan napisał(a):

191/82 😃

Patyk.

W dniu 12.01.2025 o 16:27, Grouchy Smurf napisał(a):

179.5

86

82.8

Porzucenie słodzenia kawy i herbaty oraz ograniczenie słodyczy działa. Chudnę ok 0.5 kg na tydzień bo przeregulował się mój apetyt.

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 30.08.2025 o 09:55, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

41 kg ok 170 cm

Ty jeszcze żyjesz przy tym? To oznacza skrajne wygłoszenie stanowiące poważne zagrożenie dla zdrowia i życia. Anoreksja jak nic. Nastolatki, które są tak wychudzone i wygłodzone, trafiają do szpitali z powodu zagrożenia życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Kiusiu napisał(a):

Ty jeszcze żyjesz przy tym? To oznacza skrajne wygłoszenie stanowiące poważne zagrożenie dla zdrowia i życia. Anoreksja jak nic. Nastolatki, które są tak wychudzone i wygłodzone, trafiają do szpitali z powodu zagrożenia życia.

Fakt że musi być bardzo drobna ale stosunek bmi pewnie będzie podobny jak u modelek a jakoś o nich się nie mówi że mają anoreksje. Jak mają 178 i ważą 50 kg np. Ten podział bmi wagi prawidłowej nie u każdego się sprawdza. U mnie nie, niby mam niedowage, a jak wazylam najwięcej w życiu 52 ponad to mi w domu mówili że oj muszę się pilnować. Nektórzy są po prostu drobini sam jestes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, Dalila_ napisał(a):

stosunek bmi pewnie będzie podobny jak u modelek a jakoś o nich się nie mówi że mają anoreksje.

Nie wiem, co się mówi o jakichś bliżej nieokreślonych modelkach, ale BMI 14 oznacza skrajne wygłodzenie i zagrożenie życia. Zresztą, wychudzone modelki to szkodliwy trend. Promowanie anoreksji jest szkodliwe.

26 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nektórzy są po prostu drobini sam jestes

Moje BMI wynosi 19, czyli jest prawidłowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Kiusiu napisał(a):

Nie wiem, co się mówi o jakichś bliżej nieokreślonych modelkach, ale BMI 14 oznacza skrajne wygłodzenie i zagrożenie życia. Zresztą, wychudzone modelki to szkodliwy trend. Promowanie anoreksji jest szkodliwe.

Moje BMI wynosi 19, czyli jest prawidłowe.

Te nawet nie wychudzone tylko wyglądające normalnie też tak ważą. Właśnie próbuje to powiedzieć że ja całe życie mam wg tego świętego bmi niedowage a wcale tak nie wyglądam. Więc jestem przykładem że powinno się (znaczy można xD) +1 pozycje wg tej tabelki w nim. Czyli np jej wyjdzie skrajną niedowaga albo skrajne wychudzenie bez zagrożenia życia, nie wiem co tam po kolei jest i nazwy. Po prostu chciałam Ci powiedzieć że tak jest:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Kiusiu napisał(a):

Nie mam anoreksji tylko znaczną niedowagę. Leczyłam się w szpitalu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi