Skocz do zawartości
Nerwica.com

Depresja objawy

richi

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, Grouchy napisał(a):

No chyba główny powód to życie osobno. Ty chcesz dać dzieciom osobne pokoje, a może one chcą po prostu mieć ojca a żona męża. Bez ojca w domu tracą więcej niż nie mając osobnych pokojów. Ja wychowany bez ojca wiem co mówię.

Zgadzam się.

@wykończony psychicznie

Związki na odległość to w ogóle są takie związki wiesz... mają sens gdy jest solidny fundament i powód jest konkretny, wtedy mają szansę przetrwać i rozlaka więzi nie zabije, np. jest rodzina i jest powód że praca musi być podjęta za granicą żeby w ogóle moc wyzywic rodzinę. Rozumiem że tak było u Ciebie. Ale to też zwykle na ten minimalny czas rodzic do domu zjeżdża choćby raz w miesiącu na 5 dni (Tak sobie strzelam), jak pół roku bez przerw lub rok nie widzisz dzieci to utrzymanie takiej więzi silnej jest bardzo trudne. Możliwe że już nie nadrobisz tych lat A dzieci kiedyś będą miały żal do Ciebie lub jakiś chłód, przygotuj się na to

Jak chodzi o kredyty to zawsze jjest jakieś wyjście upadłości konsumenckie itp. A jak u Ciebie z relacją z rodzicami, z rodzeństwem? Jeśli są dobre to na pewno w sytuacji kryzysowej by pożyczyli, pomogli, każdy grosz może być ważny.

Najważniejsze to popracuj nad spojrzeniem wyrozumiałym wobec siebie bo z Twojego postu ja czuje że jest Ci cholernie ciężko. Bez rodziny daleko od dzieci myślę że nieporównywalnie ciężej niż im, jak próbuje się wczuć, ale nie wiem jak faktycznie. Tak w twoim stanie bardzo wskazana myślę wizyta u psychiatry jakieś leki. Nie wiem jak to wygląda wizyty na fundusz tam gdzie jesteś... Ale leki pomagają wielu ludziom, lepiej myślą i się czują, dodadzą ci otuchy. I nie miej sobie za złe że tak wygląda sytuacja bo jednak chciałeś by było inaczej. A w małżeństwie to trzeba rozmawiać tak żeby czuć że się wie wszystko i jest się razem w czarnym czasie. Tak samo żona może tobie wybaczyć to kłamstwo i dalej będziecie walczyć, ale może i nie wybaczyć, to że się odcina jest wrogą i mówi o rozwodzie to jednak dobrze nie wróży- ale to nie tak że przez to 1 kłamstwo nagle się posypało, nie sądzę, raczej może brakowało jakiejś bliskości na takim poziomie dwóch dusz? Nie wiem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi