Skocz do zawartości
Nerwica.com

Harem "Polibuda" - przyjmujemy nowych członków ;D

Kiya

Rekomendowane odpowiedzi

Hahahah, Harem! :lol:

Uwielbiam tych chudych w okularach. Mają łeb jak sklep :lol: - a i najczęściej serducho też na miejscu. Czyli wszystko to, co się najbardziej liczy, a nie jakieś tam zbędne kaloryfery.

It's not really a measure of mental health to be well-adjusted in a society that's very sick.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miło mi.

Ja co prawda okulary też mam, ale w futerale. Wyglądam w nich jak jakaś chemica. Tak na marq w fartuchu białym też chadzam i Windows sobie sama przeinstaluję i zadanie z fizyki policzę... a w wolnym czasie dla niepoznaki zaliczę jakiś balet - nie żeby autopromocja jakaś... :lol:

No kto nie lubi mądrych ludzi?

To po prostu niemądre :P

It's not really a measure of mental health to be well-adjusted in a society that's very sick.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja z wyglądu i umiejętności logicznego myślenia, zdolności matematycznych i umiejętności komputerowych jest totalnym zaprzeczeniem informatyka. Jak miałem konto na portalach randkowych to same solarowe lalunie do mnie pisywały bo na takiego wyglądam co w takich gustuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True nerd dialog z big banga:

-Nie chcę już grać!

-Dlatego, że nie masz dziewczyny?

-Tak.

-Jeśli z tego powodu gracze będą rezygnować Dungeons&Dragons będą mieli poważne kłopoty.

Love it! :mrgreen:

'Każdy z nas jest łodzią, w której może się z potopem mierzyć,

cało wyjść z burzowej chmury, musi tylko w to uwierzyć"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Big Bang ma, moim zdaniem, sporo rozbrajających tekstów. I cudownie geekowsko-nerdowskie postaci (czy ja kiedyś zrozumiem różnicę między 'geekiem' a 'nerdem'? :( ). Uwielbiam ten serial, pozwala mi się na chwilę oderwać od dna, a mało takich rzeczy jest.

http://www.pearlsvision.blogspot.com stary blog ;)

sulpiryd 200 mg, trazodon 

terapia poznawczo-behawioralna zakończona w 2018, obecnie terapia somatic experiencing

remisja 06.2017-05.2018, 08.2018 - 03.06.2022 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam też płeć przeciwną - informatyków, matematyków, fizyków, chemików, komputerowców, graczy, RPGowców - innymi słowy geeków :mrgreen: Rozgośćcie się i czujcie jak u siebie ;)

Ha, tego się nie spodziewałem!

Uwielbiam RPGi i gry planszowe :D

Everything you do, think, or say

is in the pill you took today.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mushroom, a w co grasz słoneczko? Może w Neuroshimę? <3

rabbithearted, jak na moje to "nerd" oznacza głównie osobę o określonym stylu bycia i ubierania, a "geek" to zapalony naukowiec (najlepiej fizyk albo informatyk), który jara się głównie swoją dziedziną. Chociaż te definicje się chyba zazębiają ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do różnicy między geek a nerd to któryś z moich mi to tłumaczył. Mniej więcej tak jak napisała L.E., tylko może bez słowa "naukowiec" - bardziej po prostu fanatyk.

Wiki natomiast twierdzi, że:

[Nerdzi] są nieprzystosowani do życia w grupie młodzieżowej. Introwertycy, nie utrzymują stosunków towarzyskich i nie dbają o formę fizyczną. Są obiektem przemocy szkolnej, gdyż nie potrafią odpowiednio reagować na zaczepki. Jego bardziej uspołecznioną wersją jest geek.

"Jestem toksycznym produktem odpadowym aktu stworzenia."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiya, nie podoba mi się ta definicja wiki. Zresztą każdy to rozumie inaczej. Jakiś czas temu spotkałam się z opinią, że nerdami i geekami mogą być tylko informatycy.

Zresztą ja chyba i tak jestem za mało introwertyczna na bycie którymś z powyższych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiałem do wiki zajrzeć co oznaczają te neologizmy geek i nerd. Ja tak stary jestem że za moich czasów takich nazw nie było choć już zalążki takich osób powstawały ale na amigach i commodore pracowali :mrgreen: Zastanawiam się czy mój brat nie jest nerdem czasem bo geekiem to na pewno nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inżynier matematyki stosowanej z informatyką i student studiów magisterskich na kierunku matematyka o specjalności statystyka melduje się. Do tego gracz, cRPG z epizodami nołlajfowania w różne MMO. Wpisuję się w schemat nerda/geeka? I mogę wstąpić do haremu? :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi