Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

kasiątko,

Kiedyś to mi nawet dobrze z tym było, choć miałem taki scenariusz codziennie przez bezrobocie. Ale ileż można? U mnie miarka się przebrała. Nie chcę już tego, nie to , że w ogóle, ale w takich ilościach jak teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kasiątko,

Moje zainteresowania się mocno wypaliły, a w znajdywanie nowych jakoś nie wierzę, bo to moim zdaniem przychodzi naturalnie. Nie wiem jak można znajdywać hobby? Jak to robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jest mi ciężko. :( Na dodatek zaczynam wątpić w sukces psychoterapii, a jest to moja ostatnia deska ratunku. Oprócz tego, że dowiedziałam się, że nie jestem chora psychicznie (oczywiście spadł mi kamień z serca) męczę się dalej. Nie wiem co mam robić... zapisałam się na warsztaty kreatywności, chodzę, biorę udział w zajęciach, dojeżdżam półtora godziny w jedną stronę i jest bardzo fajnie. Jednak gdzieś podświadomość zadaje mi pytanie: po co to robię? jaki to ma sens? przecież jedyne co może mnie w życiu czekać to jakaś tragedia, choroba, która przewróci moje życie do góry nogami i nigdy już nie będzie tak samo. Najchętniej rzuciłabym te warsztaty i zaszyłabym się w domu... ale to też nie jest rozwiązanie... bo zaczęłabym się wściekać sama na siebie, że nie robię nic twórczego... że do niczego się nie nadaję, etc. Byliście kiedyś w takiej sytuacji, że wydawało się Wam, że co nie zrobicie będzie źle??? Czuję jak stoję pod murem i biję w niego głową, a on nawet nie drgnie :( Czy kiedyś będzie normalnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Mal_Inka_, Zawsze mam tak ,że jak nic nie robię to czuję się źle. Albo jak marnuję czas na niepotrzebne czynności typu Tv( którego już nie mam i się niezmiernie z tego cieszę ).

Warsztaty kreatywności. Nazywa się bardzo ładnie. Pobudzanie kreatywności to też inwestycja w siebie. Robisz coś twórczego.. Można się emocjonalnie ''wyżyć'' albo uspokoić..

Mój dzisiejszy dzień był dziwny. Niby dobrze ale zawiodłam się.. Bywa, życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi