Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jestem dziecinna

Gość nnn

Rekomendowane odpowiedzi

linka, nie mam, dziś wypowiadałam się tylko w tym temacie.

Być może dlatego, że jest mi blisko do pewnego stopnia, kiedy moja pępowina zostala odcięta przeżyłam niemały szok, musiałam wyuczyć w sobie podstawowe zachowania dorosłej osoby. Charkter można wyostrzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOCca, tak tylko wiesz....jak pisałam dla mnie to tak jakby osobę z depresją która leży w łóżku i nic nie robi wyrzucić na ulicę - a zacznie sobie radzić.......to chyba nie na tym polega....dziewczyna widzi, ze ma problem....i to powinno się leczyć......terapią, pracą nad sobą...a nie takimi "szokami".......

Co nie zmienia faktu, że w pewnym momencie życia należałoby odciąć tą pępowinę...tylko niestety ze względów ekonomicznych w tym kraju nie jest to takie łatwe.... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz,to Ty sie jakby wtracilas do naszej rozmowy o zaburzeniu,ktorego nie rozumiesz .. :mrgreen:

Ale spoko,pominmy ten fakt,dyskutujcie sobie dalej-zlote porady w stylu "naucz sie grac w paintballa" są zapewne cenne-może poradzę w ten sposob chlopakom z dzialu CHAD i ozdrowieją? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ja mam zrobić żeby przestać myśleć o tych włosach? Już nawet dermatolog mi powiedział, że wszystkim ludziom rosną włosy a ja nawet jemu nie wierzę. Na studia też nie chcę wracać bo... uwaga...tylko ja jedna bd mieć krótkie włosy, tak mi intuicja mówi.....nie mogę się na niczym skupić. Tak się łatwo mówi zajmij się tym czy tamtym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemądry, a Tobie chodzi o te zabawy dla dorosłych?

To w przenośni może oznaczać, spędzanie aktywnie czasami ekstremalnie czasu, mam tu na myśli sport wymagający od nas przełamania się, wspinaczka, skok na spadochronie lub inne bajery, można też uczestniczyć w grach zespołowych, to buduje relacje, i wymaga szybkości w podejmowaniu decyzji. Oczywiście nawet monopol buduje przestrzenne myślenie i planowanie, jeśli lubi zabawy to niech wybiera inne bardziej inwazyjne.

Tak w ogóle paintball dla Chadowców no tego bym nie polecała, ale na przełamanie swojego niepewnego "ja" jak najbardziej, oczywiście jeśli czujemy w podświadomości, że to może nam pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, jak Magi43 sobie dziś radzi. Z tego, co czytałem, to jej objawy były bardzo dziwne, dla mnie miała jakieś całościowe zaburzenie rozwoju i coś ze spektrum schizofrenii. Pewnie i borderline, może i jakieś zaburzenia afektu. Do mnie jest w pewnym sensie podobna...

-- 23 mar 2015, 12:39 --

Czy Magi43 nie pojawiała się na tym forum w ostatnim czasie? Miała taki nietypowy zestaw objawów, zaburzeń. Wyglądało to bardzo dziwnie. Gdzieś indziej sugerowała, że ma MCDD (multiple-complex developmental disorder, zespół wielu złożonych zaburzeń rozwojowych). Kiedy ja o tym po raz pierwszy przeczytałem, to pomyślałem, że u mnie może być coś w tym rodzaju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi