Skocz do zawartości
Nerwica.com

Książki, książki..i książeczki.

meskalina

Rekomendowane odpowiedzi

detektywmonk, czytałeś Katarzynę Michalak 'w imię miłości' ?

właśnie dostalam ;)

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wreszcie zabrałam się za Delirium Lauren Oliver

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, i jak pierwsze wrazenia?

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet ciekawa,z tym,że ja nie jestem zbyt wymagająca :)

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Coelho czytałam tylko Weronika postanawia umrzeć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Życie nabiera prawdziwego znaczenia, gdy otaczają cię ludzie, na których każdego dnia chce ci się patrzeć."

"Wszystko, co człowiek robi z sercem i uśmiechem, zawsze będzie najlepsze"

Aktualnie .

10882296_754695034608000_6766654233562574080_n.jpg?oh=7f7d8705bf94dcde54cbc37b62a0a4ee&oe=55386035&__gda__=1430507661_9852bf2e646c283120f5a11075be90dd

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk, bardzo ciepla ksiazka , z humorem opowiadajaca o waznych sprawach .:)

-- 04 sty 2015, 11:16 --

detektywmonk, a cos w tym stylu czytales? Mozesz cos polecic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk, dziekuje :) popatrze w mojej bibliotece .

Ta ksiazka ma cieply klimat a teraz taki mi potrzebny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czytam "Opętanych" Chacka Palachniucka i jak na razie jestem rozczarowana

mam Dziennik od kilku lat leży na polce i jeszcze nie przebrnęłam, nie wiem czy nie ciężkie jak dla mnie ...

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amelia83, to moje pierwsze spotkanie z tym autorem, wszyscy go tak zachwalają, to postanowiłam przeczytać.. jak na razie nie rozumiem jego fenomenu i czuję się jakbym wyrzuciła 35 zł w błoto :(

Lgnę do ludzi, ale im nie otwieram.

mam 19 lat i całe życie za sobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czytam "Pokonałem nerwicę"-poradnik praktyczny G.Szaffer. Ciekawa książka,napisana normalnym językiem. Wspomnienia i rady mężczyzny,który zmagał się z zaburzeniami lękowymi. Z resztą ma on nawet swoją stronę w internecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,,To bylo jedyne stowrzenie zdolne zmiękczyć moje kamienne serce. Umarła a razem z nią wszystkie ciepłe uczucia, jakie miałem dla ludzkich istot - stwierdza bardziej mroczny niż kiedykolwiek, gdy kondukt zatrzymuje się przy grobie. Potem kładzie ręke na sercu i mówi: Tam, środku wszystko, wyje z rozpaczy, niezmiernej rozpaczy".

Aktualnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacisze Gosi Katarzyny Michalak :105:

cudowna, druga część Kwiatowej Serii K. Michalak , mówiąca o ważnych wartościach w życiu, bardzo ciekawa :105::105: już nie mogę się doczekać jak sięgnę po trzecią część :105:

Poczekajka i Zachcianek,Wiśniowy Dworek.To bardzo ładne książki.Z tych dwóch pierwszych,to fajne opisy ZOO Zamość.

Z ta Poczekajką to nie jest za wesolo ;) Jest to pierwsza ksiązka Michalakowej ale wydana jakies 3-4 m-cy temu. Tylko chodza pogloski ze jest to plagiat.

Michalakowej polecam Szkolę żon - mozna przy niej i pośmiac sie i zastanowicz nad wlasnym zyciem ;)

Jak lubicie takie klimaty to jeszcze Alice Munro,Federico Moccia, Witkiewicz, Simons

Ty kreujesz swoją własną prawdę. A „prawda” to jedynie to, w co wierzysz.

A „to, w co wierzysz” to jedynie to, co myślisz”.

Jerry Hicks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi