Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, bei napisał(a):

@You know nothing, Jon Snow zapytam tak strikte pod względem ekonomicznym: nie szkoda ci kasy  na palenie? 

Tak można by zapytać każdego czy nie szkoda mu pieniędzy na to co lubi. Wkurza mnie fakt, że ceny papierosów poszły w górę, ale i są droższe "rozrywki". 

2 godziny temu, bei napisał(a):

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam wolne, ale oczekiwanie.

Chciałam wstać rano(budzik ustawiony na 6:00), wstałam przed dwunastą. I tak lepiej niż wczoraj i przedwczoraj. Trochę się pouczę dziś angielskiego i muszę oddać książkę do biblioteki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja właśnie posprzatałam i to dość porządnie z czego jestem zadowolona.

Pożyteczna umiejętność, potrafić zrobić chleb i w ogóle jak powyżej, gdyby używki Cię tak zniewalały to byś nie była w stanie robić nic. 

Też za ludźmi nie przepadam @avesen tymi na żywo, a tak naprawdę głównie za rodziną i znajomymi ze szkoły podstawowej czy gimnazjum. Wydaje mi się, że jesteśmy do siebie podobne pod względem stylu życia, ale ja z kolei lubię aktywność w sieci, tu  poznałam podobnych do siebie i sprawia mi to przyjemność. Opowiadanie o sobie, wyrażanie swoich uczuć, pomaganie innym z podobnymi problemami, dzielenie się Sztuką itd.

Na początku też mi nie pomagała ani melisa ani rumianek, choć gdy wypiłam dwie filiżanki czy kubki, to zasypiałam. Niektórzy po paleniu marihuany tak mają, że trochę popalą i zaraz śpią, ja z kolei miałam dużo energii jakbym była bardziej pod wpływem amfetaminy. Jednak zapalenie w wieczorem po ciężkim dniu, pozwalało mi całą Noc przespać. 

Może jakbyś te ziołka regularnie zaczęła pić to by Ci trochę pomogły się wyluzować, odprężyć podobnie. Ale nie możesz myśleć, że chcesz uzyskać przez to haj, bo można ziołami też się struć, jak pojawią się ból głowy to już dobrze nie jest. 

Nie widzę w sumie innego zamiennika, skutecznego i bezpiecznego. Chyba, że są jakieś inne zioła, których nie próbowałam. Jeśli lubisz się zaciągać, chodzi o to, że musisz poczuć tym w ustach, gardle, krtani, samą tą czynność palenia to pozostają tylko papierosy.

Nie polecam tych ziół o których wspomniałam palić, one służą do picia i wtedy widać działanie. 

No i papierosy to jednak też uzależnienie, czasem nawet gorsze. 

Dobrze mają ci co nie mają pociągu do niczego, zazdroszczę im trochę tego spokoju ducha, że oni nie muszą ani zapalić, ani się napić i żyją. Ja będąc już dzieckiem, choć mnie dym obrzydzał, potrafiłam zapalić papierosa czy napić się alkoholu jak akurat byłam w takich okolicznościach. Tak myślę, że to jednak dla niektórych, dla większości nawet ludzi, jest to naturalny stan czuć jakiś haj. Nawet zwierzęta jedzące różne rośliny, a nawet te domowe one czymś też potrafią się odużać. Z umiarem wszystko powinno być dla ludzi i zwierząt ; ) 

@avesen

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Szyszki Chmielu do picia. Można kupić w aptece, lub zamówić przez neta, czy tam w zielarskim.

Ciekawe działanie ma... Piłabym, gdybym nie brała leków tylu. Próbowałam kilka razy i fajnie cziluje.

Kiedyś też piłam ayahuasca. To było dopiero dziwne. Zasnęłam i miałam jakieś mega rzeczywiste sny. To podobno jakieś ziele na cześć jakiegoś bóstwa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Verinia napisał(a):

Polecam Szyszki Chmielu do picia. Można kupić w aptece, lub zamówić przez neta, czy tam w zielarskim.

Ciekawe działanie ma... Piłabym, gdybym nie brała leków tylu. Próbowałam kilka razy i fajnie cziluje.

Kiedyś też piłam ayahuasca. To było dopiero dziwne. Zasnęłam i miałam jakieś mega rzeczywiste sny. To podobno jakieś ziele na cześć jakiegoś bóstwa. 

No jest właśnie duży wybór różnych ziół, ja po prostu nie lubię z tym kombinować, trzymam się tych tradycyjnych, rumianek zwłaszcza jest dla mnie najbezpieczniejszym ziolem takim standardowym, typowym na uspokojenie. Melisa jest trochę cięższa jak dla mnie, rumianek łagodzi też inne objawy, bóle. Mam zaufanie największe. 

1 minutę temu, Verinia napisał(a):

No jest właśnie duży wybór różnych ziół, ja po prostu nie lubię z tym kombinować, trzymam się tych tradycyjnych, rumianek zwłaszcza jest dla mnie najbezpieczniejszym ziolem takim standardowym, typowym na uspokojenie. Melisa jest trochę cięższa jak dla mnie, rumianek łagodzi też inne objawy, bóle. Mam zaufanie największe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja generalnie też za ludźmi nie przepadam.

Zresztą,mam 50 lat i żyję po swojemu.

Nie wtrącam się w życie innych i sama nie chcę, żeby ktoś wtrącał się w moje.

I tak jest mi dobrze.

Fajnie, że mam zwierzaki.

One są szczere.

A teraz zgłodniałam i idę coś zjeść.

I wcale nie musi to być zdrowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
2 minuty temu, Maat napisał(a):

Ale po co?

Co ci tam znowu strzeliło do głowy?

Robie co zlecą. Nie wnikam po co. 

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
Teraz, Maat napisał(a):

Panie,oddał ode mnie głupotę, którą chyba sam czort mnie dotknął.😭😭

@Purpurowy,ja myślałam, że mówisz o swoich dokumentach....😨

Wiem,nie ma upału.

A jednak coś mam przegrzane,no.

Ze swoich to co najwyżej mogę co najwyżej zutylizować świadectwa szkolne. Do niczego mi nie przydatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi